Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ιβάν Σαββίδης πούλησε τη ΣΕΚΑΠ στην Japan Tobacco


Στην Japan Tobacco Inc., περνάει πλειοψηφικό ποσοστό της ΣΕΚΑΠ, καθώς όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ιαπωνικός όμιλος εταιρειών, συμφώνησε για την εξαγορά των εταιρειών της Donskoy Tabak (DT), μέρος της οποίας είναι η ΣΕΚΑΠ.

Πιο αναλυτικά, η Japan Tobacco Inc. ανακοίνωσε σήμερα ότι ο όμιλος Εταιρειών JTI συμφώνησε στην εξαγορά της Tobacco Business Complex of the «Agrocom Group» (Donskoy Tabak) - συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη - προκειμένου να ενισχύσει τη θέση της ως πρώτη εταιρεία στην αγορά καπνικών προϊόντων στη Ρωσία, την τρίτη μεγαλύτερη αγορά προϊόντων καπνού στον κόσμο.

Όπως ενημερώνει ακόμα η εταιρεία, το ποσό της εξαγοράς θα ανέλθει στα 1,6 δισ. δολάρια, ενώ η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2018, αφού πρώτα ληφθούν όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις αρμόδιες ρυθμιστικές Αρχές. Η εξαγορά αφορά στις εταιρείες JSC Donskoy Tabak, JSC Pereslavi-Tabak και Συνεταιριστική Καπνοβιομηχανία Ελλάδος (ΣΕΚΑΠ).

Από την πλευρά του, ο Ιβάν Σαββίδης με μια λιτή ανακοίνωση προς τους συνεργάτες του αναφέρει ως αιτία της πρόθεσής του να μεταβιβάσει τα μερίδιά του στην ιαπωνική JTI αφενός τη συρρίκνωση των πωλήσεων της αγοράς λόγω της κρίσης και αφετέρου τις σημαντικές αυξήσεις των ειδικών φόρων κατανάλωσης (ΕΦΚ).

Η Japan Tobacco αναφέρει σε ανακοίνωσή της: Η εξαγορά δείχνει την δέσμευσή μας να ενισχύσουμε την πρώτη θέση μας στην αγορά της Ρωσίας. Επί σειρά ετών, η αγορά αυτή αποτέλεσε ακρογωνιαίο λίθο της αύξησης των κερδών του ομίλου μας. Η συναλλαγή αυτή θα αυξήσει το μερίδιο αγοράς μας σχεδόν στο 40% και θα συμβάλει άμεσα στην κερδοφορία του Ομίλου, με τις συνέργειες που αναμένονται στα επόμενα χρόνια».

Η Donskoy Tabak είναι η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία προϊόντων καπνού στη Ρωσία με μερίδιο αγοράς περίπου 7% με κατοχυρωμένα εμπορικά σήματα όπως τα Donskoy Tabak, Kiss και Play στο τμήμα αξίας, το μεγαλύτερο και αναπτυσσόμενο τμήμα τιμών στη χώρα.

«Κατά το 2017 αποκαταστήσαμε το μερίδιο αγοράς μας στη Ρωσία, μέσω από την επιτυχία των παγκόσμιων εμπορικών μας σημάτων Winston και LD. Με την τα σήματα της DT να συμπληρώνουν το υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο και τα ισχυρά μας δίκτυα πωλήσεων και διανομών, θα ενισχύσουμε τη συνολική ανταγωνιστικότητα μας στη χώρα», ανέφερε ο πρόεδρος και CEO της JTI, Eddy Pirard.

Ο Γενικός Διευθυντής της Agrokom, Sergey Sapotnitsky, επιβεβαίωσε την συμφωνία για την εξαγορά της Donskoy Tabak από την Japan Tobacco Inc, δηλώνοντας ότι η απόφαση ήταν σταθμισμένη και μελετημένη, και πως οι διαπραγματεύσεις και η προετοιμασία που απαιτήθηκε για την σύναψη της σχετικής συμφωνίας, διήρκεσαν περισσότερο από ένα χρόνο.

«Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις αντικειμενικές συγκυρίες που διαμορφώθηκαν στην αγορά, δηλαδή την αρνητική δυναμική, τις αυστηρότερες ρυθμίσεις και την πολιτική επιβολής φόρου κατανάλωσης, την άνοδο της λαθραίας διακίνησης τσιγάρων, αντιληφθήκαμε ότι οι δυνατότητες να εξελιχθεί μεμονωμένα μια καπνοβιομηχανία, η οποία θα λειτουργεί εκτός μιας διεθνούς εταιρείας καπνοβιομηχανίας, περιορίζονται από χρόνο σε χρόνο» δήλωσε ο Sapotnitsky.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι η Agrokom θα επικεντρώσει το ενδιαφέρον της σε άλλα μεγάλα επιχειρηματικά σχέδια όπως είναι μεταξύ άλλων, η παραγωγή συσκευασιών, η κατεργασία κρέατος, η έρευνα και η ανάπτυξη.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΕΚΑΠ Α.Ε., κ. Αρτούρ Νταβιντιάν, τοποθετήθηκε σχετικά με την απόκτηση του πλειοψηφικού μεριδίου της εταιρείας από τον Όμιλο JT, κάνοντας λόγο για μία απόλυτα μελετημένη επιχειρηματική κίνηση.

Η JTI στην Ελλάδα

Η JTI προμηθεύεται συστηματικά τα υψηλής ποιότητας ελληνικά καπνά από τη δεκαετία του ‘70 και σήμερα απορροφά το 25% της συνολικής ετήσιας παραγωγής ελληνικών καπνών και το 50% των μεγαλόφυλλων, τύπου Βιρτζίνια. Διαθέτει τα προϊόντα της στην ελληνική αγορά από τη δεκαετία του 1980 και κατέχει σήμερα τη 2η θέση της συνολικής αγοράς τυποποιημένων τσιγάρων και λεπτοκομμένου καπνού. Η JTI Hellas απασχολεί περισσότερους από 100 εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα και έχει αναγνωριστεί ως Κορυφαίος Εργοδότης και ένα από τα Καλύτερα Εργασιακά Περιβάλλοντα για το 2017 τόσο σε τοπικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η Japan Tobacco International

Η Japan Tobacco International (JTI) είναι μέλος του Ομίλου Εταιρειών Japan Tobacco Inc. και αποτελεί μια κορυφαία εταιρεία καπνικών προϊόντων σε διεθνές επίπεδο, με επιχειρήσεις σε περισσότερες από 120 χώρες ανά τον κόσμο. Είναι ο κάτοχος παγκοσμίως του Winston, της δεύτερης μάρκας τσιγάρων στον κόσμο, καθώς και του Camel εκτός ΗΠΑ. Στα διεθνή εμπορικά σήματα της εταιρείας συγκαταλέγονται τα Mevius και LD. Με τη διεθνώς αναγνωρισμένη μάρκα Logic, η JTI κατέχει μεγάλο μερίδιο στην αγορά των ηλεκτρονικών τσιγάρων, ενώ από το 2011 είναι παρούσα στην κατηγορία των προϊόντων θερμαινόμενου καπνού με το Ploom. Με έδρα στη Γενεύη στην Ελβετία, η JTI απασχολεί σχεδόν 40.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο και το 2018 πιστοποιήθηκε ως Κορυφαίος Εργοδότης Παγκόσμια για 4η συνεχή χρονιά.

ΣΕΚΑΠ: Απόλυτα μελετημένη επιχειρηματική κίνηση η πώληση

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΕΚΑΠ Α.Ε., κ. Αρτούρ Νταβιντιάν, τοποθετήθηκε σχετικά με την απόκτηση του πλειοψηφικού μεριδίου της εταιρείας από τον Όμιλο JT, κάνοντας λόγο για μία απόλυτα μελετημένη επιχειρηματική κίνηση.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Νταβιντιάν:

«Σήμερα, Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018, υπεγράφη σύμβαση μεταξύ της JTI και της Tobacco Business Complex of the “Agrocom Group” (“Donskoy Tabak”), μέρος της οποίας είναι η εταιρεία ΣΕΚΑΠ. Η συναλλαγή θα ολοκληρωθεί με την έγκριση των αρμόδιων αντιμονοπωλιακών αρχών.

Οι διαπραγματεύσεις σχετικά με αυτή τη συμφωνία διήρκησαν πάνω από έναν χρόνο. Πρόκειται για μια απόλυτα μελετημένη επιχειρηματική κίνηση.

Η συμφωνία αυτή φέρνει την ΣΕΚΑΠ, μπροστά σε μια νέα εποχή. Αφού η ΣΕΚΑΠ ανασυγκροτήθηκε, τα τελευταία πέντε χρόνια παρουσίασε μια δυναμική παρουσία στην ελληνική αγορά. Τώρα, ενσωματώνεται σε μια μεγάλη διεθνή καπνική εταιρεία.

Η JTI, κύριος μέτοχος της οποίας είναι η κυβέρνηση της Ιαπωνίας, έχει μια επιτυχημένη παρουσία και μεγάλη εμπειρία στην ελληνική αγορά καπνού. Το γεγονός αυτό δημιουργεί νέες προοπτικές και ελπίδα όχι μόνο για τη ΣΕΚΑΠ, αλλά και για όλους τους κατοίκους της περιοχής της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του “Dimera Group” αποφάσισε να επικεντρώσει την επενδυτική δραστηριότητα του στην Ελλάδα σε άλλα μεγάλα έργα, στους τομείς των logistics, της παραγωγής τροφίμων και των ξενοδοχειακών και τουριστικών επιχειρήσεων».


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]