Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Καμμένος σε ρότα ΚοραντήΚυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – “Ποταμιού” 
με ΥΠΕΘΑ Φώτη Κουβέλη…


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Καθημερινό κατάντησε πλέον το φαινόμενο των αψιμαχιών μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων. Οι μάχες χαρακωμάτων μεταξύ στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ έχουν πάρει απρόβλεπτες διαστάσεις με αποτέλεσμα το κυβερνητικό σκάφος να τρίζει επικίνδυνα. Το φαινόμενο έχει ενταθεί τον τελευταίο καιρό μετά το συνοριακό επεισόδιο στον Έβρο και την αιχμαλωσία – ομηρία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τους Τούρκους.
Πολλοί βέβαια, είναι εκείνοι, που ομιλούν για στημένο – προσυμφωνημένο – συνεννοημένο επεισόδιο μεταξύ Τσίπρα και Ερντογάν, με απώτερο σκοπό την ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οχτώ Τούρκους, ώστε να εκπληρώσει ο Τσίπρας την υπόσχεσή του στον Τούρκο Σουλτάνο για παράδοση των οχτώ, αλλά προς το παρόν δεν θα ασχοληθούμε με αυτές τις φήμες. Έχει όμως τη σημασία του το γεγονός, ότι οι μεν Συριζαίοι προσπαθούν να υποβαθμίσουν το γεγονός (Κατρούγκαλος, Φίλης, Κυρίτσης, Αντωνοπούλου κ.α.) οι δε των ΑΝΕΛ με τη ρητορική τους το αναγάγουν σε μείζον γεγονός των ελληνοτουρκικών σχέσεων άποψη, που όμως. οφείλουμε να παραδεχτούμε κι εμείς, ασπάζεται και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων!

Καμμένος αδειάζει Τσίπρα και Τσίπρας αδειάζει Καμμένο…
Και σαν να μην έφταναν οι δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες στρέφονται κατά του Πάνου Καμμένου, που βάρυναν κατά πολύ το κλίμα στους κύκλους της συγκυβέρνησης, στη μάχη μπήκαν και τα φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ, όπως η “Εφημερίδα των Συντακτών”! Άκρως λοιπόν προσβλητικές αιχμές κατά του Πάνου Καμμένου άφησε τις προάλλες η εν λόγω εφημερίδα της Αριστεράς, με ολοσέλιδο μάλιστα ρεπορτάζ της, δείχνοντας ότι το κλίμα στους κόλπους της συγκυβέρνησης για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας έχει βαρύνει πολύ και είναι πλέον ταξικό. Το κλίμα στο Μαξίμου είναι πλέον βαρύ, για το άδειασμα του Αλέξη Τσίπρα από τον Πάνο Καμμένο, που μία μέρα μετά την υποβάθμιση του επεισοδίου στον Έβρο από τον Πρωθυπουργό στη Βουλή, ήρθε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας να κάνει λόγο για αιχμαλωσίες, ομηρίες και ομήρους! Έτσι, η φίλα προσκείμενη στο ΣΥΡΙΖΑ εφημερίδα φιλοξένησε θέμα με τον άκρως ειρωνικό τίτλο “Βάζει ο Πάνος τη στολή του...” και κάνει λόγο για “προβληματισμό” στην κυβέρνηση για τις δηλώσεις Καμμένου για τα ελληνοτουρκικά ζητήματα, αναφέροντας και τη συνέντευξη που έδωσε ο Γιώργος Κατρούγκαλος στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών!

Η “Εφημερίδα των Συντακτών” αδειάζει τον Πανούλη…
«Έναν τόνο παραπάνω σε σχέση με τα υπόλοιπα στελέχη της κυβέρνησης συνεχίζει να διατηρεί ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σε ό,τι αφορά τις τεταμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις και ειδικότερα το περιστατικό με τους δύο συλληφθέντες στρατιωτικούς που κρατούνται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη», αναφέρεται στο άρθρο της η “Εφημερίδα των Συντακτών”, στέλνοντας έτσι, μια προειδοποιητική βολή στον αρχηγό των ΑΝ.ΕΛ. και συγκυβερνήτη της σημερινής κυβερνήσεως! Ακολούθησαν οι δηλώσεις Αντωνοπούλου ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις δηλώσεις Φίλη και Κυρίτση που είναι βέβαια σε εντελώς διαφορετική ρότα από αυτήν του Πάνου Καμμένου!

Καμμένος αντιγράφει Κοραντή…
Το περίεργο είναι για όσους παρακολουθούν τον δημόσιο λόγο στη χώρα μας, ότι ο πρώτος που μίλησε για ομηρία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ήταν την προπερασμένη Τρίτη στην πρωινή εκπομπή του Δήμου Βερύκιου στον “Alpha” ο Πρέσβης ε.τ. και πρώην Διοικητής της Ε.Υ.Π. κ. Ιωάννης Κοραντής, ο οποίος παρενέβη στην εκπομπή προκειμένου να απαντήσει σε κάτι αστειότητες που είχε αναφέρει την προηγουμένη μέρα ο πρώην Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σχολιάζοντας ένα άρθρο του Δήμου Βερύκιου για το δορυφορικό “Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών Διασυνοριακής Ασφάλειας κατά τη Μετακίνηση Ανθρώπων και Αγαθών”, το γνωστό GIS με το ρώσικο λογισμικό που είχε προμηθευτεί η Ε.Υ.Π. επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή και απέταξε η κυβέρνηση Γιώργου Παπανδρέου, αφήνοντας έτσι τα σύνορά μας ακάλυπτα! Αλλά, επί τούτου θα επανέλθουμε λίαν συντόμως με συγκλονιστικά στοιχεία. Στην παρέμβασή του λοιπόν αυτή, για να επανέλθουμε στο θέμα μας, ο πολύπειρος διπλωμάτης και επί πενταετία Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών κ. Ι. Κοραντής, αναφέρθηκε ξεκάθαρα σε ομηρία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Ήταν, αν δεν απατόμεθα, ο πρώτος σοβαρός Έλλην παράγων του δημόσιου βίου που αναφέρθηκε σε ομηρία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και ακολούθησε μετά από λίγες μέρες ο ΥΕΘΑ και συγκυβερνήτης Πάνος Καμμένος! Δεν είναι λοιπόν, καθόλου παράδοξο να συμπεράνει κάποιος ότι ο Πάνος Καμμένος είναι σε ρότα Ιωάννη Κοραντή!

Ο Σκουρλέτης “σφάζει” με μπαμπάκι τον Καμμένο…
Χθες ο Υπουργός Εσωτερικών της κυβερνήσεως Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, αποδόμησε κομψά τον Πάνο Καμμένο και την θέση του για την ομηρία των δυο στρατιωτικών μας από την Τουρκία, λέγοντας πως: “είναι άστοχη η φράση του ΥΠΕΘΑ περί της ομηρίας! Άλλωστε, και οι Υπουργοί Εθνικής Αμύνης κάνουν λάθη”! Όπως διαπιστώνετε, το άδειασμα του Πάνου Καμμένου από τον κ. Σκουρλέτη είναι γλυκό και τρυφερό και σίγουρα σηματοδοτεί εμμέσως πλην σαφώς την επόμενη ημέρα στα πολιτικά δρώμενα της Πατρίδος!

Ο υφιστάμενος Κουβέλης καταγγέλλει τον προϊστάμενο Καμμένο…
Δηλώσεις όμως, για το ζήτημα της ομηρίας από τους Τούρκους των δυο στρατιωτικών μας, έκανε και ο Φώτης Κουβέλης, που προσφάτως τοποθετήθηκε ως Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμύνης! Αυτές οι δηλώσεις κατά του προϊσταμένου του στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης Πάνο Καμμένο, έχουν ιδιαίτερη σημασία, μεγαλύτερη από την όποια δήλωση άλλων αξιωματούχων της σημερινής κυβερνήσεως για το ίδιο θέμα! Χαρακτήρισε λοιπόν, ως “υπερτροφικό τον λόγο για ομηρία”, κρατώντας έτσι, σημαντικές αποστάσεις ο Φώτης Κουβέλης από τον Πάνο Καμμένο!

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – “Ποταμιού” με ΥΠΕΘΑ Φώτη Κουβέλη…
Αυτό το άδειασμα του Πάνου Καμμένου, από αξιωματούχους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως από τον Φώτη Κουβέλη, ενισχύουν τα όσα σας αποκάλυψα την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018 στην στήλη μου “Κόκκινο Πιπέρι” της Ελεύθερης Ώρας: «”Κακές” γλώσσες σε υψηλού κύρους “πηγαδάκια” κάνουν λόγο για το τέλος της συγκυβέρνησης των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ και “Ανεξάρτητων Ελλήνων”! Από τη στιγμή που οι τσαμπουκάδες του Πάνου Καμμένου στα ζητήματα της ονοματοδοσίας της Μακεδονίας στα Σκόπια και της σύλληψης των δυο στρατιωτικών μας στον Έβρο από τους Τούρκους, έχουν ραγίσει οριστικά το γυαλί! Θα μου πείτε, έγινε ξαφνικά υπερπατριώτης ο Πάνος Καμμένος και θυμήθηκε τις “κόκκινες γραμμές” του κόμματός του; Αυτές που ασύστολα παραβίαζε τόσους μήνες προκειμένου να απολαμβάνει την καρέκλα του συγκυβερνήτη; Όχι βέβαια! Ο Πάνος ο Καμμένος επί μήνες βλέπει πως, σε όλες τις δημοσκοπήσεις υπολείπεται το κόμμα του κατά πολύ του 3% προκειμένου να εισέλθει στην επόμενη Βουλή! Έτσι, χρησιμοποιεί τα εθνικά θέματα ως απονενοημένο διάβημα, προκειμένου να επιτύχει την είσοδό του σε αυτήν, έστω και την τελευταία στιγμή! Αφού, όλοι μυρίζονται πως σύντομα θα οδηγηθούμε σε εκλογές, όταν τα αδιέξοδα για την κυβέρνηση αυξάνονται! Μέχρι όμως να φτάσουμε σε εκλογές, θα πρέπει κυρίως να ολοκληρωθεί η παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς! Γι΄ αυτό, αυτές οι “κακές” γλώσσες μιλούν και λένε ότι ο επόμενος συγκυβερνήτης θα είναι ο διεθνιστής Σταύρος Θεοδωράκης! Οι ζυμώσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και “Ποταμιού” είναι πολύ προχωρημένες και η νέα κυβέρνηση θα είναι μικρής διάρκειας, δηλαδή μέχρι να κλείσει το θέμα των Σκοπίων, αφού οι πιέσεις των ΗΠΑ είναι αφόρητες! Υποβοηθητικός κλοιός της αλλαγής σκυτάλης στη συγκυβέρνηση, αλλά και το μήνυμα προς τον Πάνο Καμμένο, ήταν η υπουργοποίηση του Φώτη Κουβέλη! Ο οποίος στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Ποταμιού θα είναι ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης! Τι είπατε; Δεν άκουσα; Οψόμεθα…»!

* Ο Παναγιώτης Αποστόλου είναι επικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού της “Ελλήνων Πολιτείας”
Επικοινωνία με το συντάκτη egerssi@otenet.gr
www.egerssi.grΟι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουPost A Comment
 • Blogger Comment using Blogger
 • Facebook Comment using Facebook
 • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

 1. "Πολλοί βέβαια, είναι εκείνοι, που ομιλούν για στημένο – προσυμφωνημένο – συνεννοημένο επεισόδιο μεταξύ Τσίπρα και Ερντογάν, με απώτερο σκοπό την ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οχτώ Τούρκους, ώστε να εκπληρώσει ο Τσίπρας την υπόσχεσή του στον Τούρκο Σουλτάνο για παράδοση των οχτώ,..."

  Κ.Αποστολου,

  ειναι ενα περιστατικο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ σιγουρα απο τους τουρκους!

  Δεν μπορουμε να ειμαστε σιγουροι για το αν ηταν προσυμφωνημενο με τα εδω

  λαμογια!

  Εδω ομως αξιζει να αναφερθει και κατι αλλο!

  Μηπως η αποτυχημενη τουρκικη προσπαθεια εμβολισμου πλοιου του λιμενικου

  μας ειχε ως στοχο την ομηρια περισσοτερων στρατιωτικων;

  Και επειδη αυτη η προσπαθεια απετυχε και επειδη πλεον ΟΛΟΚΛΗΡΟ το Ναυτικο

  μας θα βρισκοταν σε επαγρυπνιση, οι τουρκοι κινηθηκαν στην στερια;


  ΓΜ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]