Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βρόγχος στον λαιμό των Ελλήνων ο σφιχτός εναγκαλισμός με την καρέκλα


Του Βασίλη Βησσάριου

Η κατάσταση είναι χαώδης. Όποιος δεν το βλέπει εθελοτυφλεί. Κλείνει τα μάτια μπροστά σε μια σκληρή πραγματικότητα. Δεν υπάρχει κυβέρνηση και η χώρα ακυβέρνητη με τον αυτόματο πιλότο χαλασμένο, βολοδέρνει την ώρα που διεθνώς αλλά και εντός των τειχών υπάρχουν εξελίξεις που δείχνουν να οδηγούν σε αχαρτογράφητα νερά.

Η οικονομία υπάρχει μόνο στα... χαρτιά. Και μόνο λόγω της υπερφορολόγησης των γνωστών υποζυγίων που αδυνατούν όσο περνά ο καιρός να αντεπεξέλθουν σε βασικές υποχρεώσεις όχι μόνο προς το κράτος δυνάστη αλλά και έναντι της ίδιας της οικογένειάς τους και της καθημερινότητας.

Στα εξωτερικά πλέον δεν μπορεί κανείς να ασκήσει κριτική. Η πραγματικότητα έχει ξεπεράσει και την πιο νοσηρή φαντασία, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την ασκούμενη εξωτερική πολιτική, ενώ στα εσωτερικά τα πράγματα τείνουν να μετατραπούν σε ανίατη ασθένεια.

Σκανδαλολογία για να φύγουν από το προσκήνιο η υπόθεση Σαββίδη και οι αποκαλύψεις γύρω από τις στενές σχέσεις της πρώτης φορά Αριστεροακροδεξιάς κυβέρνησης όπως και ο εκτροχιασμός των μεταρρυθμίσεων και των αφηγημάτων περί καθαρής εξόδου και άλλων πολλών σχετικών θεμάτων.

Η οικονομική κρίση έχει μετατραπεί σε πολιτική και θεσμική. Η ίδια η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, έντεχνα θα έλεγε κανείς έχει αποδομήσει τα πάντα. Από τη Βουλή και τη Δικαιοσύνη, μέχρι τις Ένοπλες Δυνάμεις και την ΕΛ.ΑΣ. Πρακτική που θυμίζει άλλες εποχές και άλλα καθεστώτα. Η προσπάθεια πλήρη ελέγχου των Μέσων Ενημέρωσης μέσω φίλων ολιγαρχών άνετα εντάσσεται σε αυτή την τακτική.

Οι πολίτες αδυνατούν ίσως να πιστέψουν αυτό που γίνεται. Ή αποσβολωμένοι από τα προσωπικά προβλήματα της κρίσης παρακολουθούν ως απλοί θεατές εξελίξεις άμεσα συνδεδεμένες με την τύχη τους. Και των παιδιών τους.

Και όταν γυρνούν να δουν τι κάνει η κυβέρνηση βλέπουν ποιοι κυβερνούν αυτοί τη χώρα. Βλέπουν σε ποιους ανέθεσαν την εξουσία. Βλέπουν έναν Τσίπρα να κουνά το δάχτυλο σε όλους, να καταγγέλλει τους πάντες και να αυτοαποθεώνεται. Και μετά βλέπουν ποιοι είναι αυτοί που τον πλαισιώνουν. Ποιοι είναι οι 154 βουλευτές που με τη ψήφο τους αποφασίζουν.

Ποιοι είναι αυτοί που έχοντας σφιχταγκαλιάσει τις καρέκλες της εξουσίας ουσιαστικά έχουν περάσει τα χέρια τους ως βρόγχο στο λαιμό του ίδιου του ελληνικού λαού.

Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]