Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Κοροειδεύει την ΕΕ - Δεν θα παραδώσει την Αφρίν!


“Μην παθιάζεστε χωρίς λόγο, από το Afrin θα βγούμε όταν τελειώσει η δουλειά μας”, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Tayip Erdogan απευθυνόμενος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το οποίο ενέκρινε ψήφισμα καταδικάζοντας την επιχείρηση της Τουρκίας στο Afrin.

Σε ομιλία του σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά ή θα ζητήσει να σταματήσει η επιχείρηση της Τουρκίας στο Afrin, λέγοντας ότι για την Τουρκία μπαίνουν από το ένα αφτί και βγαίνουν από το άλλο αυτά που της λέει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Και ο Υπουργός για τις Ευρώ-Τουρκικές σχέσεις, Omer Celik, δήλωσε ότι "ενέκριναν ένα ψήφισμα χωρίς όραμα και χωρίς γνώση". Ανέφερε ακόμη ότι η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προκαλεί έκπληξη και δείχνει πόσο μακριά είναι από τα γεγονότα της Συρίας.

Δεν φεύγουμε από την Afrin

«Ζώνη ασφαλείας» γύρω από τη βόρεια συριακή πόλη Μάνμπιτζ θα σχηματίσουν Τουρκία και ΗΠΑ αν η Ουάσιγκτον τηρήσει τις υποσχέσεις της, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Recep Tayip Erdogan, συμπληρώνοντας πως η Άγκυρα όταν καταλάβει την Αφρίν δεν θα την παραδώσει στη συριακή κυβέρνηση.

Ο Ibrahim Kalin δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber πως η συμφωνία ανάμεσα στην Άγκυρα και την Ουάσιγκτον για τη Μάνμπιτζ είναι δεσμευτική και πως μια αλλαγή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν θα αλλάξει τη συμφωνία ακόμη και αν οδηγήσει σε μια καθυστέρηση μίας έως δύο εβδομάδων.

Ο Καλίν είπε επίσης πως η Τουρκία αναμένει πως οι τουρκικές δυνάμεις και οι σύμμαχοί της αντάρτες, θα εκκαθαρίσουν «πολύ σύντομα» τη συριακή πόλη Αφρίν από τους μαχητές και πρόσθεσε πως η Άγκυρα δεν προτίθεται να παραδώσει την πόλη στη συριακή κυβέρνηση μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής επίθεσής της στην περιοχή.

Σημειώσεις


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]