Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η φωτογραφία που εξόργισε τον Ερντογάν


Ένα κλασικό φωτογραφικό ενσταντανέ μπροστά από την κεντρική είσοδο του Μεγάρου των Ηλυσίων ήταν αρκετό για να προκαλέσει την οργή του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. Στη φωτογραφία διακρίνονται οι Κούρδοι αξιωματούχοι οι οποίοι στη συνέχεια συζήτησαν με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν τα ζητήματα που έχουν προκύψει στη Β. Συρία μετά την τουρκική εισβολή στο Αφρίν και τις ενδείξεις που φέρουν τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις να είναι έτοιμες να εισβάλουν και σε άλλα σημεία υπό κουρδικό έλεγχο.

Είναι εκπρόσωποι του PKK, της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG αλλά και της αραβο - κουρδικής συμμαχίας YPJ. Η σύνθεση αυτή για τον Ταγίπ Ερντογάν σημαίνει πολύ απλά πως ο πρόεδρος της Γαλλίας, μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, μέλους του ΝΑΤΟ και μέρους της ευρωπαϊκής ατμομηχανής, πυρηνικής δύναμης με έντονη παγκόσμια στρατιωτική δραστηριότητα, ο πρόεδρος αυτής της χώρας συνομιλεί επίσημα με το καθοδηγητικό - πολιτικό σκέλος της κουρδικής οντότητας που είναι το PKK. Με λίγα λόγια αυτό που η Τουρκία αποκαλεί τρομοκρατική οργάνωση παρακάθεται, επίσημα, σε συνομιλίες ανωτάτου επιπέδου με ηγέτες παγκόσμιου διαμετρήματος. Είναι προφανώς κάτι που ο πρόεδρος της Τουρκίας δεν είναι σε θέση ούτε και να καταπιεί ούτε και να το χωνέψει.

Αυτός είναι και ο λόγος που οργισμένος ο Ταγίπ Ερντογάν και απευθυνόμενος σε κομματικό ακροατήριο δήλωσε: «Ποιος του ανέθεσε (εννοεί τον Μακρόν) αυτό το καθήκον. Ποιος του είπε να απασχολείται με ζητήματα που είναι μεγαλύτερα από το μπόι του»!

Ζούγκλα


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]