Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ηχηρή παρέμβαση των ΗΠΑ για τους ‘Ελληνες στρατιωτικούς: Να αφεθούν αμέσως ελεύθεροι


Η θέση των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές της Αδριανούπολης, θα πρέπει να επιστρέψουν αμέσως στις οικογένειές τους, δήλωσε ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ. Είναι η πλέον ηχηρή παρέμβαση της Αμερικής για το θέμα από την ημέρα της σύλληψής τους.

Εξάλλου, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ελλάδα και οι ΗΠΑ θα βρεθούν αντιμέτωπες με αναταράξεις μέσα στους επόμενους μήνες ενόψει των εκλογών στην Τουρκία, όπως δήλωσε στο VICE Greece ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, μετά τον τερματισμό του στον 41ο ποδηλατικό γύρο «Θυσίας» που ξεκίνησε από την Πάτρα και κατέληξε στα Καλάβρυτα.

«Διατηρούμε έναν υψηλό βαθμό εμπιστοσύνης στους Έλληνες ηγέτες που χειρίζονται αυτά τα θέματα. Νομίζω ότι τόσο η Ελλάδα όσο και οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν αναταράξεις τους επόμενους δυο μήνες, ενόψει της επανεκλογής Ερντογάν», σημείωσε ο κ. Πάιατ, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη σημασία της εμπιστοσύνης μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας.

Παράλληλα ο Αμερικανός πρέσβης αναφέρθηκε στο ζήτημα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη, δηλώνοντας ότι η θέση των ΗΠΑ είναι ότι οι δύο στρατιωτικοί θα πρέπει να επιστρέψουν αμέσως στις οικογένειές τους.

Επί του συγκεκριμένου ζητήματος, επισήμανε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να ασχολούνται με το θέμα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι είναι προς το συμφέρον τόσο για της Τουρκίας όσο και της Ελλάδας να υπάρξει μια σταθερή, ομαλή συνεργατική σχέση μεταξύ των δυο χωρών.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρουΓράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]