Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σου δίνουμε τη Novartis, μας δίνεις τη Μακεδονία


Δεν ξέρουμε αν το καταλάβατε αλλά μέσα σε μία ομιλία ο Τσίπρας κατάφερε να «χώσει» τα δύο πιο καυτά θέματα των τελευταίων ετών. Το «Μακεδονικό» και την υπόθεση της Novartis.
Για το δεύτερο είπε τα γνωστά περί ηθικής της αριστεράς κι ότι όλα θα βγουν στο φως.
Για το πρώτο είπε αυτό που οι περισσότεροι Έλληνες δεν αποδέχονται. Ότι δηλαδή θα ξεπουλήσει το όνομα Μακεδονία κι ότι αυτοί που λένε το αντίθετο είναι εκτός πραγματικότητας.

Εκτός πραγματικότητας εκατοντάδες χιλιάδες που αντιδρούν στην εγκληματική εξωτερική πολιτική του Τσίπρα κι όχι αυτός που έβλεπε οράματα και είχε αυταπάτες σαν κι αυτές που κόστισαν στην Ελλάδα 200 δισ. Αλλά μιλάει κανείς για το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο που έγινε ποτέ;

Η χθεσινή ομιλία η οποία είχε και «Μακεδονικό» και Novartis ενδεχομένως να δείχνει τι ακριβώς έχει κάνει ο Τσίπρας. Πολύ φοβούμαστε ότι ο συμψηφισμός είναι εδώ και είναι τραγικός για τη χώρα μας.

Έβαλε στη ζυγαριά το όνομα της Μακεδονίας και από την άλλη το σκάνδαλο με τα φάρμακα κι έκανε το deal του. Κι αναρωτιόμαστε τι είδους συμφωνία έκανε με τους Αμερικανούς αλλά και με τους Ευρωπαίους που θέλουν να ξεμπερδεύουν με τα Βαλκάνια, ακόμη κι αν η λύση είναι επώδυνη για την Ελλάδα. Δεν τον νοιάζει τον Τσίπρα κάτι τέτοιο. Πήρε από το FBI τα στοιχεία για τη Novartis και από τις Βρυξέλλες μια πιο χαλαρή στάση για την οικονομία.

Και πρόσφερε στο πιάτο το όνομα της Μακεδονίας. Και ποιος ξέρει τι άλλο.
Το μισό Αιγαίο;
Την ΑΟΖ;
Το Κυπριακό;
Ή μήπως τη Θράκη που να είστε σίγουροι ότι θα είναι το επόμενο μεγάλο χτύπημα;

Μακάρι να βγούμε ψεύτες αλλά πολύ φοβούμαστε ότι έχει γίνει ένας απίστευτος συμψηφισμός. Η Αριστερά δίνει τα εθνικά θέματα που έτσι κι αλλιώς δεν πιστεύει και παίρνει αυτά που χρειάζεται για να μείνει χρόνια στην εξουσία. Τη διάλυση του παλαιού πολιτικού συστήματος που βαρύνεται με πολλές αμαρτίες και την διαχειρίσιμη προοπτική μιας οικονομίας που έπιασε πάτο και κάποια στιγμή θα ανακάμψει.

Δεν το λες και κακό deal για τον Τσίπρα προσωπικά και τον ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα. Δεν θα τους χάλαγε καθόλου να μείνουν κι άλλα χρόνια στην εξουσία χωρίς ουσιαστικό αντίπαλο.

Μπορεί αυτά να είναι πολιτικά παιχνίδια και μάλιστα έξυπνα. Μπορεί στο πρόσωπο του Τσίπρα Αμερικανοί κι Ευρωπαίοι να βλέπουν τον ιδανικό συνεργάτη αφού είναι το καλύτερο δουλάκι τους. Όμως, στην ελληνική κοινωνία τι συμβαίνει;
Είναι σε θέση να χωνέψει μια αντιπατριωτική στάση, έναν αντεθνικό συμψηφισμό που θα δημιουργήσει τετελεσμένα;

Μπορεί το πολιτικό σύστημα να είναι ανίκανο να αντιδράσει.
Μπορεί όμως ο ελληνικός λαός να τα δεχθεί όλα αυτά;

AntiNews


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Εκφράζεις ανοιχτά, αυτό που ήταν μέσα στο μυαλό όλων μας. Την είχε δώσει τη Μακεδονία. Αλλά μετά τα συλλαλητήρια και το φόβο που του προκάλεσαν, του είπαν: “Σου δίνουμε τη Novartis , προχώρα το “Μακεδονία” και μη φοβάσε τίποτα”. Έτσι και έγινε.
    Αλλά εμείς, αν θέλουμε να κερδίσουμε την πατρίδα μας, πρέπει να βουλώσουμε τ' αυτιά μας στο τραγούδι της σειρήνας Novartis και να επικεντρωθούμε στη δική μας βοή: “ΟΧΙ τη Μακεδονία. Δεν έχετε αυτό το δικαίωμα”.
    Αν έτσι επικεντρωθούμε σύσσωμοι και σαν μια γροθιά ο Τσίπρας δε γλυτώνει από καμία Novartis. Ο πολιτικός του τάφος θα είναι η Μακεδονία . Υποψιάζομαι όμως και άλλες οδυνηρότερες γι' αυτόν συνέπειες. Γιατί μπροστά στο δίλημμα Τσίπρας ή καταστροφή της Πατρίδας, ο ελληνικός λαός δε θα επιλέξει την καταστροφή της Πατρίδας του, αλλά του καταστροφέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αντίδραση του λαού πρέπει να είναι άμεση,, σήμερα,, τώρα,, ποια όμως είναι η λαϊκή αντίδραση που θα θάψει τους. Προδότες εκμεταλλευτες,, μας,?? Ποια,??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]