Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Ο στρατός και τα αεροπλάνα μας βάζουν τέλος σε κάθε απειλή


Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από το βήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) έστειλε σημαντικά μηνύματα σε Κύπρο, Ελλάδα και ΗΠΑ. Οι δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας βρίσκουν μεγάλο αντίκτυπο στον τουρκικό τύπο και στα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης.

Η τουρκοκυπριακή ιστοσελίδα Haber Kibris μεταδίδει τις δηλώσεις του κ. Ερντογάν για την Κύπρο και το Αιγαίο.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα και την Κύπρο, και με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην κυπριακή ΑΟΖ, ο Πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε τα εξής:

«Να μην σχηματιστεί η λανθασμένη εντύπωση ότι οι ευκαιριακές πρωτοβουλίες σχετικά με την εξερεύνηση του φυσικού αερίου στα ανοικτά των ακτών της Κύπρου και της βραχονησίδες του Αιγαίου διαφεύγουν της προσοχής μας. Προειδοποιούμε από αυτό το βήμα όσους υπερβαίνουν τα όρια τους σε Κύπρο και Αιγαίο για να μην κάνουν λανθασμένους υπολογισμούς. Εμείς δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε την αντίληψη (στάση) μας ως κράτος και να πούμε "ορίστε". Αυτό πρέπει να γίνει γνωστό (κατανοητό)».

Στη συνέχεια, ο κ. Ερντογάν προσθέτει τα εξής: «Αυτήν την ώρα, οι μονάδες ασφαλείας μας, οι οποίες έχουν λάβει την εντολή για την λήψη όλων των απαραίτητων πρωτοβουλιών όταν χρειαστεί, παρακολουθούν τις εξελίξεις στην περιοχή. Συνιστούμε στις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στα ανοιχτά της Κύπρου, να μην υπερβούν τα όρια τους, στηριζόμενες στην ελληνοκυπριακή πλευρά. Οι χειρονομίες (απειλές) αυτών τερματίζονται όταν βλέπουν τον δικό μας στρατό, τα σκάφη μας και τα αεροπλάνα μας.

Για εμάς τα δικαιώματα μας στο Αιγαίο έχουν την ίδια σημασία με το Άφριν. Με κάθε βήμα που πραγματοποιούμε στην περιοχή φαίνεται πόσο σημαντική και ορθή είναι η επιχείρηση του Κλάδου Ελιάς. Τα πολεμικά μας πλοία, η Πολεμική Αεροπορία μας παρακολουθεί (την περιοχή) για να επέμβουν σε περίπτωση που χρειαστεί.

Στα πλαίσια των δηλώσεων του, ο Πρόεδρος της Τουρκίας εξαπολύει νέα επίθεση και κατά των ΗΠΑ. «Η παροχή χρηματοδοτικής στήριξης και όπλων στο PYD θα επηρεάσει τις αποφάσεις που λαμβάνουμε και θα λάβουμε», προειδοποιεί ο Πρόεδρος της Τουρκίας, ο οποίος προσθέτει τα εξής: «Εφόσον είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ, όπως τηρεί τους κανόνες του ΝΑΤΟ η Τουρκία το ίδιο πρέπει να πράξουν και οι ΗΠΑ». Στην συνέχεια, ο Πρόεδρος της Τουρκίας αναφέρεται και σε πρόσφατες δηλώσεις Αμερικανικών στρατιωτικών παραγόντων που κάνουν λόγο για δικαίωμα σε αυτοάμυνα στο βόρειο τμήμα της Κύπρου, και τονίζει το εξής: «Είναι ολοφάνερο ότι δεν έχουν δεχθεί ποτέ οθωμανικό χαστούκι».

Νίκος Στέλγιας
Καθημερινή



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]