Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απειλές Ερντογάν: Μην κάνετε το λάθος να ξεπεράσετε τα όρια σε Αιγαίο και Κύπρο


Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Με άκρως προκλητικές δηλώσεις ο Τούρκος πρόεδρος δίνει συνέχεια τόσο στην ένταση που επικρατεί με ευθύνη της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ, όσο και στο σοβαρό επεισόδιο που έλαβε χώρα λίγο πριν τα μεσάνυχτα στα Ίμια όταν τουρκική ακταιωρός εμβόλισε σκάφους του Λιμενικού Σώματος.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, μιλώντας σε βουλευτές του κόμματός του ο Τ. Erdogan δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ας μη θεωρούν (σ.σ. η ελληνική πλευρά) ότι δεν παρατηρούμε τις έρευνες ανοιχτά της Κύπρου και τις οπορτουνιστικές κινήσεις στις βραχονησίδες του Αιγαίου. Τους προειδοποιούμε να μην κάνουν λανθασμένους υπολογισμούς στην Κύπρο και το Αιγαίο και να μην κάνουν λανθασμένες κινήσεις».

Στην συνέχεια της ομιλίας του, που είναι σε εξέλιξη, επιτέθηκε και στις ΗΠΑ με αφορμή την απόφαση παροχής οικονομικής βοήθειας στην PYD (Κούρδους). Η απόφαση αυτή του στρατηγικού μας εταίρου, είπε ο Τ. Erdogan, θα επηρεάσει και την δική μας απόφαση και συνέχισε: «Μας ζητάνε να παραδοθούμε στους τρομοκράτες. Το ΝΑΤΟ δεν είναι ίσo με τις ΗΠΑ. Στό ΝΑΤΟ κάθε χώρα είναι ίση με τις ΗΠΑ».

Οι δηλώσεις Erdogan έρχονται τέσσερις μόλις ημέρες μετά τις αντίστοιχες δηλώσεις του Τούρκου αρχηγού ΓΕΕΘΑ ο οποίος είχε τονίσει με έμφαση ότι η Τουρκία είναι τόσο ισχυρή ώστε μπορεί να μάχεται στη Συρία και ταυτόχρονα να ελέγχει το Αιγαίο.

Κι ενώ η Τουρκία "θερμαίνει" με ιδιαίτερη ένταση, τόσο πολιτικά όσο και στρατιωτικά, την στάση της απέναντι στην Ελλάδα, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σωπαίνει, παραχωρεί στην Αλβανία θαλάσσια οικόπεδα και δέχεται άνοιγμα συζήτησης για τον ορισμό των χερσαίων ελληνοαλβανικών συνόρων, συζητά για το όνομα των Σκοπίων με σύνθετη ονομασία που θα περιλαμβάνει την λέξη "Μακεδονία" και με επικοινωνιακές πολιτικές (συνεπικουρούμενη από τα ΜΜΕ που ελέγχει) παραπλανά την κοινή γνώμη με την υπόθεση του "σκανδάλου Novartis"...
Για κάποια ίσου μεγέθους απάντηση στην προκλητικότητα του τούρκου προέδρου - σουλτάνου, φυσικά δεν γίνεται λόγος! Και αυτή η σιωπή μεταφράζεται πλέον ως ένοχη. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που σκέφτονται σοβαρά πλέον την πιθανότητα ο Αλέξης Τσίπρας να έχει συμφωνήσει με τον Ερντογάν σε διάφορα θέματα και εις βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και συμφερόντων από την Θράκη έως και την ΑΟΖ...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Εαν εχουν συμφωνησει οι ξεφτυλισμενοι με αλβανους και σκοπιανους,ειναι

    δυνατον να πιστεψει κανεις οτι δεν εχουν συμφωνησει και με τους τουρκους;

    Ειδικα οταν οι τελευταιοι διαθετουν στρατιωτικη ισχυ!


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζί σου Αγαπητέ συνομιλητή . Είναι άκρως επικίνδυνοι. Κάτι ακούω πού δέν μού αρέσει στά Ελληνοαλβανικά γιά αποποίηση πρωτοκόλλου τής Κέρκυρας! ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ! Καί τί ήταν αυτό τό χθεσινό στά ΙΜΙΑ; Μήπως ό σουλτάνος έχει δίκιο; Μήπως στά μουλωχτά ανατολικά τού 25 Μεσημβρινού τό Αιγαίο τού ΠΑΡΑΧΩΡΉΘΗΚΕ; Καί βέβαια τά ΊΜΙΑ μέ τά ορυκτά σπανίων γαιών; Λέω μήπως; Πού είναι τό πρωθυπουργικό διάγγελμα; Καί ή ανάληψη ευθύνης καί ή ενημέρωση; Γιατί τό χθεσινό συνβάν είναι τουρκική πολεμική ενέργεια καί καμμία αντίδραση. Άν καταλάβει ό σουλτάνος κανένα Καστελλόριζο , ψέριμο κτλ. Οί πολιτικοί μας νάσαι σιγουρος. Θά τό αντιμετωπίσουν μέ διαβημάτα διαμαρτυρίας. Καί όχι όπως αρμόζει μέ εντολή : Πυρ. Όμως εγώ γιατί προχθές στό όνειρο μου είδα ικριώματα στήν πλατεία Συντάγματος καί ελικόπτερα; ΠΑΝΟΣ

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]