Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δύσκολο για τον Ερντογάν στο εσωτερικό όσο ποζάρει δίπλα σε φέρετρα…


Βαρύ το τίμημα για τον Ερντογάν στο Αφρίν και όσο εξακολουθούν και συσσωρεύονται οι νεκροί, όσο και να ελέγχει το τουρκικό κράτος στο εσωτερικό, όσο δεν επιτυγχάνονται οι πολιτικοί στόχοι της στρατιωτικής ενέργειας, κινδυνεύει να υποστεί πολιτική πανωλεθρία, ενώ πλησιάζουν και εκλογές.

Σήμερα ήταν μια από τις πλέον αιματηρές ημέρες για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, καθώς στον – επίσημο τουλάχιστον – κατάλογο των απωλειών προστέθηκαν άλλοι πέντε Τούρκοι στρατιώτες. Η αύξηση των νεκρών κάνει την αναφορά στο αναπόφευκτο των απωλειών να μοιάζει στα αυτιά του μέσου Τούρκου ιδιαίτερα κυνική.

Το ότι ο Τούρκος πρόεδρος συμπληρώνει ότι όσοι σκότωσαν τους Τούρκους στρατιώτες θα πληρώσουν βαρύ τίμημα, είναι τουλάχιστον γελοίο, αφού τον παρουσιάζει να περίμενε να μην αντιδράσουν οι Κούρδοι, παρότι δέχονται αναίτια εισβολή στα εδάφη και τις πατρογονικές εστίες τους, επειδή ο διεφθαρμένος Τούρκος ηγέτης αποφάσισε – ελέω Αλλάχ – ότι δεν δικαιούνται να έχουν ούτε καν αυτονομία, στο πλαίσιο μιας άλλης χώρας.

Το DP έχει ήδη αναφερθεί στο ενδεχόμενο η Συρία να αποδειχτεί «τουρκικό Βιετνάμ», όσο κι αν μοιάζει με υπερβολή, δεδομένης της διαφοράς στρατιωτικής ισχύος ανάμεσα στους αντιμαχόμενους. Όμως, το να… ποζάρει συνεχώς δίπλα σε φέρετρα και να κυκλοφορούν βίντεο από καταστροφές στρατιωτικών μέσων του δήθεν αήττητου τουρκικού στρατού, κάνει μεγάλη ζημιά και ασκεί μεγάλη πίεση στην ηγεσία. Δεν θα θέλουν να δοκιμάσουν και την ελληνική δυνατότητα επιβολής κόστους φανταζόμαστε.

Με τόσους όμως εμπλεκόμενους στη σύγκρουση, οι οποίοι μάλιστα παρότι δείχνουν να συνεργάζονται, δεν έχουν παρόμοια συμφέροντα, η επίτευξη των πολιτικών στόχων δυσχεραίνεται, ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο η συνεργασία να είναι «όχημα άρνησης» των αντικειμενικών σκοπών της τουρκικής επιχείρησης…

Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]