Η πατρίς κινδυνεύει κι «εμείς»…
Γράφει ο Δημήτριος Κ. Φίλιππας
κατά κόσμον Διογένης ο Κυνικός
Πατριώτες, μπορεί να πέρασε η Τσικνοπέμπτη, αλλά ήρθε η ώρα να εορτάσουμε αύριο του Αγίου Βαλεντίνου… Άσε που πλησιάζει και η Καθαρά Δευτέρα… Τι άλλο μπορεί να θέλουμε; Γλέντι και χαρά για να ξεχνάμε τα οικονομικά μας προβλήματα. Άντε και κανένα σκάνδαλο, που μας δίνουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις μας. Παλιότερα συνέβαιναν κάποια τρομοκρατικά κτυπήματα… Για λίγο άρτο και θεάματα στο πόπολο που κατοικεί σε αυτή την χώρα. Γιατί αλλοίμονο αν γίνει κανένα λάθος και επικεντρωθεί ο λαός στα πραγματικά προβλήματα αυτού του τόπου!! Αλλοίμονο τότε σε όλο το πολιτικό προσωπικό της χώρας που είχε τις τύχες της χώρας αυτής τις τελευταίες δεκαετίες…
Η κυβέρνηση του κου Τσίπρα, χωρίς καμία αντιπολιτευτική διάθεση, βρίσκεται σε πανικό από τις καταιγιστικές εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα. Και είναι τέτοιος ο πανικός όπου μην βρίσκοντας ή αδυνατώντας να χαράξει κάποια εθνική πολιτική προσπαθεί να κλείσει κάποια από αυτά άρον άρον αδιαφορώντας για τις μελλοντικές συνέπειες. Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στο θέμα των Σκοπίων αλλά και της νέας συμφωνίας με την Αλβανία πάνω στα θαλάσσια σύνορα και στην ΑΟΖ των δύο χωρών. Ακούσατε κανένα να μιλά για το θέμα αυτό; Μήπως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή κάποιο άλλο; Φυσικά και όχι!!! Λες και δεν συμβαίνει τίποτα!
Και ας αρχίσουμε από το θέμα της Αλβανίας. Όταν έχουμε υπογράψει μια άριστη οριοθέτηση το 2009 των θαλάσσιων ζωνών ποίος ο λόγος να την αλλάξουμε τώρα; Επειδή πιέστηκαν οι Αλβανοί γιατί η συμφωνία αυτή δεν άρεσε στους Τούρκους; Γιατί δεν τους αρέσει η εφαρμογή της Σύμβασης του Δίκαιου της Θάλασσας του 1982 λόγω των επεκτατικών βλέψεων τους στο Αιγαίο; Μάλιστα σε μια συνέντευξη του τον Αύγουστο του 2014 ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα που είχε υπογράψει την συμφωνία δήλωνε ότι «Στο 96% μέχρι 98% των περιπτώσεων, εφαρμόζεται αυτή που εφαρμόστηκε στην περίπτωση μας, και ονομάζεται μέθοδος του αναλογικού κανόνα και θα μπορούσε να την ελέγξει οποιοσδήποτε που έχει στοιχειώδεις γνώσεις από γεωμετρία και τοπογραφία. Η δεύτερη μέθοδος, η οποία εφαρμόστηκε σε ποσοστό μικρότερο από το 2% των περιπτώσεων, είναι η μέθοδος των κόλπων που εισέρχονται σε βάθος στην στεριά. Τι απαιτεί η δεύτερη μέθοδος; Απαιτεί από τις δύο πλευρές να συμφωνήσουν πόσο θα πάρει η μία και πόσο η άλλη. Στην Ευρώπη η πρακτική αυτή εφαρμόστηκε σε 2 ή 3 περιπτώσεις. Στη μία περίπτωση, μεταξύ της Γερμανίας και της Δανίας, όπου η Γερμανία αποδέχθηκε τα αιτήματα της Δανίας.»
Και τι διαβάζουμε εμείς τώρα σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες για το εν λόγω θέμα; Ότι «στη (νέα) συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών, που ολοκληρώθηκε στην Κρήτη, αλλά τελικά αναλύθηκε ενδελεχώς στην Κορυτσά, διευκρινίζεται πως θα γίνει ο υπολογισμός των 12 μιλίων, από το τελευταίο κατοικημένο νησί κατά το έτος 1913, θα τεθεί μεταξύ των δύο χωρών μια γραμμή συνόρων κατά προσέγγιση. Τα ελληνικά χωρικά ύδατα στα 12 μίλια θα εφαρμοσθούν από τους Οθωνούς και Μαθράκι και όχι από τον τελευταίο βορεινό φάρο, όπως στη συμφωνία του 2009.»
Με λίγα λόγια δίνουμε πίσω θαλάσσιο χώρο και κυριαρχικά μας δικαιώματα… Ας σκεφθεί κανείς ότι θα γίνει μετά και ο καθορισμός των χερσαίων συνόρων… Τι θα γίνει εκεί να δούμε…
Και περιμένουμε τώρα να πετύχουμε τι στο θέμα του ονόματος των Σκοπίων; Δυστυχώς η χώρα μας ανέκαθεν είχε πολλούς Εφιάλτες … Και κάποιος Μπουτάρης βγαίνει σήμερα και κάνει κάτι δηλώσεις που ούτε οι Σκοπιανοί δεν κάνουν. Τι να γίνει κάποιος πρέπει να τραβήξει την προσοχή του κόσμου από την ουσία των προβλημάτων!!! Πάντως είχαμε και έναν υπερπατριώτη σήμερα… Τον κο Πάγκαλο, ξέρετε αυτόν που την σημαία την πήρε ο αέρας στα Ίμια ντε… και μας είπε ότι «ο μόνος καλός Τούρκος είναι ένας νεκρός Τούρκος»!!! Κρίμα που δεν το είχε πει και στον κ. Οτσαλάν αυτό…
Και να ήταν μόνον αυτά; Έχουμε τις απειλές και τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας σε Κύπρο και Αιγαίο. Τις παρεμβάσεις της Τουρκίας στο Σκοπιανό, την Βουλγαρία να κοιτά τα δικά της συμφέροντα για το ίδιο θέμα και εμείς τι κάνουμε; Λοιπόν για να μην επιβεβαιώσει το παρόν πολιτικό προσωπικό της χώρας τα λόγια του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, ότι «Και τι πταίει η γλαυξ, η θρηνούσα επί ερειπίων; Πταίουν οι πλάσαντες τα ερείπια. Και τα ερείπια τα έπλασαν οι ανίκανοι κυβερνήται της Ελλάδος» και για να μην θρηνήσουμε πρέπει να αντιδράσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Ενωμένοι οι Έλληνες ασχέτως κομματικής ταυτότητας. Αυτοί οι διαχωρισμοί μας κατέστρεψαν διαχρονικά…
Μόλις χθες δε, ένας άλλος Έλληνας διακεκριμένος καθηγητής στις ΗΠΑ, ο κύριος Φ. Εγκολφόπουλος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα εθνικά μας θέματα λόγω του ότι είμαστε μια χώρα σε κρίση και θα πρέπει να υπακούσουμε στις εντολές των ξένων. Μάλιστα δήλωσε ξεκάθαρα ότι η Ελλάδα είναι υπό απειλή!!! Οι ξένοι κοιτούν τα ευρύτερα συμφέροντα τους, αδιαφορώντας ίσως για την χώρα μας και τα όσα έχει προσφέρει και συνεχίζει να προσφέρει…. Από την άλλη πλευρά όμως είπε ότι μπορεί να υπάρξει αντίδραση και ανατροπή των σχεδίων αυτών από την μαζική παρουσία του κόσμου στα συλλαλητήρια και αν ο κόσμος υψώσει την φωνή του και γίνει ένα!
Επομένως λύσεις υπάρχουν, αλλά είναι δύσκολες γιατί θα πρέπει μπροστά από το προσωπικό, το κομματικό, το πολιτικό συμφέρον να μπει το εθνικό. Σε μια πρόσφατη συνέντευξη της η κυρία Ελένη Αρβερέλ Γλυκατζή δήλωσε ότι «Η Ελλάδα κινδυνεύει από τους Έλληνες που ξέχασαν να είναι Έλληνες»… Ακόμη ότι Έλληνας είναι αυτός που αναγνωρίζει τον εαυτό του και ζει με ελληνικό τρόπο. Δηλαδή ορθώς και όρθιος… Σοφά λόγια! Αλλά και άλλος ένας διακεκριμένος επιστήμων, ο καθηγητής Δημήτρης Νανόπουλος είχε δηλώσει από το 2015 ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα Φιλική Εταιρεία! Μάλιστα χαρακτηριστικά είχε δηλώσει ότι «δεν πάει πουθενά, χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα. Πάσχουμε από μια κυβέρνηση που να έχει το know how στα κρίσιμα θέματα. Χρειάζεται βεβαίως και κοινωνική ευαισθησία αλλά όχι του είδους που μετατρέπεται σε λαϊκισμό μόλις εμφανίζονται δυσκολίες.
«Αυτό που σκέφτομαι είναι να ξεκινήσει μια πρωτοβουλία για να μαζευτούν πρόσωπα που έχουν σχέση κυρίως με τις πολιτικές επιστήμες και την οικονομία, να ετοιμάσουν προτάσεις, να δείξουν έναν άλλον δρόμο. Όχι για να κυβερνήσουν οι ίδιοι, αλλά για να αποκαταστήσουν τη χαμένη τιμή της Ελλάδας, να δουν στο εξωτερικό ότι αξίζει να μας πάρουν στα σοβαρά, να αναθαρρήσει ο λαός, να καταλάβει τι γίνεται. Να δώσουμε νέα δυναμική στη χώρα. Δεν μιλάω για πνευματική χούντα, για πνευματικό πραξικόπημα. Μιλάω για ένα δημιουργικό σοκ, για μια δουλειά διαφωτισμού» όπως τόνισε.
Και τώρα ερχόμαστε στην πλέον δύσκολη ερώτηση: ποιος έχει το ανάστημα από το πολιτικό προσωπικό της χώρας για να αντιδράσει όπως πρέπει; Ή καλύτερα ποιοι πολιτικοί το έχουν; Γιατί σίγουρα δεν αρκεί για παράδειγμα να κάνει κάποια κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση ο κύριος Τσίπρας ως ο πρωθυπουργός της χώρας για να εισπράξει την καθολική άρνηση των άλλων πολιτικών.
Δυστυχώς δε για εμάς, τους Έλληνες, η αντίδραση του πρωθυπουργού στα συλλαλητήρια, στα οποία έδωσε μαζικό και δυναμικό παρόν ο λαός μας μετά από πάμπολλα χρόνια καθισιού στον καναπέ, ήταν κάκιστη. Ο λαός χαρακτηρίστηκε ετερόκλητος όχλος από τον κύριο Τσίπρα… Κάτι που και μόνο η λέξη ετερόκλητος που είπε θα έπρεπε να τον προβληματίσει πρώτα από όλα τον ίδιο… Γιατί για να μαζεύονται τόσο διαφορετικοί άνθρωποι για ένα τέτοιο θέμα πάει να πει ότι κάτι πάει στραβά κύριε πρωθυπουργέ! Τώρα το «όχλος» που σύμφωνα με το λεξικό σημαίνει και «κοινωνικές τάξεις ή στρώματα που χαρακτηρίζονται από ταπεινή καταγωγή, μικρό εισόδημα ή χαμηλό μορφωτικό επίπεδο» νομίζαμε ότι αυτοί ήταν η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ…
Αν λοιπόν δεν θέλουν να αφήσουν οι σημερινοί πολιτικοί αρχηγοί ερείπια σε αυτή την χώρα ή συρρικνωμένη την ίδια την χώρα, ας ξυπνήσουν όλοι το ταχύτερο δυνατό και ας αλλάξουν ρότα. Αλλιώς ας αφήσουν την πατρίδα μας στα χέρια ικανών ανθρώπων, πατριωτών που δόξα τω Θεώ υπάρχουν πολλοί και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας. Και οι οποίοι είναι πάνω από βέβαιο ότι μόλις τους ζητηθεί θα σπεύσουν να βοηθήσουν. Οι εχθροί μας ή κάποιοι εξ αυτών μπορεί να έχουν δυνατές οικονομίες, περισσότερα οπλικά συστήματα και πάει λέγοντας. Εμείς όμως έχουμε και μια «πυρηνική βόμβα» που ονομάζεται ομογένεια και που δεν την έχουμε ενεργοποιήσει και χρησιμοποιήσει κατάλληλα… καιρός δεν είναι να το πράξουμε;
Επιτέλους «όχι άλλο κάρβουνο» σε αυτή την χώρα…
Πολύ καλό άρθρο, που όμως μια φράση, πλήρως εκτός πραγματικότητας, του κατεβάζει κάπως το επίπεδο, αφού δείχνει πολιτική αφέλεια!Είναι η φράση: Γιατί σίγουρα δεν αρκεί για παράδειγμα να κάνει κάποια κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση ο κύριος Τσίπρας ως ο πρωθυπουργός της χώρας για να εισπράξει την καθολική άρνηση των άλλων πολιτικών.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι δυνατό να αναμένετε κ. Διογένη Κυνικέ, να κάνει τέτοια κίνηση ο Τσίπρας ή οποιοσδήποτε άλλος από το παρον πολιτικό (υπηρετικό) προσωπικό της χώρας; Ενώπιον τοσων κινδύνων, δεν εχουμε την πολυτέλεια να είμαστε αφελείς!
Φυσικά και δεν το περιμένω... δεν παύω όμως να ελπίζω... Όσον αφορά το πολιτικό προσωπικό της χώρας νομίζω τα λέει όλα το απόσπασμα που έβαλα του Παπαδιαμάντη.... ΜΟΝΟΝ Ο ΛΑΟΣ ΕΝΩΜΕΝΟΣ και οι ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΜΑΖΙ μπορούμε να δώσουμε λύση αυτή τη στιγμή!!!!
ΔιαγραφήΠιστευω,μια πολυ καλη αρχη θα ηταν οι Ελληνες bloggers,που εχουν ευαισθησια
ΑπάντησηΔιαγραφήσε εθνικα θεματα, να συνεργαστουν τοσο αναμεταξυ τους οσο και με ιστορικους
τοσο στην Ελλαδα οσο και στο εξωτερικο!
ΓΜ
Ευαισθησία τουλάχιστον από την πλευρά μου υπάρχει και προέρχομαι από μια οικογένεια που έχει συνεισφέρει πολλά σε αυτή την χώρα χωρίς ποτέ να το διαφημίσει ή να ζητήσει εξαργύρωση...
Διαγραφή