Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιοί ετοιμάζονται να καπελώσουν τα δύο συλλαλητήρια των Ελλήνων;


Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Από το απόγευμα της Κυριακής πολλοί ήταν εκείνοι που ξεκίνησαν μια εργώδη προσπάθεια μέσω της οποίας έλπιζαν να καρπωθούν πολιτικά τις συγκεντρώσεις των πολιτών. Πολλά τα μηνύματα και από διαφορετικές πλευρές, για συζητήσεις προσώπων για την δημιουργία νέων πολιτικών φορέων - κομμάτων. Κάποια από αυτά τα κόμματα έβγαιναν ως σκελετοί από τις ντουλάπες παλαιότερων προσπαθειών και κάποια άλλα ετοιμαζόντουσαν (και φυσικά συνεχίζουν να ετοιμάζονται) για την παρθενική τους εμφάνιση. Άρχισαν να γράφονται συνθήματα ως θέσεις πολιτικές και ταυτόχρονα αναζητούνταν άνθρωποι να συμμετάσχουν.

Συνεχείς συναντήσεις σε σπίτια γνωστών και αγνώστων, παλαιών υπέργηρων προσωπικοτήτων και μη. Σκοπός τους να προλάβουν να "μπουν στο παιχνίδι όσο ο κόσμος είναι ζεστός". Προφανέστατα δεν έχουν αντιληφθεί οι νεόκοποι ματαιόδοξοι αστέρες της πολιτικής πως η σύνταξη καταστατικών και προγραμματικών θέσεων πρέπει να συνοδεύεται και από ολοκληρωμένα πακέτα θέσεων εφ' όλης της ύλης. Αλλά, η προχειρότητα και το "ανοιχτό παράθυρο ευκαιρίας", η αγωνία να προλάβουν πιθανούς άλλους "μνηστήρες" της εξουσίας, δεν έδιναν αρκετό χώρο (έως καθόλου) στην λογική και στην ανάγκη αποφυγής μιας νέας πικρής απογοήτευσης των πολιτών.

Πολύ φοβούμαστε πως το καπέλωμα των δύο συλλαλητηρίων έχει ήδη αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά από κάποιους που είδαν μαζεμένους τους Έλληνες πολίτες, αποφασισμένους να σταματήσουν τα πολιτικά αίσχη και τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς εις βαρος της Ελλάδας.

Να μετρήσουμε ώρες ή μέρες εως την αναμενόμενη εμφάνιση ενός νέου κόμματος που θα επιχειρήσει να καρπωθεί την αγωνία και την αγάπη των ελλήνων για την Ελλάδα και το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι να καταστρέψουν αυτή την ελπίδα που γεννήθηκε από τα δύο αυτά συλλαλητήρια;

Η όποια ανατροπή επιχειρηθεί θα απαιτήσει οργάνωση, σχεδιασμό, σοβαρότητα, και δεν θα έχει περιθώρια αποτυχίας...

Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι όσοι επιχειρούν να αυτοπροσδιριστούν ως αγία τριαδα σωτηρίας της πατρίδας...

Η χρονική περίοδος που διαννύουμε ως χώρα δεν επιτρέπει αστοχίες ή αποτυχίες.
Καλό θα ήταν όσοι σκέφτονται να φέρουν την ανατροπή, να το σκεφτούν πολλές φορές, να εξετάσουν με ιδιαίτερη προσοχή και την ελάχιστη πιθανότητα αποτυχίας και να ζυγίσουν πολύ καλά τα οφέλη με τις πιθανές ζημίες, πριν κάνουν το βήμα μπροστά και διαλύσουν τα όσα έχουν κατορθώσει οι ίδιοι αλλά, κυρίως, οι Έλληνες πολίτες στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα...

ΥΓ: Γνωρίζουμε συγκεκριμένα ονόματα εμπλεκομένων και από σεβασμό στην προσπάθεια που κατέβαλαν έως τώρα δεν επιθυμούμε την δημοσίευσή τους, προσφέροντάς τους χρόνο να... ανακαλέσουν τους σχεδιασμούς τους και να αποφύγουν την κατακραυγή, γιατί πιστεύουμε πως "δεν είναι δύσκολο να φτάσεις στην κορυφή, αλλά είναι πάρα πολύ δύσκολο να παραμείνεις σε αυτήν χωρίς να πέσεις"...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

11 σχόλια :

  1. Αν κατάλαβα καλά, μπορεί να κάνω λάθος και παρακαλώ να με διορθώσετε, προτιμάτε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με τα ίδια και τα ίδια κόμματα από το 1974 και εδώ, να μην αλλάξει τίποτα, για να μην μοιραστεί η πίτα των μνημονιακών κομμάτων; Δεν ξέρω ποιοι ετοιμάζονται να κάνουν νέο κόμμα, όμως αν βάλουν μέσα τα διεφθαρμένα-άχρηστα υλικά που υπάρχουν τώρα, το αποτέλεσμα θα είναι τύπου "Λαός", "Ποτάμι" και τύπου "ΑΝΕΛ". Τα υπολείμματα της πράσινης-ροζ-μπλε γλίτσας πρέπει να αποκλειστούν.
    Χρειαζόμαστε πραγματικούς πατριώτες με λύσεις και όχι τύπους που να προσδοκούν την προσοδοφόρα καρέκλα και το υπουργιλίκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανείς λογικός δεν έχει σαν επιλογή την συνέχιση ή την εναλλαγή των ήδη γνωστού τύπου κυβερνήσεων που καταστρέφουν την χώρα τα τελευταία 8 και πλέον χρόνια. Όμως οι ανάγκες επιβάλουν σύνεση, ιδιαίτερη προσοχή και, κυρίως, σχεδιασμό ολοκληρωμένο με υλοποιήσιμη πολιτική - κυβερνητική πρόταση. Μια απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης που με συνοπτικές και τελείως διαδικασίες θα επιχειρήσει να "καπελώσει" τα πλήθη που συγκεντρώθηκαν επειδή τους κάλεσε η κοινή τους αγωνία και αγάπη για την πατρίδα, είναι βέβαιο πως θα καταλήξει σε παταγώδη αποτυχία και θα απογοητεύσει και πάλι όλους εκείνους που βρήκαν το κουράγιο να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια και έδωσαν ελπίδα ο ένας στον άλλο υπό την ελληνική σημαία. Φυσικά και πρέπει να υπάρξει συνέχεια, επ' ουδενί όμως αυτή δεν πρέπει να κινείται στα πλαίσια του θεωρητικού φαντασιακού πολιτεύματος, επ' ουδενί δεν θα πρέπει να εμφανισθεί χωρίς ολοκληρωμένες θέσεις και προτάσεις. Σοβαρότητα, υπευθυνότητα και -πάνω απ' όλα- αποφυγή του μικρότερου ίχνους ματαιοδοξίας...

      Διαγραφή
  2. Μην ελπιζετε σε κομματα . Αυτα κομματιαζουν τους λαους .
    Αυτος που θα σωσει την Πατριδα και εμας δεν θαναι πολιτικος .
    Υπομονη λοιπον και οταν ΟΛΟΙ οι Ελληνες και οι ελληνοφωνοι θα πεινανε και τα λαθροπιθηκια θα λεηλατουν και σφαζουν , τοτε θα αφυπνιστουμε ΟΛΟΙ και ο ηγετης θα φανερωθει .
    Μεχρι τοτε , απλα ας ετοιμαζομαστε για ανορθοδοξες καταστασεις . Ειναι σχδιασμενο να μας εξολοθρεψουν . Ελλας και ντπ δεν χωρουν στον ιδιο πλανητη .
    Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ Ο ΔΕ ΜΗ ΝΟΩΝ ΕΣΑΕΙ ΚΟΙΜΗΘΗΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δε καπελώνονται αυτά τα ιστορικά συλλαλητήρια. Το να σχηματισθούν κόμματα ή συνασπισμοί πατριωτικά-ενωτικά κατά το πνεύμα των συλλαλητηρίων, θα ήταν ευχής έργον. Ούτως ή άλλως στις εκλογές ψηφίζουμε, όχι στα συλλαλητήρια. Αυτό που έχει αξία στην τρέχουσα πολιτική συγκυρία είναι να υλοποιηθεί το εκπεφρασμένο στα συλλαλητήρια και παλλαϊκά αποδεκτό αίτημα είναι η διενέργεια ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ έγκρισης ή απόρριψης της όποιας κυβερνητικής πρότασης για το Σκοπιανό.Νίκος Καραβαζάκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καπελώνεται οτιδήποτε επιτρέπουμε εμείς να καπελώνεται. Δυστυχώς καπελώνονται όλα. Π.Κ.

      Διαγραφή
  4. Για να είμαστε ειλικρινείς, είναι κάποιοι που είχαν σχέση με τα συλλαλητήρια και προσπαθούν να προλάβουν κάποιους άλλους που επίσης είχαν σχέση με τα συλλαλητήρια. Ο καπελώσας του καπελώσαντος δηλαδή! Γελοιότης γελοιοτήτων τα πάντα γελοιότης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί δεν λες ονόματα παρά μόνο ρίχνεις πυροτεχνήματα κ.Δαπεργολα...ξέρεις ή φαντάζεσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην υπόθεση εμπλέκονται (ακριβώς με τον τρόπο που το θέτω) δύο από τη συντονιστική και τουλάχιστον δύο από τους ομιλητές (δεν διευκρινίζω ποιου συλλαλητηρίου, άρα συνολικά). Μαζί εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα βέβαια που δεν έχουν (ορατή) σχέση με τα συλλαλητήρια. Τα ονόματα τα ξέρω κι εγώ, αλλά θα βγουν στον αέρα, όταν και εφόσον το κρίνει ο συντάκτης του κειμένου που πρωτοανέφερε το θέμα (σέβομαι την επιθυμία του, όπως το εκθέτει στο υστερόγραφό του). Εσύ γιατί θίχτηκες; Σε ποια από τις δύο ομάδες ανήκεις, των συντονιστών ή των ομιλητών; Ή μήπως σε κάποια άλλη...υπηρεσία; Και την επόμενη φορά που θα μου ζητήσεις απάντηση, θα μου μιλήσεις επωνύμως!

      Διαγραφή
  6. Και οι αλλοδαποί και αλλόθρησκοι τα ταξικά αδέλφια μας κύριοι υποστηρικτές των κομμουνιστών μικημαους και λοιπών γιατί να ΜΗΝ αποφασίσουν μαζί με τους Ελληνες:
    Για το εάν η Μακεδονία είναι Ελλάδα;
    Για το εάν η Κύπρος είναι Ελλάδα;
    Για το εάν οι Γιαννιώτες είναι Ελληνες;
    Ισως αργότερα όταν θα έχουμε πολύ περισσότερα ταξικά αδέλφια ανάμεσα μας να πρέπει να αποφασίσουμε για το εάν οι Πελοποννήσιοι είναι Ελληνες.
    Μήπως κύριε υποστηρικτές του μικημαους να ψηφίσουμε για το εάν υπάρχει Ελληνικό έθνος συνολικότερα η εάν πρόκειται για κατασκευή της μπουρζουαζίας και του κεφαλαίου;

    ΡΕ δε ΠΑΜΕ καθόλου καλά.....

    Πάντως τα τρολλ έπιασαν δουλειά,ολοφάνερα αριστερή σφυριζέϊκη δουλεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρε ομορφάντρα, να σε ρωτήσω κάτι. Έχεις διαβάσει τι γράφει παραπάνω στο άρθρο; Που κολλάνε στο άρθρο αυτά που ρωτάς και που απαντάς μόνος σου; Σχολιάζεις σχολιαστή; Απευθύνσου σε αυτόν και άσε τις γενικολογίες. Σε πρόσβαλε το ύφος και το ήθος του; Ζήτησέ του να τα αναιρέσει. Το ότι εσύ είσαι που εμφανίζεσαι σαν τρολ γράφοντας με τον τρόπο που γράφεις το έχεις σκεφτεί; Δεν έχει καμία σημασία αν συμφωνώ μαζί σου στα περισσότερα από όλα όσα λες . Ο τρόπος που αφήνεις τον θυμό σου να ελέγξει τον γραπτό σου λόγο είναι αυτός που σε κάνει να χάνεις. και δεν χάνεις στα σημεία, αλλά κατά κράτος. Π.Κ.

      Διαγραφή
  7. @Π.Κ.
    Σιγά να μην πάρουμε την άδεια σου ρε ασχημάντρα , για να σχολιάσουμε.
    ΡΕ αντε από εκεί που θα μου πείς εάν χάνω η κερδίζω!
    Εδώ χάνεται η Ελληνοχριστιανική Ελλάδα μας από τα κομμούνια που θα ...μας έσωζαν, που θα τρώγαμε με χρυσά κουτάλια , που θα ο λαός στην εξουσία και εσένα σε πείραξε το γενικόλογο.
    Σε ολους όσους υποστηρίζουν τον μικημαους που πρώτεινε δημοψήφισμα αναφέρομαι και σε κανέναν μεμονωμένα.

    Οι προσωπικές αντιπαραθέσεις για να βλέπουμε το δένδρο και να χάνουμε το δάσος μου είναι αδιάφορες!
    Καντο μόνος σου εάν θέλεις...

    Οσο για τον θυμό τον δικό μου και των λοιπών Ελλήνων, αυτόν ακόμη δεν τον έχει δει κανείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]