Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο λαός σας έδωσε την ευκαιρία! Τολμήστε!


Η κυβέρνηση καλείται να εκμεταλλευτεί τη συγκυρία και να επιβάλει σεβασμό στη μακεδονική ιστορία

Από τον Γιάννη Κουριαννίδη

Στον απόηχο του συλλαλητηρίου δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η κοινή δήλωση 15 πρώην πρέσβεων (5 Φεβρουαρίου), που τίμησαν με τη στάση τους το λειτούργημά τους και συνεχίζουν, ως συνταξιοδοτηθέντες πλέον, να αποδεικνύουν ότι το δραγούμειο πνεύμα είναι ζωντανό στην ελληνική διπλωματία, σε πείσμα ανίκανων κυβερνήσεων. Αξίζει να διαβάζουμε την κοινή δήλωσή τους.

«Ολες οι ενδείξεις ενισχύουν την πεποίθησή μας πως τα Σκόπια, ό,τι και αν δεχθούν να πουν ή να κάνουν για να μπουν στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε., δεν θα εγκαταλείψουν το επεκτατικό τους ιδεολόγημα. Θα συνεχίσουν, κατά συνέπεια, να το προβάλλουν χρησιμοποιώντας το όνομα “Μακεδονία”, έστω και αν σε αυτό προστεθεί γεωγραφικός, εθνικός ή χρονικός προσδιορισμός. Διότι έναν γεωγραφικό προσδιορισμό οι Σκοπιανοί θα τον μεταχειρίζονται για να προωθούν την προπαγάνδα τους περί διηρημένης Μακεδονίας που θα πρέπει να επανενωθεί με διεύρυνση του κράτους των Σκοπίων.

Ενας τέτοιος προσδιορισμός (Ανω Μακεδονία, Βόρεια Μακεδονία) θα επιτρέπει στους Σκοπιανούς να επιμένουν πως είναι οι μόνοι πραγματικοί Μακεδόνες, με δικό τους ελεύθερο μακεδονικό κράτος, ενώ “τα άλλα τμήματα της Μακεδονίας”, το “ελληνικό” και το “βουλγαρικό”, έχουν υποστεί κατάληψη ή/και εθνοκάθαρση. Ενας εθνικός ή χρονικός προσδιορισμός, εξάλλου, θα παραπέμπει στην πλαστή ιστορία περί των Σλάβων που δήθεν αναμείχθηκαν με τους αρχαίους Μακεδόνες και γέννησαν τους σημερινούς Σκοπιανούς. Τα ίδια ισχύουν και για μεικτούς προσδιορισμούς, π.χ. Γκορναμακεντόνια = Ανω Μακεδονία ή Novamakedonija».

Θα πρέπει όλοι να θυμούνται την επίσημη κρατική εγκύκλιο-προειδοποίηση του άλλοτε υπουργού των ΗΠΑ Ε. Stettinius της 26ης Δεκεμβρίου 1944, που έγκαιρα, μόλις δημιουργήθηκε από τον Τίτο το τεχνητό μόρφωμα του «μακεδονισμού», έλεγε μεταξύ άλλων επί λέξει: «Η κυβέρνησή μας (των ΗΠΑ) εκτιμά ότι αναφορές σε “Μακεδονικό Εθνος”, “Μακεδονική Πατρίδα” ή “Μακεδονική Εθνική Ταυτότητα” συνιστούν αβάσιμη δημαγωγία, που δεν αντιπροσωπεύει εθνική ή πολιτική πραγματικότητα, και διαβλέπει στη σημερινή αναζωογόνησή τους ένα προπέτασμα για επιθέσεις εναντίον της Ελλάδος».

Η πολιτιστική ενότητα που δημιούργησε η δράση του Μεγάλου Αλεξάνδρου έφερε τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική γλώσσα, ως «κοινή», από την Ευρώπη μέχρι τα σύνορα της Κίνας, επί αιώνες. Κανένας δεν μπορεί να καπηλεύεται το πραγματικό αυτό γεγονός και είμαστε βέβαιοι ότι αυτή τη μοναδική προσφορά του Ελληνισμού στον κόσμο καμιά ελληνική υπογραφή δεν θα σβήσει σήμερα.

Για τους λόγους αυτούς, ποτέ δεν πρέπει να συναινέσουμε σε όνομα των Σκοπίων που να περιέχει τη λέξη «Μακεδονία», ό,τι και αν κάνουν άλλες χώρες, ώστε να μη νομιμοποιήσουμε εμείς οι ίδιοι ιμπεριαλιστικές επιθέσεις εναντίον της πατρίδας μας και χάλκευση της Ιστορίας, ελληνικής και παγκόσμιας. (Σπ. Αλιάγας, Σπ. Δόκιανος, Ιω. Κοραντής, Νικ. Κουνινιώτης, Εμμ. Μεγαλοκονόμος, Αντ. Νομικός, Ιω. Παπαδόπουλος, Απ. Παπασλιώτης, Βασ. Πατσικάκης, Κων. Πολίτης, Αν. Σιδέρης, Ιακ. Σπέτσιος, Ευθ. Στοφορόπουλος, Κων. Τριτάρης, Λεων. Χρυσανθόπουλος.)

Τα απλά αυτά πράγματα, που μπορεί κάλλιστα να κατανοήσει και να αποδεχθεί ο μέσος πολίτης της χώρας μας, είναι αδιανόητο να μην τα κατανοεί η κυβέρνησή της! Η δήλωση Κοτζιά μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Αθήνας, που ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι αυτοί που δεν ήρθαν στο συλλαλητήριο ήταν πολύ περισσότεροι από αυτούς που ήρθαν (!!!), εκτός από προσβλητική για τη νοημοσύνη μας είναι και καταδεικτική του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβάνεται τη λαϊκή βούληση αλλά και της περιφρόνησης του θεσμού και της ευθύνης του για την προάσπιση των εθνικών μας δικαίων.

Τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν είναι απλά κατακριτέες και αποδοκιμαστέες από το σύνολο του ελληνικού λαού, αφού ενέχουν σαφώς τα σπέρματα του ολοκληρωτισμού, αποτυπώνοντας αυτό που τόσο εύστοχα ανέφερε ο Μίκης Θεοδωράκης στον πρόλογο της ομιλίας του, τον υφέρποντα δηλαδή αριστερόστροφο φασισμό, τον πιο επικίνδυνο του είδους!

Ο λαός, νιώθοντας ότι αγνοείται, μπορεί να επιζητήσει άλλους, πιο δραστικούς και αποτελεσματικούς τρόπους ώστε να ακουστεί η φωνή του, κάτι που ίσως να οδηγήσει σε καταστάσεις που όλοι απευχόμαστε.

Η κυβέρνηση οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι της δίνεται μία τεράστια ευκαιρία, ώστε, εκμεταλλευόμενη τις ιστορικές συγκυρίες και αφουγκραζόμενη τη βούληση του ελληνικού λαού, να αρθεί στο ύψος της και να επιβάλει τον σεβασμό στην Ιστορία. Δεν είναι δυνατόν να υποχωρήσει σε πιέσεις τη στιγμή που το πρόβλημα δεν είναι δικό μας αλλά των Σκοπιανών.

Στοιχειώδης αξιοπρέπεια και αποφασιστικότητα μπορεί να φέρουν αποτέλεσμα. Κι αν αυτά της λείπουν, ας τα αντλήσει από την υπερήφανη στάση του ελληνικού λαού που της βάζει πλάτη να το κάνει. Αν τον αγνοήσει, θα είναι άξια της μοίρας της. Η πατρίδα, όμως, δεν θα είναι άξια των συνεπειών...

Δημοκρατία


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]