Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέα άδεια από τις φυλακές παίρνει ο Δ. Κουφοντίνας


Του Παναγιώτη Στάθη

Με τη σύμφωνη γνώμη του δεύτερου εισαγγελέα των φυλακών, του Αλέξανδρου Σπιλιώτη, ο οποίος προήδρευσε αυτή τη φορά του Συμβουλίου των φυλακών παίρνει τη δεύτερη, διήμερη άδεια του, ο Δημ. Κουφοντίνας.

Η απόφαση του συμβουλίου στο οποίο μετέχουν ο εισαγγελέας των φυλακών, ο διευθυντής και η αρχαιότερη κοινωνική λειτουργός, ήταν ομόφωνη όπως και στην προηγούμενη άδεια που είχε πάρει στις αρχές Νοεμβρίου. Τότε όμως στο συμβούλιο είχε προεδρεύσει ο έτερος εισαγγελέας των φυλακών, ο κ. Σαββαϊδης. Εν ολίγοις και στις δυο περιπτώσεις, δυο διαφορετικοί εισαγγελικοί λειτουργοί, συναινούν στην άδεια στον πολυισοβίτη της 17Ν.

Τι κρίνεται

Με βάση τον σωφρονιστικό κώδικα ο Δημ. Κουφοντίνας δικαιούνταν άδεια με τη συμπλήρωση 8 ετών στις φυλακές και εφόσον δεν εκκρεμεί υπόθεση σε βάρος του ή έχει υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα. Πριν πάρει την άδεια τον περασμένο Νοέμβριο, είχαν απορριφθεί 6 φορές. Απ τη στιγμή που εγκρίθηκε η πρώτη άδεια ο Κουφοντίνας δικαιούνταν άδεια εκ νέου εντός διμήνου η οποία θα μπορούσε να ήταν και περισσότερων ήμερων. Σύμφωνα με τον κώδικα για τη χορήγηση της άδειας δεν κρίνεται η βαρύτητα ή πράξη για την οποία καταδικάστηκε ο κρατούμενος αλλά η συμπεριφορά στις φυλακές. Δίδεται δε, όπως αναφέρεται, για την σταδιακή επανένταξη του στην κοινωνία και την ενίσχυση των δεσμών με την οικογένειά του.

Περιοριστικοί όροι

Σύμφωνα με την απόφαση ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα βγει για δύο ημέρες από τη φυλακή αύριο το πρωί στις 9:00 και θα επιστρέψει σε δύο ημέρες, δηλαδή την Κυριακή στις 9:00. Οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν είναι η διαμονή στο σπίτι στο Βαρνάβα, να μην απομακρυνθεί από τον δήμο τέως Βαρνάβα και η παρουσία του δύο φορές την ημέρα στο ΑΤ της περιοχής.

Capital


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]