Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η επικίνδυνη παραίσθηση


Μερικές αλήθειες, που στην Ελλάδα εκπαιδευόμαστε να αρνούμαστε, αλλά, παρ' όλα αυτά, ισχύουν: η ειρήνη δεν είναι δεδομένη. Ο πόλεμος πάντα αποτελεί ενδεχόμενο. Οι Τούρκοι δεν δίνουν δεκάρα για τη διεθνή νομιμότητα. Οποτεδήποτε κρίνουν ότι δύνανται να επεκταθούν σε βάρος μας, θα το κάνουν άμεσα, χωρίς να υπολογίσουν τίποτα. Στον πλανήτη κυριαρχεί η ισχύς.

Το δίκαιο το επικαλούνται οι ανήμποροι. Ο κόσμος είναι ένα σκληρό μέρος, όπου επιβιώνουν οι αποφασισμένοι, οι τυχεροί, οι δυνατοί, οι γρήγοροι, οι ευπροσάρμοστοι. Η Ευρωπαϊκή Ενωση ενδιαφέρεται μόνο για τα χρήματα. Ολα τα υπόλοιπα τα θεωρεί άνευ σημασίας. Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να μας «προστατεύσουν» από κανέναν κίνδυνο. Θα πρέπει μόνοι μας να βρίσκουμε τρόπους να επιβιώνουμε και να διαφυλάσσουμε τα εθνικά κεκτημένα μας.

Η άρνηση όλων των παραπάνω είναι μια πάγια «συνήθεια» των δημοσιολογούντων, ένας αντιπνευματικός θεσμός της Μεταπολίτευσης, που έχει επικρατήσει και επιταχύνει τη διαδικασία κοινωνικής και εθνικής διάλυσης.

Η άρχουσα τάξη -κυρίως η λεγόμενη «πνευματική» και η πολιτική- αρέσκεται να διαδίδει ιδεολογήματα, απόψεις και «λύσεις» προβλημάτων που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα! Ολα τα δομικά υλικά πάνω στα οποία στηρίζεται το σύστημα δεν είναι σαθρά, αλλά ανύπαρκτα. Εκείνοι που οφείλουν να αφυπνίζουν τους Ελληνες τους αποκοιμίζουν. Το εσφαλμένο της κυρίαρχης άποψης θα έρθει αναπόφευκτα μαζί με τη στιγμή όπου η εθνική επιβίωση θα προϋποθέτει αφυπνισμένους πολίτες.

Ειδικά η «καραμέλα» της «ευρωπαϊκής αλληλεγγύης» είναι επικίνδυνη και παραισθησιογόνα. Η Ευρωπαϊκή Ενωση, που όφειλε να ταχθεί δίχως δεύτερη κουβέντα και χωρίς αστερίσκους στο πλευρό μας στη νέα κρίση των Ιμίων, απλά δι' ενός εκπροσώπου της Κομισιόν, είπε ότι το σκάφος του Λιμενικού που εμβόλισαν οι Τούρκοι αγοράστηκε με ευρωπαϊκό χρήμα!

Αν θέλουμε να ζήσουμε, να ευημερούμε και να μακροημερεύσουμε στην αιματοβαμμένη αρένα που παραπλανητικά αποκαλείται «παγκόσμιο χωριό», οφείλουμε να πετάξουμε από πάνω μας τα πέπλα της ανοησίας και τις ιδεοληψίες που έκαναν πλούσιους εκείνους οι οποίοι οδήγησαν στη χρεοκοπία την πατρίδα μας.

Δημοκρατία



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]