Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Θεσσαλονίκη: Βροντερό το "ΟΧΙ" των Ελλήνων στα σχέδια Τσίπρα και Νίμιτς


Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής

Σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε ένας εθνικός ανένδοτος αγώνας.
Αγώνας απέναντι σε όσους θέλουν να διαγράψουν και να μειώσουν την ελληνική ιστορία.
Αγώνας απέναντι σε όσους θέλουν να μειώσουν τον Ελληνισμό.

Σήμερα σταθήκαμε σε μια γραμμή, σε μια αφετηρία, ενός αγώνα που τώρα ξεκινάει και στον οποίο ο νικητής θα είναι ο ισχυρός, ο ελληνικός λαός.

Σήμερα γυρίσαμε σελίδα στην ιστορία μας, σελίδα που θα γράψουμε όλοι μαζί. Και όσοι μας υποτίμησαν και σχεδίασαν την ηθική εξόντωση των Ελλήνων ας προετοιμάζονται για την δική τους επόμενη ημέρα.

Σήμερα, λοιπόν, ξεκινάει ένας νέος ανένδοτος εθνικός αγώνας, υπέρ βωμών, υπέρ εστιών, υπέρ του δίκαιου της πατρίδας και του Ελληνισμού.
Ένας αγώνας που μάταια η κυβέρνηση και το υπάρχον σύστημα προσπάθησε να μειώσει και να εξαφανίσει (ούτε ένας πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικός σταθμός δεν μετέδωσε το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης) και μάταια οι διάφοροι εκλεγμένοι, βολεμένοι και "καλοθελητές" προσπάθησαν να διακωμωδήσουν.

Από το σημείο που σήμερα βρισκόμαστε στέλνουμε το μήνυμα σε όσους εντός και εκτός της Ελλάδας τόλμησαν να μας προκαλέσουν. Και, δυστυχώς γι αυτούς τα κατάφεραν και προκάλεσαν τον Έλληνα να δώσει έναν ιστορικό αγώνα, υπέρ πίστεως και πατρίδος.

Σήμερα στην Θεσσαλονίκη μαζεύτηκαν περίπου 500.000 Έλληνες και δήλωσαν το δικό τους ιδιαίτερο βροντερό ΠΑΡΩΝ σε εκείνους που θέλησαν να προσβάλουν την πατρίδα τους.
Από σήμερα κάποιοι θα μάθουν πως η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει...



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

14 σχόλια :

  1. Παρακολούθησα όλες τις όμορφες ακομμάτιστες ομιλίες και είπα ΔΌΞΑ ΤΩ ΘΕΩ για την ομοψυχία και την ενότητα των Ελλήνων μπροστά στον εθνικό κίνδυνο.
    Μπράβο και συγχαρητήρια στους διοργανωτές.
    Μετέδωσαν το συλλαλητήριο όλα τα site και κανένα βοθροκάναλο δεν έδειξε τίποτα, οι άδειες βλέπετε είναι σε εξέλιξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα κομμουνιστικά τραγούδια δεν προβλημάτισαν κανέναν;
    Το ότι ο στρατηγός ανέφερε τέσσερες πέντε κομμουνιστές που υποστήριζαν ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική , δεν προβλημάτισε κανέναν;
    ΓΙΑΤΙ ΑΦΟΥ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΚΚ ΠΑΡΕΙΜΕΝΑΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ;
    Το ότι οι κρητικοί έκλεισαν την εκδήλωση με ένα τρισάθλιο κομμουνιστικό τραγούδι;

    Το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου κατασκευάστηκε από την εθνική κυβέρνηση το 1973!
    Εάν αντί για κομμουνιστικά τραγούδια ακούγονταν τραγούδια που εξυμνούσαν την εθνική κυβέρνηση του Παπαδόπουλου , τι θα είχε γίνει στα σταλινικά κομμουνιστικά κανάλια;

    ΑΡΙΣΤΑ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥΣ!
    ΟΠΟΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΟΙ και ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ , ΘΑ ΕΙΝΙΑ ΣΤΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ και ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ!

    ΑΡΚΕΤΟ ΚΑΠΕΛΩΣΑΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΡΥΦΟΙ ΚΑΙ ΦΑΝΕΡΟΙ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΧΑΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ , ΤΑ ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ , ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΜΑΣ , ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΗΔΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ!

    "Το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, οι ομιλητές και ... ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙΝΕ, από τον στρατηγό, ΓΙΩΡΓΟ ΑΫΦΑΝΤΉ. (βίντεο)










    Γράφει η Καλλιόπη Σουφλή



    Τα όσα λέει ο στρατηγός ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΫΦΑΝΤΗΣ, ακούστε τα προσεκτικά και λάβετέ τα πολύ σοβαρά υπόψη.


    Ήταν καπελωμένο το συλαλλητήριο στη Θεσσαλονίκη... όπως ήταν και είναι και όλα τα συλλαλητήρια καπελωμένα...και όχι μόνον...


    Όπως ήταν καπελωμένα και τα συλλαλητήρια το 2001 στο Σύνταγμα, για να μας επιβάλουν την κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου.


    Τα... μεγάλα αφεντικά, σχειάζουν δεκαετίες νωριρερα την πορεία προς τον θάνατο, της Ελλάδας.


    Φάνηκε από την στιγμή, που οι διοργανωτές, ή τουλάχιστον αυτοί που ήταν μπροστάρηδες ως ομιλητές, "επέλεξαν" συγκεκριμένους ομιλητές.


    Αυτό, ήταν ικανοί να το δουν μόνον όσοι έχουν αντιληφθεί το ύπουλο παιχνίδι αυτών που πραγματικά κρύβονται πίσω από τις πολιτικές εξουσίες που κυβερνούν την Ελλάδα.


    Το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, που ολοκληρώθηκε πριν λίγο, δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση.


    Αν πρόσεχε κανείς προσεκτικά τις ομιλίες όλων τους, θα "έπιανε" τις... υποσυνείδητες εντολές που θέλησαν να περάσουν στις εκατοντάδες χιλιάδες του λαού που παρευρέθησαν στο συλλαλητήριο, αλλά και στα εκατομμύρια που παρακολουθούσαν την απ' ευθείας μετάδοση μέσα από το internet.
    ...
    http://attikanea.blogspot.gr/2018/01/blog-post_119.html
    ΔΗΠΟΤ Α
    ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΟΤΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ: "Στο συλλαλητήριο κυριάρχησαν οι φανατικοί"! Οι άνθρωποι είναι ανεκδιήγητοι και δεν κατάλαβαν ποτέ τι θα πει ΠΑΤΡΙΔΑ για τον Έλληνα! Αλλά από πανικό έβαλαν λίγο νερό στο κρασί τους. Δεν είπαν: "Κυριάρχησαν οι εθνοφασίστες"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η δεξιά βυθισμένη στις τύψεις της υποκύπτει και δεν αντιδρά στον παραλογισμό πού βιώνουμε και ίσως αυτή είναι μία από τις διαφορές της με την αριστερά. Η αριστερά δεν είχε ποτέ τύψεις. Με αυτή τη σελίδα δεν κατηγορώ τούς αγνούς αριστερούς, αλλά την ηγεσία τους, η οποία για δεκαετίες έχει εξαντλήσει και κουράσει την κοινωνία. Μπουχτίσαμε δεν αντέχουμε άλλο. Ούτε θέλω να χαρακτηρισθώ σαν δεξιός. Τούς απεχθάνομαι αυτούς τους όρους γιατί πήγαν την πατρίδα μας πολύ πίσω. Δεν θέλω να υποστηρίξω μία δεξιά η οποία δημιούργησε τό διεφθαρμένο και αντιπαραγωγικό δημόσιο, μία δεξιά πού από τό 1949 μέχρι τό 1974 ξυλοκόπησε και εξόρισε ανθρώπους επειδή έτυχε νά έχουν διαφορετικές πολιτικές απόψεις, μία δεξιά πού έδρασε σάν υποχείριο των Εγγλέζων καί των Αμερικάνων, μία δεξιά πού πούλησε τήν Κύπρο, πούλησε τους Ρωμιούς της Πόλης, πούλησε τούς Βορειοηπειρώτες μας. Δυστυχώς δέν θά έπρεπε τόν 21ο αιώνα να μιλάμε γιά δεξιά καί αριστερά πού τόσο έχουν ματώσει η μία τήν άλλη. Ομως όπως έγραψα παραπάνω, η δεξιά μετάνιωσε γιά τά λάθη της καί προσπάθησε νά απορρίψει αυτόν τόν προσδιορισμό. Η άλλη πλευρα δέν μετανιώνει ποτέ καί γιά τίποτε. Δέν μετάνιωσε γιά τά εγκλήματα πού διέπραξε στόν εμφύλιο, δέν μετάνιωσε γιά τά χιλιάδες παιδιά πού στρατολόγησε ο Ζαχαριάδης, δέν μετάνιωσε γιά τίς δολοφονίες πού διέπραξε ο Βελουχιώτης. Αντί μέ τήν πτώση του παραπετάσματος τό 1989, όπου ξεσκεπάστηκαν οι δικτάτορες της Ανατολικής Ευρώπης καί η σαπίλα του κομμουνιστικού συστήματος, η αριστερά νά ζητήσει συγγνώμη, παρατηρήθηκε το φαινόμενο νά αποθρασυνθεί τελείως, νά γίνει αλλαζονική καί νά κραυγάζει ακόμα περισσότερο. Σιγή γιά τά εγκλήματα του Τσαουσέσκου, του Χόνεκερ, του Γιαρουζέλσκι, της Στάζι, της GPU καί της KGB. Τά θύματα του κομμουνισμού δέν απασχόλησαν ουδένα σέ αυτή τή χώρα. Γιά τά θύματα του Πινοσέτ έχουμε δεί αμέτρητες εκπομπές στήν τηλεπλύση. Γιά τά θύματα του Στάλιν σιωπή. Αλλά καί ο Κάστρο είναι καλός δικτάτορας. Ο Μπατίστα όμως ήταν κακός δικτάτορας. Γιά τούς κακούς Αμερικάνους κάνουμε διαδηλώσεις, γιά το απάνθρωπο κινεζικό σύστημα καί τούς σκλάβους των εργοστασίων του, δέν έχω δεί καμμία διαδήλωση των δημοκρατικών δυνάμεων.

      Διαγραφή
  4. ξυπνατε συνελληνες , δεν υπαρχει δεξια-αριστερα . Ολες οι ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ εχουν το ιδιο αρρωστο και δαιμονισμενο μυαλο .
    ΟΛΟΙ αυτοι που παριστανουν την κυβερνηση , αντιπολιτευση κτλ κτλ ειναι απλες μαριονετες και συντονισμενα κανουν οτι τους πουν οι πραγματικοι κυβερνητες της αποικιας .
    Εχθρος μας ειναι το βρωμοκ(Υ)νοβουλιο και των δωσιλογων και το ελληνοφωνο κατοχικο τους κρατος .
    Δεξιοι και αριστεροι ΜΑΖΙ εσκαβαν τον ταφο μας ολα αυτα τα χρονια , πολεμωντας γλωσσα , θρησκεια , οικογενεια και οι τωρινοι απλα βαζουν την ταφοπετρα
    Κατι φραγκιδες και λοιπα υποκειμενα του συστηματος να τα φτυνετε οπου τα βρισκετε . Ειναι βαλτοι ρουφιανοι .
    Μην βγαινετε απο τον λακκο με τις οχιες και πηδατε στον λακκο με τους σκορπιους .
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ γινετε πολιτες-οπλιτες και ολοι μαζι να παρουμε την Πατριδα μας και το κρατος μας και την διοικηση του στα ΧΕΡΙΑ μας . ΕΜΕΙΣ να αποφασιζουμε για ΟΛΑ . Δεν εχουμε αναγκη απο ντιντιδες και πατριδοκαπηλους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Dim Ant
    Σέβομαι το σχόλιο σου και την άποψη σου για την δεξιά και την αριστερά, όμως μπουχτίσαμε και με την δεξιά και με την αριστερά, δεν μας ενδιαφέρει πλέον και αναφέρομαι στον πληθυντικό επειδή ακούω τους πολίτες στα ΜΜΜ και στο φιλικό και οικογενειακό μου περιβάλλον.
    Οι πολίτες πήγαν στο συλλαλητήριο γιατί ήταν ακομμάτιστο. Εάν το διοργάνωνε κάποιο κόμμα θα πήγαιναν "τρείς και ο κούκος".
    Ας το καταλάβουν όλοι, υπέγραψαν διακομματικώς το 3ο φαρμακερό μνημόνιο, δεν αντιδράσαμε στα επαχθή οικονομικά μέτρα και οι αληταράδες νόμιζαν ότι και στα Εθνικά θέματα δεν θα αντιδράσουμε. Έκαναν λάθος, εδώ μας πονάει, είναι η πατρίδα μας και δεν θα αφήσουμε τους προδότες να παραδώσουν την ιστορία μας στους Σλάβους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. η ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΦΩΣ , ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ!
    Νέο παραμύθι , δεν υπάρχει δεξιά δεν υπάρχει αριστερά.
    Αυτό τώρα που έβγαλαν την "πρώτη φορά" αριστερά κυβέρνηση!

    Ας υποστηρίζει και ας ψηφίζει ο κάθε ένας ότι θέλει, ΑΛΛΑ τουλάχιστον να ξέρει και τι είναι αυτό που υποστηρίζει!
    Τουλάχιστον ας μάθουμε όλοι με ποια πολιτικΗ καταστραφήκαμε, με ποία πολιτκΗ (τεράστια διαφορά απο το πολιτικΟΙ) συνεχίζουμε να καταστρεφόμαστε !
    Αυτό όχι για τίποτε άλλο , αλλά όποιος δεν γνωρίζει τον εχθρό του μονίμως θα κυνηγάς φαντάσματα και θα του φταίνε οι ΨΕΥΤΕΣ , οι λαοπλάνοι και οι ξένοι οι Αγγλοι οι Αμερικάνοι οι Εβραίοι και όλοι οι άλλοι εκτός από την ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΜΑΘΕΙ!

    Ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός μας είπε:
    Γνώσεσθαι την Αλήθεια και η Αλήθειας ελευθερώσει ΥΜΑΣ!

    Αυτοί είναι οι δεξιοί;

    Οι ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ = ΑΝΤΙΔΕΞΙΟΙ , Ελευθέριος Βενιζέλος , γαμπρός του Κωστή Μητσοτάκη, ο Γ. Παπανδρέου , ο κομμουνιστής τροτσκιστής Α. Παπανδρέου , το αγαπημένο παιδί της Αμερικής και λοιποί που κυβέρνησαν σε συνεργασία και με την Ε.Δ.Α. (ο "δημοκρατικός" μανδύας του ΚΚΕ) δεξιούς τους ονομάζετε;

    Οι κατασκευαστές της κομμουνιστικής μεταπολίτευσης ητοι της ΣΟΒΙΕΤΙΑΣ;

    "Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ Η ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ

    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Οι δύο Πρόεδροι Δημοκρατίας Κ Τσάτσος και Κ Καραμανλής συμμετείχαν κατά την κατοχή σε μία άτυπη ομάδα πολιτικού προβληματισμού με ονομασία «Σοσιαλιστική Ένωση».

    Κατά την διάρκεια της κατοχής ο καθηγητής Άγγελος Θ Αγγελόπουλος δημιούργησε την αντιαξονική οργάνωση «Σοσιαλιστική Ένωση», ο Α. Αγγελόπουλος πήρε μέρος σαν αντιπρόσωπος στην ΠΕΕΑ το 1944.


    Τα μέλη της «Σοσιαλιστικής Ένωσης» μετείχαν ο Κων Τσάτσος (πρόεδρος Δημοκρατίας), ο Ξενοφών Ζολώτας (καθηγητής και πρωθυπουργός), ο Ιωάννης Πολίτης (πρέσβης στην Ιταλία πριν τον πόλεμο),

    ο Πέτρος Κόκκαλης (υπουργός της Προσωρινής κυβέρνησης στην περίοδο του Εμφυλίου),
    ο Γιώργος Οικονομόπουλος, ο Γιώργος Λάππας, ο Πέτρος Γαρουφαλιάς (υπουργός στην περίοδο της αποστασίας), ο Δημήτρης Νιάνιας (Ευρωβουλευτής), ο Απόστολος Γουλής (δημοσιογράφος)

    και ο Κώνσταντίνος Καραμανλής (πρωθυπουργός και Πρόεδρος Δημοκρατίας), συνεργαζόντουσαν χωρίς να είναι μέλη ο Αλέξανδρος Σβώλος και Γεώργιος Μαύρος.

    Για συναντήσεις αυτής της «Σοσιαλιστικής Ένωσης» κάνει λόγο και η Ιωάννα Τσάτσου, μιλά ειδικά για μια συνάντηση στο σπίτι της την 25η Νοεμβρίου 1942.

    Από την συμμετοχή του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην «Σοσιαλιστική Ένωση» ο Α Αγγελόπουλος αναφέρει ότι ιδέες από αυτή του την συμμετοχή χρησιμοποίησε κατά την μεταπολιτευτική του πολιτική σταδιοδρομία και την προσπάθειά να εντάξει την Ελλάδα στην ΕΟΚ που κατά την προσφιλή του φράση η Ελλάδα ήταν «ο μεσογειακός εξώστης της Κοινότητας».

    Οι σκοποί της «Σοσιαλιστικής Ένωσης» ήταν η προετοιμασία για την μετά την απελευθέρωση οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της χώρας, την αύξηση του εθνικού εισοδήματος, την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του λαού.

    ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : Τα μέλη της ΠΕΕΑ και ο Μητροπολίτης Ιωακείμ. Από αριστέρα προς δεξιά: Κ. Γαβριηλίδης, Στ. Χατζήμπεης, Αγγελος Αγγελόπουλος, Στρατηγός Μανώλης Μάντακας, Γιώργ. Σιάντος, Πέτρος Κόκκαλης, Αλεξ. Σβώλος, Ιωακείμ Κοζάνης, Ευρ. Μπακιρτζής, Ηλίας Τσιριμώκος και Νίκος Ασκούτσης.

    http://pluton22.blogspot.gr/2015/03/blog-post_25.html"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι αντίχριστοι υλιστές προπαγανδιστές αριστεροί , πολύ θα το ήθελαν να ΜΗΝ υπάρχει διέξοδος στα προβλήματα μας.
    ΝΕΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ!
    Η αυτοί που κυβερνούν και ας εφαρμόζουν κομμουνιστική πολιτικη ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ η
    Ούτε δεξιά μας μαθαίνουν τώρα πως υπάρχει ούτε αριστερά!

    Αρα τι υπάρχει;
    Καλοί άνθρωποι που θα φροντίζουν για το …γενικό καλό , που όμως θα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ
    ΔΕΞΙΟ στα λόγια επιτρέπεται , μην μας πάρουν χαμπάρι και οι κοιμισμένοι…

    ΜΑ ΤΙ ΔΙΑΒΟΛΟ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;

    Άρθρο του Francesco Lamendola
    Μετάφραση: Ιωάννης Αυξεντίου


    Έργο του Iman Maleki
    Μερικές φορές, αναζητoύμε τις απαντήσεις στα βιβλία ή στη φιλοσοφία ή ποιός ξέρει που άλλού, ενώ αυτές υπάρχουν μπροστά μας, κάτω από τη μύτη μας. Επίσης, σκεπτόμαστε πάντα ότι οι απαντήσεις σε μία δύσκολη ερώτηση πρέπει να είναι, και αυτές, εξαιρετικά δύσκολες. Ενώ αντίθετα, μπορεί οι απαντήσεις να είναι απλές. Ακριβώς επειδή κανείς δεν σκέφτεται ότι έτσι μπορεί να είναι, όλοι περνούν δίπλα τους χωρίς να τις αντιληφθούν, χωρίς να καταδέχονται να τους ρίξουν ένα βλέμμα, αν και βρίσκονται ακριβώς εκεί, καθαρές και προφανείς. Φθάνει μόνο να βγάλουν τον κεφαλόδεσμο από τα μάτια τους. Διότι είναι ο κεφαλόδεσμος που έχουμε στα μάτια μας που δεν μας επιτρέπει να βλέπουμε τα πράγματα όπως είναι στην πραγματικότητα. Πρόκειται για το “νοητικό μπλοκάρισμα” από το οποίο υποφέρουμε και μας εμποδίζει να εξάγουμε τα λογικά συμπεράσματα από όλα εκείνα τα γεγονότα που το μυαλό μας είναι σε θέση να καταγράψει. Με άλλα λόγια, έχουμε υποστεί μια κατάσταση σε βαθμό εξάρτησης που μας κάνει να μην σκεπτόμαστε με το μυαλό μας, αλλά να αφήνουμε σε κάποιους άλλους να σκέπτονται για εμάς. Προγραμματιστήκαμε ώστε να βλέπουμε μόνο τα πράγματα που είναι βολικά σε κάποιους άλλους και να μην βλέπουμε καθόλου τα πράγματα που θα ήταν ωφέλιμα σε εμάς. Κοπιάζουμε για να καταλάβουμε την ιστορική στιγμή που ζούμε, ωστόσο συνεχώς δεν πετυχαίνουμε το στόχο μας αυτό, γιατί δεν έχουμε το κλειδί ή για να είμαστε πιο ακριβείς, διότι το χάσαμε.





    Αλλά το πιο άσχημο από όλα είναι το χάσιμο της ελπίδας. Παρατηρήστε τα πρόσωπα των ανθρώπων γύρω σας, δεν είναι όπως εκείνα πριν από τριάντα ή σαράντα χρόνια. Είναι απόντα, άτονα, συχνά λυπημένα και ανήσυχα. Ακόμη πιο συχνά είναι σκληρά, με ένα κακό ύφος στο βλέμμα. Ο κόσμος σκλήρυνε γιατί έχασε την ελπίδα. Όμως δεν θέλει να το παραδεχθεί, δεν θα το παραδεχόταν ποτέ. Πως είναι δυνατόν όμως, αφού –όπως μας λένε- ζούμε στον καλύτερο δυνατό κόσμο, στον κόσμο της τεχνολογίας, της επιστήμης και της προόδου! Στον κόσμο όπου ο κάθε μετανάστης, αληθινός ή ψεύτικος, έχει δικαίωμα ασύλου. Κάθε ομοφυλόφιλος έχει το δικαίωμα να παντρευτεί και να έχει παιδιά. Κάθε ηλίθιος έχει το δικαίωμα να αποκτήσει ένα δίπλωμα ακόμη και ένα πανεπιστημιακό πτυχίο. Κάθε γάιδαρος ντυμένος και παπουτσωμένος μπορεί να πηγαίνει να ψηφίζει. Κάθε παιδάκι έχει το δικαίωμα να έχει δύο γονείς του ίδιου φύλου, να πηγαίνει στο σχολείο για να αποβλακωθεί και να έχει το κινητό και το κομπιούτερ του. Σε ένα τέτοιο κόσμο δεν υπάρχει λόγος να είμαστε λυπημένοι ή ανήσυχοι. Προπάντων, δεν υπάρχει λόγος να ξυπνήσουμε. Καλύτερα να συνεχίσουμε να κοιμόμαστε, αν και τα γλυκά μας όνειρα μεταμορφώνονται σε εφιάλτες. Όμως είναι εφιάλτες πολυτελείας, είναι προοδευτικοί εφιάλτες.

    Αυτό είναι το αναπόφευκτο κόστος της ευημερίας. Πρέπει να το πληρώσετε χωρίς να λέτε πολλά πολλά. Μα το Θεό, δεν έχετε το δικαίωμα να είστε τόσο αχάριστοι προς τη μοντέρνα εποχή!

    http://theodotus.blogspot.gr/2017/11/blog-post_26.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. “ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΛΑΝΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ!”

    “Δεν θέλω να υποστηρίξω μία δεξιά η οποία δημιούργησε τό διεφθαρμένο και αντιπαραγωγικό δημόσιο, μία δεξιά πού από τό 1949 μέχρι τό 1974 ξυλοκόπησε και εξόρισε ανθρώπους επειδή έτυχε νά έχουν διαφορετικές πολιτικές απόψεις, μία δεξιά πού έδρασε σάν υποχείριο των Εγγλέζων καί των Αμερικάνων, μία δεξιά πού πούλησε τήν Κύπρο, πούλησε τους Ρωμιούς της Πόλης, πούλησε τούς Βορειοηπειρώτες μας.”

    Προσοχή. Δεν λέω πως συνειδητά ψεύδεσθαι. Γράφω πως αυτό είναι η μεγαλύτερη πλάνη της μεταπολίτευσης! Πως γίνεται όμως να κυβερνά η δεξιά και όλα τα οικονομικά μέτρα της μεταπολίτευσης να παραπέμπουν σε ΣΟΒΙΕΤΙΑ, το έχεις σκεφτεί;

    Αλήθεια εφόσον κυβέρνησε καθόλη την διάρκεια της μεταπολίτευσης η δεξιά , φαντάζομαι πως και το πα.σοσιαλιστικό κ. (Γλεζος Βαφειάδης Αγγελόπουλος και χιλίαδες άλλοι αριστεροί του εαμ ελας) για δεξιό θα το έχεις, έτσι;

    Και ο Καραμανλής …δεξιός είναι;


    Και ο γαμπρός του Ελευθερίου Βενιζέλου Κωστής Μητοστάκης , δεξιός είναι;
    Ξεχνάς πως η φιλεύθεροι ήταν οι αντίπαλοι των δεξιών;
    Ο εθνικός (1915-1922) διχασμός ανάμεσα σε ποίους έγινε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μπράβο Κωνσταντίνε. Ξημέρωσε μία νέα μέρα για το Έθνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έτσι είναι,αν η οργανωμένη αντίσταση για τα δίκια μας ως Ελλήνων και γενικότερα του Ελληνισμού, δεν σταματήσει σε αυτό το συλλαλητήριο! Έχουμε πάρα πολύ δρόμο μπροστά μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. O fragos den itane pou elege nai sio dimopsifisma tou 2015,autos den itane ypourgos to 2012. i kori tou lathrolagna diorismeni stin ERT, I KANO LATHOS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΔΕΞΙΑ και ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΟ ΊΔΙΟ;
    Καθόλου τυχαίο που καταντήσαμε έτσι όπως καταντήσαμε και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα...

    Σε λίγο θα μας πείτε πως κακώς αντιστάθηκαν οι Ελληνες στον κομμουνιστικό πόλεμο που εξαπέλυσαν οι αριστεροί.
    Οποιος αριστερός έχει το θάρρος ας το ομολογήσει. Θα ηταν καλλίτερα να ΜΗΝ είχαν αντισταθεί οι δεξιοί και οι εθνικιστές, οι σήμερα ονομαζόμενοι φασίστες και χουντικοί από τους “δημοκράτες “ και να είχε επιβληθεί και στην Ελληνοχριστιανική Ελλάδα μας ο αντίχριστος καθαρόαιμος κομμουνισμός , ως στις άλλες πρώην κομμουνιστικές χώρες;

    Κυνηγούσαν λέει τους αριστερούς, για τις ιδέες τους. Ποίες ήταν αυτές οι ιδέες τους: Να παραχωρηθεί η Μακεδονία στα Σκόπια; Να αρπάξουν τις ατομικές μας ιδιοκτησίες και να γίνουμε έτσι …αφεντικά στα εργοστάσια;

    Για την Ελλάδα και οι Τούρκοι ιδέες έχουν και οι Μουσουλμάνοι και οι Εβραίοι και οι Γερμανοί και οι Αγγλοι οι Αμερικανοί και άλλοι…

    Οι Αγγλοι και οι Γάλλοι “σύμμαχοι” της δεξιάς. Και σαν σύμμαχοι έφεραν τα κανόνια τους στον Πειραιά να χτυπήσουν την εθνική κυβέρνηση των Αθηνών , κατά την διάρκεια του εθνικού διχασμού…

    Οι Αμερικανοί “υποστηρικτές” της χούντας και της δεξιάς.
    Και τον κομμουνιστή του οποίου τα “δημοκρατικά” τραγούδια ακούγονταν στην εκδήλωση ως τι τον κάλεσαν στην Αμερική να μεσολαβήσει στην ΕΠΑΝΟΔΟ του “δεξιού” ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ;
    Μίκης Θεοδωράκης Σπίθα Rex 17.01.2011
    https://www.youtube.com/watch?v=ZdR0j7RWBgA

    Ο Γλέζος προσκυνά τον Χότζα
    https://www.youtube.com/watch?v=rXxDni0vwZQ

    “Προκήρυξη προς τον μακεδονικό λαό που ζει κάτω από την ελληνική κυριαρχία!

    Τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου του 1932 το κεντρικό άρθρο του Ριζοσπάστη είχε τίτλο: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ!

    Είναι από αυτά τα ντοκουμέντα που προσπαθούν να ξεχάσουν οι μαρξιστές, αφού έχουν καταφέρει να κάνουν κι όλους τους άλλους να τα ξεχάσουν.

    Στις 27 Μαρτίου του 1949 το ΚΚΕ ιδρύει την Κομμουνιστική Οργάνωση της Μακεδονίας του Αιγαίου (ΚΟΕΜ). Βρισκόντουσαν μια ανάσα πριν από την τελική τους ήττα, αλλά αυτοί εκεί το χαβά τους! Προσηλωμένοι στον στόχο τους για αφελληνισμό της Μακεδονίας!
    Συνεχίζεται...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συνέχεια με τα κατορθώματα των αριστερών ...

    Ας κάνουμε ένα χρονικό άλμα. Είναι 30 Ιουλίου 1963 στη Μόσχα. Απονέμεται στον τότε βουλευτή της ΕΔΑ, Μανώλη Γλέζο το «Βραβείο Ειρήνης Λένιν». Ένας Καναδός δημοσιογράφος, (χώρα στην οποία οι Μακεδονικές οργανώσεις είχαν ισχυρό λόμπυ) ρωτάει τον Γλέζο την άποψή του για το Μακεδονικό. Και ο συνεπής κομμουνιστής διατυπώνει την ελπίδα πως «τριμερείς βαλκανικές διαπραγματεύσεις θα επέτρεπαν εις δεδομένην στιγμήν την ίδρυσιν μιας αυτονόμου Μακεδονίας». Την είδηση μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και φυσικά γίνεται μείζον θέμα. Ο Γλέζος στην αρχή προσπαθεί να το μαζέψει, μετά το διαψεύδει, όμως το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων επιμένει επιβεβαιώνοντας την είδηση με επίσημη απάντηση που έστειλε στο πρωθυπουργικό γραφείο. Ο Γλέζος και η ΕΔΑ απειλούν με μηνύσεις τις οποίες ουδέποτε κάνουν.
    Εφημερίδα «Ελευθερία» (3-8-1963) - Δηλώσεις Μανώλη Γλέζου για Μακεδονία.

    Έκανα αυτή τη μικρή ιστορική αναφορά, για να καταδείξω ότι η στάση του ΚΚΕ στο θέμα της Μακεδονίας δεν ήταν “αντεθνική” όπως συχνά χαρακτηρίζεται. Διότι αντεθνικός είναι κάποιος που στόχο έχει να πλήξει το έθνος. Δεν είχαν αυτή την πρόθεση οι κομμουνιστές. Το ελληνικό έθνος δεν τους ενδιέφερε καθόλου! Είτε υπήρχε είτε όχι, ένα και το αυτό! Ήταν και είναι υπήκοοι του παγκόσμιου κομμουνιστικού έθνους, το οποίο στην εποχή που αναφερόμαστε περιελάμβανε την ΕΣΣΔ και τους δορυφόρους της. Σοβιετικά βαλκάνια ήθελε η ΕΣΣΔ (με στόχο την έξοδό της Μεσόγειο); Το ίδιο ήθελαν κι αυτοί. Κι ας κόστιζε αυτό το σχέδιο ποτάμια ελληνικού αίματος. Παράπλευρες απώλειες στην πορεία για τον σοσιαλιστικό μετασχηματικό της κοινωνίας.

    http://www.liberal.gr/arthro/100800/apopsi/arthra/prokiruxi-pros-ton-makedoniko-lao-pou-zei-kato-apo-tin-elliniki-kuriarchia.htm

    Νεό κόμμα ο στρατηγός;
    Ο οποίος θα δεχθεί μόνον εάν τον καλέσουν …δημοκράτες!!!
    Ας τρέξουμε πάλι πίσω από …δημοκράτες που σέβονται τους αγώνες της αριστεράς και βάζουν κομμουνιστικά τραγούδια σε ΕΘΝΙΚΑ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑΣ ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΙ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥΝ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΩΝ ΣΦΑΓΕΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ , ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΣΚΛΑΒΟΥΣ ΓΙΑ 99 ΧΡΟΝΙΑ!!!
    ΤΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ ΤΩΝ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ" ΑΠΟ ΤΟ 1974 και ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ!
    ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]