Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Θα «συντρίψουμε» τους Κούρδους της Συρίας έως να μην μείνει τίποτα


Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε σήμερα ότι η χώρα του "θα τελειώσει" το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) των Κούρδων της Συρίας και το κουρδικό συριακό κόμμα PYD "μέχρι να μην απομείνει τίποτα".

"Θα συντρίψουμε όποιον απειλεί τον εθνικό αγώνα της Τουρκίας", είπε σε ομιλία του σε ένα συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην Προύσα.

"Δεν μπορείτε να βασιστείτε στην υποστήριξη των ΗΠΑ για να νικήσετε την Τουρκία", πρόσθεσε απευθυνόμενος στις YPG.

Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι "κάποιοι από τους συμμάχους" της Τουρκίας –αναφερόμενος προφανώς στις ΗΠΑ– παρέδωσαν 2.000 αεροπορικά φορτία 5.000 φορτηγά με όπλα και πυρομαχικά στις κουρδικές YPG.

Είπε επίσης ότι σκοπεύει να στείλει πίσω στην πατρίδα τους 3,5 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες που ζουν σήμερα στην Τουρκία και απείλησε ότι όποιος διαδηλώσει εναντίον της τουρκικής επιχείρησης στη Συρία "θα πληρώσει το τίμημα".

Τσαβούσογλου προς Γαλλία: Όποιος αντιτάσσεται στην επιχείρηση στην Αφρίν, τάσσεται με τους τρομοκράτες

Όποιος αντιτάσσεται στην επιχείρηση της Τουρκίας στην περιοχή Αφρίν της Συρίας τάσσεται με την πλευρά των τρομοκρατών και θα αντιμετωπιστεί αναλόγως, προειδοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Ιράκ, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας είπε ότι η Άγκυρα ανέμενε από τη Γαλλία να στηρίξει τη στρατιωτική επιχείρησή της.

Αφορμή για τη δήλωση αυτή ήταν η έκκληση της Γαλλίας προς την Τουρκία για αυτοσυγκράτηση και η προειδοποίησή της ότι θα συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ προκειμένου να συζητηθεί η κατάσταση που διαμορφώνεται στη Συρία.

Συρία: Η Τουρκία υποστηρίζει τρομοκρατικές οργανώσεις

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ καταδίκασε την επιχείρηση της Τουρκίας στην επαρχία Αφρίν, που ελέγχεται από τους Κούρδους, υποστηρίζοντας ότι η Άγκυρα με τον τρόπο αυτό στηρίζει τις εξτρεμιστικές οργανώσεις.

"Η ωμή τουρκική επίθεση στη συριακή πόλη Αφρίν είναι αδιαχώριστη από την πολιτική που ακολουθεί το τουρκικό καθεστώς από την πρώτη ημέρα της συριακής κρίσης, μια πολιτική που ουσιαστικά βασίζεται στην υποστήριξη της τρομοκρατίας και των τρομοκρατικών οργανώσεων, όποιες κι αν είναι αυτές", είπε ο Άσαντ σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana.

Τούρκοι στρατιώτες μπήκαν σήμερα στην Αφρίν, κατά την δεύτερη ημέρα μιας μεγάλης στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον της πολιτοφυλακής των Κούρδων της Συρίας που χαρακτηρίζονται "τρομοκράτες" από την Άγκυρα.

Από την έναρξη της κρίσης στη Συρία, το 2011, η Δαμασκός έχει επικρίνει πολλές φορές την Τουρκία για την υποστήριξη που παρείχε στους αντάρτες, κατηγορώντας την ότι χρηματοδοτεί τζιχαντιστικές οργανώσεις. Ο υπουργός Εξωτερικών Φαϊσάλ Μοκντάντ προειδοποίησε ότι η Συρία θα μπορούσε να καταρρίψει τουρκικά μαχητικά αν παραβιάσουν τον συριακό εναέριο χώρο. Το Σάββατο, ένα στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών διέψευσε ότι η Δαμασκός είχε ενημερωθεί από την Άγκυρα για τη στρατιωτική επιχείρηση στην Αφρίν, χαρακτηρίζοντάς την "νέα τουρκική επίθεση κατά της εθνικής κυριαρχίας της Συρίας".




Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]