Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αλβανική πρόκληση στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων!


Την ελληνική σημαία κρεμασμένη στα κάγκελα ανάστροφα και δίπλα της την αλβανική, με τις δύο σημαίες να μοιάζουν με... απλωμένη μπουγάδα και όχι με εθνικά σύμβολα, αντίκρισαν μαθητές και γονείς στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων το σαββατοκύριακο που πέρασε, κάτι που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και κατάληψη στο σχολείο.

Αφορμή για την... κάθε άλλο παρά καλλιτεχνική παρέμβαση στην ελληνική σημαία, κατά παράβαση του νόμου για τους τρόπους ανάρτησης του εθνικού συμβόλου, ήταν η παραχώρηση χώρων του σχολείου τα σαββατοκύριακα στην αλβανική κοινότητα της πόλης για διεξαγωγή μαθημάτων αλβανικής γλώσσας σε νέους και μαθητές με καταγωγή από τη γειτονική χώρα.

Η εικόνα των δύο σημαιών πάνω στο παράθυρο ενόχλησε τους μαθητές που προχώρησαν χθες σε κατάληψη του σχολείου, καταγγέλλοντας ότι «η ελληνική σημαία είχε κατέβει από τον ιστό και είχε τοποθετηθεί ανάποδα δίπλα από την αλβανική».

Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στέλιος Ζερβάκης μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης δήλωσε ότι η παραχώρηση χώρων του σχολείου επιτράπηκε έπειτα από αίτημα της αλβανικής κοινότητας, ενώ η ανάρτηση των σημαιών έγινε στο πλαίσιο μιας τελετής για την έναρξη των μαθημάτων.

Πάντως, ο κ. Ζερβάκης τόνισε ότι αν έχει συμβεί κάτι διαφορετικό με σημαία που έχει κατέβει για διαφορετικό λόγο από τον ιστό, θα ερευνηθεί. Τους όρους ανάρτησης και έπαρσης της ελληνικής σημαίας, του εθνικού μας συμβόλου, προβλέπει ο νόμος 851/1978. Ειδικότερα, ο νομοθέτης με συγκεκριμένες απαγορεύσεις φρόντισε να προστατεύσει την εθνική σημαία, ώστε να μην καταντήσει ένα κουρελόπανο, όπως φάνηκε με τον τρόπο που αναρτήθηκε στα Χανιά.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 6 αναφέρεται ότι σε περίπτωση «στολισμού προθήκης ή τοίχου αιθούσης δι' απαπεπταμένης σημαίας ο σταυρός ταύτης τίθεται εις το αριστερόν του ορώντος την σημαίαν», αντίθετα με αυτό που έπραξαν οι υπεύθυνοι στα Χανιά, ενώ ο ίδιος νόμος ορίζει ρητά στο άρθρο 11 ότι «η Εθνική Σημαία δεν ανακρεμάται επί εξωστών ή παραθύρων άνευ κοντού».

Αντ. Τριανταφύλλου
Δημοκρατία



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]