Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Δεν θέλουμε έγκριση κανενός για ό,τι κάνουμε!


Tην θέση των ΗΠΑ ότι η επιχείρηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και συμμάχων τους Σύρων ανταρτών κατά των δυνάμεων των Κούρδων της Συρίας δεν πρέπει να είναι απροσδιόριστης διάρκειας, απέρριψε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους επισήμανε ότι η επιχείρηση θα ολοκληρωθεί όταν επιτευχθούν οι σκοποί της.

«Οι ΗΠΑ λένε ότι η επιχείρηση δεν πρέπει να έχει ανοικτό χρονικό ορίζοντα. Ο πόλεμος όμως δεν είναι μαθηματική εξίσωση, η επιχείρηση θα τελειώσει όταν θα έχουμε επιτύχει τους σκοπούς μας», είπε.

Ερντογάν: «Θα συντρίψουμε τους Κούρδους»

Ο Τ. Ερντογάν πρόσθεσε ότι η Τουρκία δεν έχει σκοπό να διατηρήσει στρατιωτική παρουσία στα εδάφη τα οποία θα καταλάβει από τους Κούρδους της Συρίας, τους οποίους θεωρεί προέκταση του PKK, ωστόσο τόνισε ότι η Άγκυρα δεν έχει ανάγκη την έγκριση κανενός για τις ενέργειές της απορρίπτοντας με τον τρόπο αυτό εμμέσως την θέση του Σύρου Προέδρου Άσαντ.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), στις οποίες κυριαρχούν οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) ζήτησαν τη Δευτέρα από τη Ρωσία και τις ΗΠΑ να λάβουν ξεκάθαρη και επίσημη θέση για την τουρκική επίθεση στο συριακό κουρδικό καντόνι Αφρίν, που έχει αρχίσει από το Σάββατο

Ζήτησαν ακόμη στρατιωτική βοήθεια από τον διεθνή συνασπισμό ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος υπό τις ΗΠΑ, ο οποίος τις έχει στηρίξει στις μάχες με τους τζιχαντιστές αεροπορικά, αλλά και με την παροχή οπλισμού.

«Απαιτούμε από τη Ρωσία να λάβει καθαρή θέση μέσω επίσημων θεσμικών εκπροσώπων της και να κάνει δήλωση σχετικά με την τουρκική επίθεση. Ο διεθνής συνασπισμός ο οποίος είναι εταίρος μας στη μάχη κατά της τρομοκρατίας πρέπει επίσης να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του έναντι των δυνάμεών μας, αλλά και έναντι του λαού του Αφρίν», ανέφεραν οι SDF.

Οι κουρδικές δυνάμεις και οι Σύροι Άραβες σύμμαχοί τους στις SDF εξετάζουν το ενδεχόμενο να στείλουν στρατιωτικές ενισχύσεις στο Αφρίν για να αντιμετωπίσουν την επίθεση που διεξάγουν από κοινού Τουρκία και Σύροι αντάρτες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).

Το Λονδίνο

Με χθεσινή του παρέμβαση το Λονδίνο, που επιχειρεί μετά το Brexit, να προσεταιριστεί για εμπορικούς κυρίως λόγους, την Άγκυρα, ανακοίνωσε ότι «κατανοεί τους λόγους για τους οποίους η Τουρκική κυβέρνηση έχει πρόβλημα ασφαλείας στα σύνορά της».

Η θέση αυτή της Βρετανίας έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική των ΗΠΑ, με την οποία ως πρόσφατα το Λονδίνο εμφανιζόταν ταυτισμένο.

Σημειώσεις


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]