Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ρωσία: Το «Ισλαμικό Κράτος» σχεδιάζει τη δημιουργία νέου τρομοκρατικού δικτύου


Η διεθνής τρομοκρατική οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος», μετά την ήττα που υφίσταται στο Ιράκ και στη Συρία, σχεδιάζει τη δημιουργία ενός τρομοκρατικού δικτύου σε όλο τον κόσμο. Τη δήλωση αυτή έκανε ο διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), Αλεξάντρ Μπόρτνικοφ, κατά την έναρξη των εργασιών της 16ης διάσκεψης των διευθυντών των μυστικών υπηρεσιών, των υπηρεσιών ασφαλείας και των αστυνομιών, που πραγματοποιείται στη ρωσική πόλη Κρασντοντάρ και στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι από 74 χώρες του κόσμου.

Ο Αλεξάντρ Μπόρτνικοφ είπε ότι την ύπαρξη του σχεδίου αυτού επιβεβαιώνουν οι τρομοκρατικές επιθέσεις που πραγματοποιούνται σε μια ευρεία γεωγραφική κλίμακα, προσθέτοντας ότι μόνον εφέτος τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν στο Αφγανιστάν, στη Συρία, στο Ιράν, στο Ιράκ, στην Αίγυπτο, στο Μαλί, στην Τουρκία, στη Ρωσία, στη Βρετανία, στην Ισπανία, στη Σουηδία, στη Φιλανδία και άλλες χώρες, ανέρχονται σε εκατοντάδες.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της FSB, οι επιθέσεις αυτές συνιστούν πρόκληση για όλη την πολιτισμένη ανθρωπότητα και προσβλέπουν να προκαλέσουν πανικό σε διάφορες χώρες του κόσμου και σ’ αυτές που διεξάγουν πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

Ο διευθυντής της FSB επεσήμανε ότι οι επιθέσεις των «μοναχικών λύκων» γίνονται μια επικίνδυνη τάση σε όλο τον κόσμο, ενώ μια άλλη απειλή συνιστούν οι τρομοκράτες- αντάρτες που εγκαταλείπουν τα μέτωπα του πολέμου και πηγαίνουν σε άλλες χώρες στις οποίες εγκαθίστανται με πλαστά έγγραφα. Οι τρομοκράτες αυτής της κατηγορίας έχουν στρατιωτική εκπαίδευση και ξέρουν να κατασκευάζουν εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Παράλληλα επεσήμανε ότι οι ηγέτες των τρομοκρατών για να πετύχουν τους σκοπούς τους στην Ευρώπη και στη Ρωσία αξιοποιούν τις ροές των μεταναστών ώστε να διεισδύσουν οι τρομοκράτες σε χώρες που αποτελούν στόχους τους.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]