Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

DW: Οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τα ελληνικά ΜΜΕ


Για έλλειψη εμπιστοσύνης των πολιτών στα ελληνικά ΜΜΕ κάνει λόγο η Zeit μια και η κυβέρνηση δεν υλοποίησε την υπόσχεση για καταπολέμηση της διαφθοράς.

Η χθεσινή 24ωρη απεργία των Ελλήνων δημοσιογράφων δεν πέρασε απαρατήρητη από τον γερμανόφωνο τύπο. Τόσο στη Γερμανία, όσο και στην Αυστρία υπογραμμίστηκε ότι για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες ο δημοσιογραφικός κλάδος κατέφυγε σε απεργιακές κινητοποιήσεις για τη διάσωση του ασφαλιστικού του ταμείου.

Για την γενικότερη κατάσταση των ΜΜΕ στην Ελλάδα και την έλλειψη εμπιστοσύνης στην κλασσική μορφή ενημέρωσης των Ελλήνων δημοσιεύει άρθρο η εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit στη διαδικτυακή της έκδοση.

Δύσπιστοι οι Έλληνες όσο και οι Τούρκοι

«Σε διαδηλώσεις στην Ελλάδα ανήκει και ένα σύνθημα που έχει καθιερωθεί πλέον στο στόμα των διαδηλωτών, «Αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι» θυμίζει η Γερμανίδα αρθρογράφος.

«Το σλόγκαν δεν είναι καινούργιο, ήδη πριν από την κρίση, ιδιαίτερα στους αριστερούς κύκλους, είχε παγιωθεί στη συνθηματολογία.

Αλλά από τότε που η χώρα βρίσκεται υπό ευρωπαϊκή διαχείριση της πτώχευσής της, οι δημοσιογράφοι κυρίως στα παραδοσιακά μίντια, θεωρούνται πρόθυμοι συνένοχοι των αυστηρών δανειστών. Ο πρωθυπουργός Τσίπρας ναι μεν υποσχέθηκε όταν ανέλαβε την εξουσία ότι θα χτυπήσει τη διαφθορά και την κακοδιαχείριση σε αυτόν τον τομέα όμως δύο χρόνια αργότερα δεν υπάρχει κάτι απτό».

Δεν επαρκούν νέες ειδησεογραφικές πλατφόρμες

Το δημοσίευμα αναφέρεται διεξοδικά στην περιπέτεια με την άδοξη κατάληξη της υπόθεσης αδειοδότησης των καναλιών που υποτίθεται ότι σκοπούσε στο να κόψει το δεσμό ανάμεσα στα οικονομικά συμφέροντα και την πολιτική.

«Ο σκεπτικισμός απέναντι στα κλασσικά μίντια στην Ελλάδα ώθησε σχετικά νωρίς στην δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας μπλόγκερ, που προηγήθηκε της online ειδησεογραφικής ενημέρωσης, πολύ πιο πριν και από την δημοσιονομική κρίση» σημειώνει η Γερμανίδα δημοσιογράφος προσθέτοντας ότι: "ακριβώς λόγω κρίσης δεν μπορεί να ζήσει ένας δημοσιογράφος ειδησεογραφικών portal με 300 ευρώ μηνιαίο μισθό".

«Ακόμη κι αν ξεπηδούν νέες και πολλά υποσχόμενες νέες μορφές διαδικτυακής ενημέρωσης η μιντιακή πρόσληψη στην Ελλάδα συνεχίζει να διέρχεται βαθιά κρίση, όπως και ολόκληρη η χώρα».

Πηγή DW


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "Αλλά από τότε που η χώρα βρίσκεται υπό ευρωπαϊκή διαχείριση της πτώχευσής της, οι δημοσιογράφοι κυρίως στα παραδοσιακά μίντια, θεωρούνται πρόθυμοι συνένοχοι των αυστηρών δανειστών".


    Συνεπως δεν τιθεται θεμα ελλειψης εμπιστοσυνης ΜΟΝΟ στα ελληνικα ΜΜΕ αλλα

    και στις προθεσεις των "δανειστων"- τοκογλυφων!

    Τωρα, αν η DW εξυπηρετει τα γερμανικα συμφεροντα υποτιθεται οτι ειναι πιο

    αξιοπιστη απο τα (ανθ)ελληνικα ΜΜΕ;


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]