Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άρχισαν πάλι μαζικές εμπλοκές μαχητικών στο Αιγαίο με τα τουρκικά


Η νευρικότητα της Τουρκίας με τις εξελίξεις στον γεωπολιτικό της περίγυρο είναι εμφανής σε όλες της τις ενέργειες, κάτι το οποίο έχει αντίκτυπο στη συμπεριφορά της, το οποίο στην περίπτωση της Ελλάδας εκδηλώνεται με μαζικές παραβάσεις και παραβιάσεις στην περιοχή του Αιγαίου.

Τα στοιχεία που έδωσε το ελληνικό Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) είναι χαρακτηριστικά και υποδεικνύουν ότι οι Τούρκοι προσπαθούν να «σκοτώσουν» την εντύπωση που πιστεύουν ότι επικρατεί στην Ελλάδα, ότι το πογκρόμ του Ερντογάν έχει προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα στο αξιόμαχο της Αεροπορίας της.

Αυτό που δεν αντιλαμβάνονται οι φίλοι Τούρκοι, είναι ότι η ελληνική Πολεμική Αεροπορία δεν τους φοβόταν ούτε την εποχή που βρίσκονταν στην καλύτερη τους «φόρμα». Από αυτό μπορούν να εξάγουν τα συμπεράσματά τους για το πώς αντιμετωπίζεται εδώ αυτό το νέο «αμόκ», εκτός κι αν στόχος είναι να εξαντληθεί η ελληνική πλευρά οικονομικά.

Όσον αφορά τα… νούμερα (συγνώμη εάν ο όρος έχει διττή ερμηνεία, καθείς επιλέγει όποια του ταιριάζει) της χθεσινής ημέρας, οι Τούρκοι έβγαλαν στο Αιγαίο 63 σχηματισμούς μαχητικών αεροσκαφών σε διάφορους συνδυασμούς, εμπλέκοντας συνολικά 23 αεροσκάφη, εκ των οποίων τα οκτώ ήταν οπλισμένα, συν τέσσερα αεροσκάφη συλλογής πληροφοριών και ναυτικής συνεργασίας (ΑΦΝΣ) CN-235 και ένα ελικόπτερο.

Ο αριθμός των παραβάσεων των διεθνών κανόνων στο FIR Αθηνών ήταν 16 και αυτός των παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου σταμάτησε στις 65… όμως το πιο ενδιαφέρον στοιχείο ήταν, ότι οκτώ αναγνωρίσεις – αναχαιτίσεις, εξελίχθησαν σε εμπλοκές και είχαμε αερομαχίες στον ουρανό του Αιγαίου…

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]