Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ένας φίλος με ρώτησε "γιατί;"...


Αναγκαία στάση για φόρτιση ενέργειας. Πνευματικής και ψυχικής. Αυτός ήταν ο λόγος που επί τρεις συνεχόμενες ημέρες δεν υπήρξε καμία ανάρτηση στον χωρο αυτό.

Πήγα για ένα τριήμερο στο Άγιο Όρος, έχοντας τεράστια ανάγκη να βρεθώ στο Περιβόλι της Παναγίας.
Αποτέλεσμα, το "κατέβασα στους διακόπτες" προκειμένου να ανασυντάξω τα ψυχικά μου αποθέματα για να στηρίξω αλλά και να εμπλουτίσω έτι περισσότερο την μικρότατη πνευματική μου αποθήκη.

Επέστρεψα με σοβαρούς προβληματισμούς όχι για τον προσανατολισμό αλλά κυρίως για την ταξινόμηση - ιεράρχηση των θεματικών του αγώνα που δίνουμε, εις έκαστος για τον εαυτό του αλλά και όλοι μαζί για τια αξίες, τα ιδανικά και την ίδια μας την Πίστη, έχοντας "ξεχάσει" πως τα κύρια προβλήματά μας είναι ηθικά, αξιών, παιδείας, πνευματικά και, κυρίως, πίστεως, αφού ξεχνάμε ή και αποφεύγουμε να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας, να εντρυφήσουμε στην αναγκαιότητα αναγνώρισης και δημιουργίας μιας επίπονης αλλά βέβαιης οδού εξόδου από τα μαρτύρια που έχουμε υποβάλει εαυτούς με διακύβευμα όχι μόνο την ίδια μας την πατρίδα, αλλά κυρίως, την ίδια μας την ψυχή.

Είμαστε μόλις στον προθάλαμο ενός τεράστιου αγώνα που έχουμε να δώσουμε τόσο για τα φαινόμενα λίαν επικίνδυνα προβλήματα και εχθρούς, όσο και για τα μη φαινόμενα και εσωτερικά μας προβλήματα και κυρίως πάθη που απειλούν να μας εξοντώσουν και να μας προσφέρουν ως καύσιμη ύλη στην πηγή ενέργειας των δαιμόνων.

Ειρωνικό μεν, αλλά λίαν πραγματικό, πως πρέπει να ξεχάσουμε το εγώ και να κοινωνήσουμε στο εμείς, εάν πραγματικά επιθυμούμε να διασώσουμε όλα όσα μας δόθηκαν από τους προγόνους για να τα μεταφέρουμε ακέραια (ως απλοί αχθοφόροι) στους απογόνους.
Και το τραγικό είναι πως πρέπει πρώτα να ενσκύψουμε στο "εγώ" μας, κοιτώντας τα πάθη του σώματος αλλά και της ψυχής μας, να νικήσουμε τους δαίμονες που μας κατατρύχουν και μας εμποδίζουν να παράξουμε εκείνο το έργο που θα σώσει εμάς και θα γίνει αφετηρία για να βαδίσουμε προς την κατεύθυνση της απελευθέρωσής μας από τις αλυσίδες (ορατές και αόρατες) που αυτή τη στιγμή μας κρατούν υποταγμένους είτε λόγω της δειλίας μας είτε λόγω του άκρατου εγωισμού μας.

Κλείνοντας ετούτες τις γραμμές θυμάμαι τα λόγια του ποιητή:
"...βόηθα με Θεέ μου να μάθω το ακρογιάλι
κι έπειτα να ξανοιχτώ στο πέλαγος..."

Κωνσταντίνος



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Η Υπεραγία θεοτόκο μας να σε έχει πάντα Ύπο την σκέπη της, Κωνσταντίνε!
    Ευχαριστούμε θερμά το ιστολόγιο αυτό για τα ελπιδοφόρα και αληθή μηνύματα του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΙΟΤΙ ,
    αφήνεις Ελληνα τα πληρωμένα μαρξιστικά κατακάθια , τα περιτρίμματα , να σε ξεζουμίζουν μέσω της αναδιανομής ΚΑΙ να σε ΑΠΕΙΛΟΥΝ πως εάν προσπαθήσεις να απελευθερωθείς από τον κομμουνσιτικό ζυγό ΘΑ ΣΕ ΕΞΟΝΤΩΣΟΥΝ!!!
    ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΣΑΙ!!!

    ΓΙ αυτό και μονο για αυτό!!!

    ΓΙΑ ΟΣΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ – ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ - ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙΣ ΣΚΛΑΒΟΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ!

    Για αυτό. Τόσο απλά καθαρά και ξάστερα. Και εάν έχεις το θάρρος βγές στα συνδικαλιστικά όργανα στα οποία ανήκεις και ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ και πες στους:

    Αριστεροί ανθέλληνες αντίχριστοι λαθρολάγνοι , δεν μας τρομάζετε. ΠΑΨΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΠΕΛΕΙΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ. ΔΙΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΟΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ ΜΑΣ, ΤΗ ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ ΜΑΣ.
    ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ...:

    “Πρέπει να ολοκληρωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής και να πάνε φυλακή οι νεοναζί» ανέφερε ο επικεφαλής της ΚΕΕΡΦΑ Πέτρος Κωνσταντίνου και επισήμανε: «Θέλουμε να κυριαρχήσει η ελπίδα και ο τρόμος».


    http://www.tanea.gr/news/greece/article/5470498/megalh-sygkentrwsh-sto-syntagma-sth-mnhmh-toy-payloy-fyssa/

    «Θέλουμε να κυριαρχήσει η ελπίδα και ο τρόμος».

    και ο τρόμος

    και ο τρόμος

    και ο τρόμος

    Κομμουνιστές είσαστε γελοίοι, περιτρίματα

    Τους δολοφόνους μας ,τους γελοίους , ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ,ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΩΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ,κάνατε ήρωες , μεταπολιτευτικοί ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ Ελληνες (ΟΣΟΙ) και περιμένετε και προκοπή!!!

    Λ. Κύρκος για τους ηγέτες της Αριστεράς.

    https://www.youtube.com/watch?v=Rt3lRW7K0VI

    Τὴν ἔκθεση τὴν ἐντόπισα στὴν: «ΜΗΝΙΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΣΠΟΥΔΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ», Ἀπρίλιος-Μάϊος 1976.

    Τὸ περιοδικὸ περιέχει καὶ πολλὲς φωτογραφίες ποὺ ἔλαβε ὁ Στρατός, ὅταν ἔφθασε στὸ χωριὸ καὶ κυνήγησε τοὺς ἀντάρτες. Ἡ μία, ἐδῶ, εἶναι τοῦ Σάββα Κοτζαμάνη καὶ τῆς μικρῆς κορούλας του Ἑλένης ποὺ τὴν ἐστραγγάλισαν -βιάζοντάς την, καθὼς διακρίνεται ἀπὸ τὰ αἵματα τῆς φωτογραφίας.



    Ἡ ἄλλη φωτογραφία εἶναι τοῦ μικροῦ Στέργιου:



    Ἡ τελευταία φωτογραφία εἶναι ἀπὸ τὴν ὁμαδικὴ ταφή:



    Παρακαλῶ θερμά!
    Ὄχι ἀπρεπῆ σχόλια ἢ χαρακτηρισμούς, γιατὶ θὰ διαγράφονται, μαζὺ μὲ τοὺς σχολιαστές!!!
    Νὰ περιορισθοῦμε στὴν γνώση τῶν γεγονότων καὶ στὴν κοινοποίηση αὐτῶν.


    Πολλοὶ ἀρνοῦνται ἀκόμη ὅτι αὐτὰ τὰ φρικτὰ ἐγκλήματα ἔγιναν!!!


    Αὐτὴν τὴν ἄγνοια προσπαθοῦμε να διορθώσουμε!

    http://filonoi.gr/2017/09/15/lhsmonoyme-ton-rolo-toy-dse-kindyneyontas-na-ksanazhsoyme-anthroposfages/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδώ και χρόνια έχεις κερδίσει τον σεβασμό μου. Κωνσταντίνε γράφεις μέσα από την ψυχή σου και είναι σαν να γράφεις εκείνα που δεν βρίσκω λόγια για να βγάλω από την δική μου ψυχή. Δεν πρόκειται να σε συγχωρήσουν ποτέ εκείνοι που θέλουν να χάσουμε το πνεύμα μας και να παραδώσουμε την ψυχή μας στα πόδια τους. Συνέχισε. Ανοίγεις τις πόρτες και οφελείς πολλούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ευχαριστώ γι αυτά που γράφεις. Σε ευχαριστώ επειδή μας θυμίζεις ποιοί είμαστε και πως πρέπει να είμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλώς όρισες καλό κουράγιο και καλή συνέχεια.
    Ο δρόμος είναι μακρύς όπως ήδη γνωρίζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσο μακρύς κι αν είναι ο δρόμος, επιλογή άλλη δεν έχουμε από το να τον βαδίσουμε, για να φτάσουμε στον προορισμό μας. Και αυτή η πορεία απαιτεί σύνεση αλλά και προσοχή μεγάλη, από όλους μας και πρώτον από όλους από εμένα

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]