Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Συνεχίζει τις προκλήσεις ο Παπανδρέου για την πρόσκληση Ακιντζί


Η απάντηση στις αντιδράσεις των Ελληνοκυπρίων πολιτικών στην αναβάθμιση του Τ/κ Ακιντζί, δεν ήρθε από τον ίδιο τον Γ. Παπανδρέου, αλλά μέσω της Κίνησής του, θεωρώντας ίσως πως οι Κύπριοι πολιτικοί δεν ίστανται στο ύψος του για να ασχοληθεί μαζί τους.

Και όχι μόνον αυτό. Αλλά η απάντηση εμπεριέχει προσβλητικούς χαρακτηρισμούς προς πολιτικούς, που είναι Σοσιαλδημοκράτες και μέλη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς! Πρόκειται και για τους εκπροσώπους των κομμάτων ΕΔΕΚ και ΔΗΚΟ, που ίδρυσαν ο Βάσος Λυσσαρίδης και ο Τάσσος Παπαδόπουλος.

"Κροκοδείλια δάκρυα ορισμένων υπερπατριωτών", "ψευδο-εθνικισμός", "δήθεν πατριώτες", "δήθεν ευαίσθητοι", "σκοπιμότητες που επιβάλλουν οι ανάγκες της προεκλογικής περιόδου στην Κύπρο", είναι χαρακτηρισμοί που ενθουσίασαν τους Τουρκοκυπρίους. Η τουρκοκυπριακή "Αφρίκα" γράφει ότι ο Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου μάλωσε άγρια τους Ε/κ μιλώντας για εθνικιστικά κροκοδείλια δάκρυα όσον αφορά την ομιλία Ακιντζί στη σύνοδο των Προέδρων στη Νέα Υόρκη. Η δε "Χαλκίν Σεσί" (Φωνή του λαού) έχει τίτλο "Ο ψευδο-εθνικισμός σας".

Οι κατηγορίες που απηύθυναν οι σοσιαλδημοκράτες Κύπριοι πολιτικοί προς τον σύντροφό τους ουσιαστικά, εστιάστηκαν στο ότι ο Ακιντζί προσπαθεί να αυτοπαρουσιάζεται ως "πρόεδρος κράτους" (και ως τέτοιος έγινε δεκτός από τον Γ. Παπανδρέου), η δε ψευδοκυβέρνηση των κατεχομένων εξαγγέλλει ότι θα "δασμολογεί" τα αγαθά που στέλλονται από τις ελεύθερες περιοχές στους ηρωικούς εγκλωβισμένους μας, επιδιώκοντας να δώσει στο παράνομο μόρφωμα την εικόνα κρατικής οντότητας

Και ενώ συμβαίνουν αυτά, ο Γ. Παπανδρέου, με τις πράξεις του, ενισχύει τις τουρκικές επιδιώξεις και μεθοδεύσεις, όπως υποστηρίζουν. Καταδικάζουν έντονα την ενέργειά του και τον καλούν «Να προβεί πάραυτα και δημόσια σε διόρθωση των πράξεων του, που στέλλουν λανθασμένα και επικίνδυνα μηνύματα. Εξάλλου, ο κ. Ακιντζί είχε συνάντηση με τον τέως Έλληνα Πρωθυπουργό, όπου ο κατοχικός ηγέτης έκανε αναφορά στη θετική και συνεχή συμβολή της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ενώ συμφώνησαν από κοινού να είναι σε επαφή».

Θα επανέλθω στο κείμενο του Μιχ. Ιγνατίου, εγκύρου ανταποκριτή στην Ουάσιγκτον, με γνώση των παρασκηνίων, το οποίο είναι αρκετά οξύ και αποκαλυπτικό. Γράφει μεταξύ πολλών: «Ο εξοχότατος κ. Γεώργιος Παπανδρέου, ηγέτης του ανύπαρκτου και ασήμαντου ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών και της εξίσου ανύπαρκτης Σοσιαλιστικής Διεθνούς, δεν κατάλαβε ποτέ ότι είναι προτιμότερη, ορισμένες φορές, η σιωπή, ιδιαίτερα όταν ζει σε γυάλινο σπίτι, για όλα τα θέματα που χειρίστηκε:

» Είτε αφορά στον τρόπο που κινήθηκε με την υπόθεση Οτσαλάν, με στόχο την εκπαραθύρωση τότε του κ. Θεόδωρου Πάγκαλου από το Υπουργείο Εξωτερικών, είτε με την αναγνώριση δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού της μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη, είτε την παράδοση της χώρας στο "κρεματόριο" των Μνημονίων, είτε με την καλλιέργεια του φθηνού λαϊκισμού του "λεφτά υπάρχουν", είτε με την επαίσχυντη προσπάθεια διασύνδεσης της αποφασισμένης ένταξης της Κύπρου το 2004 στην Ε.Ε., με την αποδοχή του διχοτομικού και φιλοτουρκικού Σχεδίου Ανάν, στο δημοψήφισμα λίγες ημέρες πριν την ημερομηνία ένταξης της Κύπρου.

» Είτε την υπόγεια συνεννόηση με την Ουάσιγκτον για την προσφυγή στη Χάγη και ενώ η Ελλάδα κινδύνευε να πάει σε πόλεμο με την Τουρκία για τα Ίμια, που έκανε έξαλλο τον Κώστα Σημίτη.

» Στη μεγάλη προσπάθεια για την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. έχουν συμβάλλει όλοι οι ηγέτες της Ελλάδας και της Κύπρου από το 1994 και όσοι ηγήθηκαν των Υπουργείων Εξωτερικών στις δύο χώρες, εκτός του κ. Παπανδρέου. Ο δικός του ρόλος ΔΕΝ ήταν ΘΕΤΙΚΟΣ, ήταν ΕΝΤΟΝΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ. Ήταν αυτός που είχε αποδεχθεί και είχε ΔΕΣΜΕΥΘΕΙ ότι η ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. θα γινόταν με δεδομένη την προηγουμένη αποδοχή του Σχεδίου Ανάν».

Θα μπορούσε πολλά κανείς να προσθέσει σε όσα γράφει ο Μ. Ιγνατίου, όπως η μετ’ ευκολίας αποδοχή του αιτήματος της Τουρκίας τα Στενά του Βοσπόρου να αποκαλούνται Στενά της Τουρκίας, το επιχείρημά του ότι προκειμένου να υπάρχει ειρήνη στο Αιγαίο, δεν είναι πρόβλημα να παραχωρήσουμε λίγα στρέμματα γης, και πολλά άλλα ων ουκ εστι αριθμός, με σημαντικότερη την αποκάλυψη του τέως ΥΠΕΞ της Κύπρου, Νίκου Ρολάνδη, ότι ο Γ. Παπανδρέου εμπόδισε την συμπερίληψη του Καστελλορίζου στην ελληνική ΑΟΖ.
Αναρωτιέμαι, ποια θα ήταν η τύχη οιουδήποτε πολιτικού, με μικρό τμήμα μόνο της περίεργης δραστηριότητας του Γ. Παπανδρέου, αν δεν τύχαινε να φέρει ισχυρό επώνυμο;

Μακεδών
Πηγή Voria



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ...ισχυρό επώνυμο...
    Δεν το πιστεύω, σαν επώνυμο είναι παρελθόν πλέον και στην παρούσα κατάσταση έχει συνδεθεί με την είσοδο του ΔΝΤ και τα μνημόνια.
    Περισσότερο πιστεύω ότι έχει κάποιους ισχυρούς προστάτες και τελεί υπό τις διαταγές τους, όμως μέχρι πότε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]