Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παράταση στον «γύψο» από τον Ερντογάν!


Από τον Γιώργο Τραπεζιώτη

Μα, ποιος, τέλος πάντων, θα σταματήσει τον Ερντογάν;» έγραφε χθες στο πρωτοσέλιδό της η «Liberation», θέτοντας ένα ερώτημα που εδώ και καιρό ψάχνει απάντηση, την ώρα που ο «σουλτάνος», ανεξέλεγκτος πια, κάνει ό,τι θέλει στην Τουρκία.

Στον απόηχο της φιέστας που έστησε το Σαββατοκύριακο, ακριβώς έναν χρόνο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα που στόχευε στην ανατροπή του Τούρκου προέδρου, η κυβέρνηση της χώρας πέτυχε το απόλυτο ζητούμενο: την τρίμηνη παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί από το περασμένο καλοκαίρι για την αντιμετώπιση των «τρομοκρατών», όπως συνηθίζει να χαρακτηρίζει τους πολιτικούς αντιπάλους του ο Ερντογάν. Είχε προηγηθεί η υποβολή σχετικού αιτήματος στο Κοινοβούλιο, όπως ανακοινώθηκε σχετικά και από το γραφείο του πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ, αλλά τα... τυπικά στη σύγχρονη Τουρκία φαίνεται πως ξεπερνιούνται πια πολύ γρήγορα. Παράλληλα, το «σαφάρι» για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που κρίνονται ύποπτα για το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 συνεχίστηκε και χθες.

127 εντάλματα

Οι τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν πως μέσα σε μόλις ένα 24ωρο εκδόθηκαν 127 εντάλματα σύλληψης, με τα 115 εξ αυτών να εκτελούνται άμεσα, με αποτέλεσμα Τούρκοι πολίτες να οδηγούνται στη φυλακή - ανάμεσά τους πολλοί επιχειρηματίες αλλά και δημοσιογράφοι που «ενοχλούν» με τα ρεπορτάζ τους. Οι ύποπτοι θεωρείται από τις τουρκικές Αρχές πως ήταν χρήστες του ByLock, της κωδικοποιημένης εφαρμογής μηνυμάτων που, σύμφωνα με την Αγκυρα, χρησιμοποιήθηκε ευρύτατα από το δίκτυο του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.

Πρόκειται για το δίκτυο του ανθρώπου τον οποίο ο Ερντογάν κατηγορεί ευθέως πως ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα. Τέλος, χθες δεκαεπτά στρατιώτες τραυματίστηκαν στη νοτιοανατολική Τουρκία από την έκρηξη βόμβας που είχαν τοποθετήσει μέλη του ΡΚΚ στον δρόμο, τη στιγμή που διερχόταν όχημα του τουρκικού στρατού.

Το όχημα περνούσε από τη συνοικία Γιουκσέκοβα στην επαρχία Χακάρι, που συνορεύει με το Ιράν και το Ιράκ, όταν σημειώθηκε η έκρηξη, ανέφερε ο στρατός και πρόσθεσε ότι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν αμέσως στο νοσοκομείο.

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]