Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το τουρκικό πρακτορείο Anadolu δημοσίευσε στοιχεία για τις αμερικανικές βάσεις στην Συρία


Το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, έδωσε στην δημοσιότητα στοιχεία, με τις τοποθεσίες στις οπoίες βρίσκονται αμερικανικές βάσεις και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Συρία, μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti.

Τα στοιχεία αυτά, τα οποία αναπαράγουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης και τα οποία αποκαλύπτουν τις τοποθεσίες στις οποίες βρίσκονται οι αμερικανικές βάσεις επί συριακού εδάφους, δημοσιεύονται σε μια περίοδο που επιδεινώνονται οι σχέσεις μεταξύ Ουάσιγκτον και Άγκυρας, ιδιαίτερα μετά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να εξοπλίσει τους Κούρδους της Συρίας.

Σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, δύο αεροπορικές βάσεις βρίσκονται στην περιοχή Ρμεϊλάν (Rmeilan) και στην επαρχία Ελ Χασάκα και λειτουργούν από το 2015. Τον Μάρτιο του 2016 άρχισε να λειτουργεί μια βάση ελικοπτέρων στην περιοχή Χαράμπ Ισκ (Harab Isk) στην πόλη Αΐν Ελ Αράμπ, η οποία λειτουργεί επίσης λειτουργεί ως βάση ανεφοδιασμού των Κούρδων της Συρίας.

Εκτός των άλλων αναφέρονται ακόμη τρεις βάσεις στην επαρχία Αλ-Χασάκα. Στη μία από αυτές βρίσκονται 100 αμερικανοί στρατιωτικοί και στην άλλη περίπου 150. Οι βάσεις αυτές προορίζονται για τον πόλεμο κατά του "Ισλαμικού Κράτους". Ακόμη υπάρχουν δύο στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην πόλη Μαντζίμπ, από τις οποίες γίνονται εφορμήσεις εναντίον των δυνάμεων του Ελεύθερου Συριακού Στρατού. Επίσης αναφέρεται ότι υπάρχουν τρεις ακόμη βάσεις στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Ράκα.

Στις δύο από αυτές βρίσκονται αμερικανοί και γάλλοι στρατιωτικοί. Η τρίτη χρησιμοποιείται για τον ανεφοδιασμό των κουρδικών δυνάμεων καθώς και ως κέντρο επικοινωνίας των δυνάμεων της συμμαχίας, αλλά και ως βάση για επιχειρήσεις δολιοφθοράς των τηλεπικοινωνιών του "ισλαμικού Κράτους", αναφέρεται στο άρθρο του πρακτορείου.

Το Anadolu επισημαίνει ότι τα σημεία υποστήριξης των αμερικανικών δυνάμεων χαρακτηρίζονται συνήθως ως "κλειστή ζώνη" και είναι μυστικά. Οι στρατιωτικοί που βρίσκονται στις βάσεις αυτές επικοινωνούν μεταξύ τους για τον συντονισμό των αεροπορικών επιδρομών, εκπαιδεύουν τις τοπικές δυνάμεις και σχεδιάζουν τις επιχειρήσεις. Στις βάσεις αυτές βρίσκονται τμήματα που συμμετέχουν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Οι βάσεις είναι εξοπλισμένες με ευέλικτες συστοιχίες πυροβολικού, αντιαεροπορικά συστήματα, κινητό εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για κατασκοπευτική δραστηριότητα και θωρακισμένα οχήματα τύπου Stryker.

Αναφέρεται επίσης ότι οι αμερικανοί στρατιώτες, εκτός από τις στρατιωτικές μονάδες μένουν σε χώρους που είναι δύσκολο να προκαλέσουν υποψίες: σε συνοικίες, στρατόπεδα της "Δημοκρατικής ένωσης", και σε εργοστάσια τα οποία μπορούν τάχιστα να μετατραπούν σε μονάδες επιχειρήσεων.

Πηγή Liberal


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]