Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι αμερικανικές αρχές δεν θα προχωρήσουν στην έκδοσή του στην Τουρκία, λέει ο Ιμάμης Γκιουλέν


Ο Τούρκος ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν, που ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ και τον οποίο η Άγκυρα θεωρεί ως τον «εγκέφαλο» της απόπειρας πραξικοπήματος της 15η Ιουλίου 2016, δήλωσε σήμερα ότι δεν πιστεύει ότι οι αμερικανικές αρχές θα τον εκδώσουν στην Τουρκία, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 24.

«Δεν λαμβάνω σοβαρά υπόψη αυτήν την απειλή, διότι όποια κι αν είναι η προσωπική γνώμη (του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ) δεν πιστεύω ότι θα διακινδύνευε να αμαυρώσει την φήμη των ΗΠΑ στον υπόλοιπο κόσμο και να υποκύψει στις παράλογες απαιτήσεις του Τούρκου προέδρου. Επομένως, δεν ανησυχώ για αυτό το ενδεχόμενο» δήλωσε ο Γκιουλέν, οι δηλώσεις του οποίου έγιναν στην τουρκική γλώσσα και μεταφράστηκαν στα γαλλικά.

Η Άγκυρα ζητά την έκδοση του ιεροκήρυκα τον οποίο κατηγορεί ότι ενορχύστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα κι έχει προχωρήσει σε μαζικές διώξεις φερόμενων υποστηρικτών του: 50.000 άνθρωποι συνελήφθησαν, περισσότεροι από 100.000 απολύθηκαν.

«Ο Ερντογάν επιχειρεί να χρησιμοποιήσει το αποτυχημένο πραξικόπημα για να καταδιώξει το κίνημά μου» συνέχισε ο Γκιουλέν, ο οποίος απηύθυνε έκκληση για τη σύσταση μιας διεθνούς επιτροπής έρευνας με τη συμμετοχή «στελεχών του ΝΑΤΟ, του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

«Πρέπει να τους αφήσουμε να διεξαγάγουν μια έρευνα (κι) εάν βρουν τουλάχιστον την ελάχιστη διασύνδεση μεταξύ εμού (και της απόπειρας πραξικοπήματος), με δική μου πρωτοβουλία θα αγοράσω ένα εισιτήριο για να φύγω από την χώρα» διαβεβαίωσε ο Φετουλάχ Γκιουλέν.

Πηγή MIgnatiou


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]