Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Καγκελάριος για... πάντα θέλει να είναι η Μέρκελ!


Σε συνέντευξη για πιθανή 4η εκλογή της

Καγκελάριος... για πάντα σκοπεύει να παραμείνει η Ανγκελα Μέρκελ, που χθες παραχώρησε συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD. Θέματα εσωτερικής πολιτικής, επενδύσεις, Προσφυγικό, αλλά και οι σχέσεις Βερολίνου - Αγκυρας αποτέλεσαν τους κεντρικούς άξονες της συζήτησης, με τη σιδηρά κυρία της Γερμανίας να μη διστάζει να κουνήσει το δάχτυλο στον Ερντογάν με αφορμή το τελευταίο επεισόδιο της έντασης που συνεχίζεται ανάμεσα στις δύο πλευρές - τη νατοϊκή βάση στο Ικόνιο και τους Γερμανούς στρατιωτικούς που υπηρετούν εκεί.

«Εάν εκλεγώ καγκελάριος για τέταρτη φορά, θα εξαντλήσω την τετραετία» τόνισε αρχικά η Μέρκελ, μόλις δέκα εβδομάδες πριν από τη διεξαγωγή των ομοσπονδιακών εκλογών στη χώρα, διευκρινίζοντας επί της ουσίας πως θα παραμείνει πολιτικά ενεργή έως τα 67 χρόνια της.

Υπεραμύνθηκε

Στη συνέχεια, δεν παρέλειψε εν όψει της κάλπης -αν και προηγείται του αντιπάλου της στις δημοσκοπήσεις- να επιτεθεί στον Μάρτιν Σουλτς. Υπεραμύνθηκε της δημοσιονομικής πολιτικής που ακολούθησε τα προηγούμενα χρόνια, απαντώντας έτσι στις επικρίσεις που δέχτηκε από τους Σοσιαλδημοκράτες για το γεγονός πως «απέτυχε στο κομμάτι των επενδύσεων στα δημόσια έργα». Τόνισε μάλιστα πως η κυβέρνησή της ήταν αυτή που ήδη έχει αυξήσει «μαζικά» τις επενδύσεις στην ευρυζωνικότητα, σε έργα οδοποιίας και στα σχολεία.

Στο θέμα του Προσφυγικού είπε «όχι» στο «πλαφόν», δηλαδή στο όριο των προσφύγων που υποδέχεται η Γερμανία. Τέλος, αναφερόμενη στις σχέσεις Αγκυρας - Βερολίνου, η Μέρκελ ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να δεχθεί εκβιασμούς και υπερασπίστηκε το δικαίωμα των Γερμανών βουλευτών να επισκεφθούν τους Γερμανούς στρατιώτες που υπηρετούν στη βάση του Ικονίου.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]