Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο δεκάλογος της λευτεριάς μας


Ο δεκάλογος της λευτεριάς μας περιέχει πέντε κομμάτια κατανόησης και πέντε κομμάτια πράξης. Γιατί η κατανόηση χωρίς την πράξη μένει μετέωρη, αφού με το ένα πόδι δεν μπορούμε να πάμε στη μάχη “σώμα με σώμα”, όπως αυτή που έχουμε να δώσουμε τώρα. Και η πράξη χωρίς την κατανόηση μας οδηγεί ίσα στο χάος.

Κατανόηση πρώτη. Όσοι μας κυβέρνησαν την τελευταία 8ετία, 10ετία, 50ετία και βάλε και όσοι προθερμαίνονται για την ίδια καρέκλα είναι όλοι επιλεγμένοι από τα “μικράτα” τους από τη ΝΤΠ (ή τους προάγγελους της ΝΤΠ, επειδή ο Σιωνισμός είναι πολύ παλιά ιστορία) και έχουν εκπαιδευτεί “μυστικά” να δρουν δόλια και καμουφλαρισμένα υπέρ αυτής και εναντίον του Ελληνικού Έθνους. Διαλύουν βαθμιαία και μεθοδικά, εκτός από την οικονομία, την πρόνοια και τις εργασιακές σχέσεις, Παιδεία, γλώσσα, εθνική, θρησκευτική και ιστορική συνείδηση, αρχές και αξίες, παραδόσεις και Πολιτισμό.

Κατανόηση δεύτερη.
Η εκάστοτε κυβέρνηση λέει διαρκώς ψέματα και η εκάστοτε αντιπολίτευση λέει διαρκώς ψέματα. Μας φλομώνουν στο ψέμα. Με τους συριζανέλ τα ψέματα έχουν πιάσει ταβάνι. Οδηγούν, αν τα αποδεχτούμε, σε πλήρη αποπροσανατολισμό από την πραγματικότητα, (μας κρατάει προσανατολισμένους το να αντιστρέφουμε τα όσα λένε και να αποδεχόμαστε ως αληθινό το αντίθετό τους), δηλαδή μας οδηγούν σε ένα είδος μαζικής σχιζοφρένειας, που μας ναρκώνει και μας παραλύει.

Κατάφερε ένας πρακτορίσκος ξένων συμφερόντων να μας πείσει ότι έδωσε ηρωϊκή μάχη 17 ωρών με τα συμφέροντα που υπηρετεί (τι κοροϊδία, θεέ μου!) και ότι τελικά υποτάχτηκε γιατί δεν υπήρχε άλλη λύση! Κι' εσύ τον πίστεψες Έλληνα! Και υποτάχτηκες κι' εσύ στην κατάμαυρη και ζοφερή μοίρα που έφερε στη ζωή σου ο πρακτορίσκος αυτός, αλλά και οι υπόλοιποι πριν απ' αυτόν.

Κατανόηση τρίτη. Η Ελλάδα βρίσκεται, καιρό τώρα, σε κατάσταση κρυπτοπτώχευσης, δηλαδή είναι ήδη πτωχευμένη. Και αυτό δεν αλλάζει όσες τάχα ελαφρύνσεις ή μικροελαφρύνσεις και αν κάνουν οι επικυρίαρχοι στο ψευτοχρέος της. Ένα μικρό παράδειγμα: έχεις μία υπερχρεωμένη επιχείρηση και δανείζεσαι συνεχώς για να αποπληρώνεις τα παλιά με νέα δάνεια, τόσο που τα έσοδά σου δε φτάνουν για το τοκοχρεωλύσιο (μέρος του κεφαλαίου και τόκοι, ετησίως).
Κάποιες “Τράπεζες” (τρόϊκα, θεσμοί και δε συμμαζεύεται) σε δανείζουν και ταυτόχρονα σου παίρνουν μπιρ παρά όλα τα περιουσιακά σου στοιχεία, για να σου ελαφρύνουν δήθεν το χρέος! Στην οικογένειά σου (Ελλάδα) πλέον χορταίνουν οι 5 και οι άλλοι 5 πεινάνε ή τους δίνεις τα αποφάγια - επιδόματα αλληλεγγύης! Και έτσι, σφίγγοντας διαρκώς τη ζώνη της οικογένειας (των Ελλήνων), έχεις αποφύγει τη δηλωμένη ανοιχτά πτώχευση, αλλά μέχρι πότε;
Αν είχες την ελάχιστη οικονομική λογική θα είχες από πολύ νωρίς δηλώσει ανοικτά πτώχευση, σταματώντας να πληρώνεις, πριν οι “Τράπεζες” σε καταδικάσουν σε γενοκτονική και εθνοκτονική, μακραίωνη φτώχεια. Οι αγορές, που ισχυρίζεται ο μεγάλος ψεύτης και λαοπλάνος ότι “θα βγούμε σύντομα”, κι αυτές Τράπεζες είναι! Και τα δεδομένα που οδηγούν σε πτώχευση δεν αλλάζουν, επειδή θα αλλάξουμε Τράπεζες!

Κατανόηση τέταρτη. Πέρα πλέον από κάθε αμφιβολία η Ε.Ε. (και σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό η Ευρωζώνη) είναι μια ληστρική Ένωση που έχει εξ' αρχής μελετήσει καλά και εφαρμόζει σχέδια προς δύο στόχους. Ο ένας είναι να κάνει κυρίαρχη, ή μάλλον επικυρίαρχη οικονομικά τη Γερμανία πάνω στα υπόλοιπα κράτη της Ευρώπης. Και ο δεύτερος να ενοποιήσει κάτω από τη σιδερένια οπλή της Γερμανίας όλους τους λαούς της Ευρώπης σε μια πολιτική Ένωση, όπου η δημοκρατία έχει πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων.
Στους λαούς θα κάνει κουμάντο μια διορισμένη ολιγαρχία και οι διάφορες κυβερνήσεις θα είναι χάρτινες μαριονέτες στα χέρια της, όπως συμβαίνει τώρα με την Ελλάδα. Η Ε.Ε. είναι πιλοτικό πρόγραμμα για την “ενοποίηση-χυλοποίηση” λαών με ισχυρή ως τώρα εθνική, ιστορική και πολιτισμική συνείδηση, όπως είναι οι ευρωπαϊκοί λαοί. Ώστε, μετά, οι επίδοξοι παγκόσμιοι επικυρίαρχοι να ενώσουν χωρίς μεγάλες αντιστάσεις και τους υπόλοιπους λαούς υπό μία παγκόσμια δικτατορία ασύλληπτης από τον κοινό νου καταπίεσης των ανθρώπων. Καταλύτης στην προσπάθεια χυλοποίησης των λαών είναι οι μετανάστες νόμιμοι ή όχι, εμπόδια όμως είναι η Ρωσία και η Κίνα, οπότε το αποτέλεσμα είναι εντελώς ανοιχτό.
Εμείς, η Ελλάδα πρέπει να φύγουμε από αυτή τη δαιμονοφωλιά το ταχύτερο δυνατόν και όλες τις άλλες παγκοσμιοποιητικές οργανώσεις και συμφωνίες που δεσμεύουν τις αποφάσεις μας. Φοβάστε; Όμως η μοίρα του φοβισμένου είναι να είναι δούλος. Το αντέχετε; Και... τα παιδιά σας πεταμένα στο παγκόσμιο εργασιακό -και όχι μόνον!- δουλεμπόριο κι' αυτό το αντέχετε;

Κατανόηση Πέμπτη.
Ίσως η σημαντικότερη, είναι να κατανοήσουμε πού βρίσκουν το απύθμενο θράσος όσοι μας κυβέρνησαν και μας κυβερνούν, ώστε να εκτελούν αυτά που εκτελούν εναντίον μας. Ένα μικρό ποσοστό ανθελλήνων υπό την μπαγκέτα του εκάστοτε πρωθυπουργού, με προεξάρχοντα τον Τσίπρα να διευθύνει το τελικό ρεσιτάλ, διαλύουν την Ελλάδα και όλες τις αξίες του ελληνισμού. Πού το βρίσκουν τόσο θράσος να μπορούν να πουλάνε δούλο στα αφεντικά τους έναν ολόκληρο λαό -γιατί αυτό ακριβώς κάνουν- και να μη φοβούνται ότι θα υποστούν την παραμικρή επίπτωση για τα εγκλήματα και τις προδοσίες τους;

Ε, λοιπόν, το θράσος αυτό το βρίσκουν στο γεγονός ότι στο ισχύον Σύνταγμα που υποτίθεται βασίζεται στη λαϊκή κυριαρχία, δεν υπάρχει ούτε ένα άρθρο που να θεσπίζει και να κατοχυρώνει εν τοις πράγμασι, πρακτικά και πραγματικά, τη λαϊκή κυριαρχία ή αλλιώς το πολιτικό αυτεξούσιο του Έλληνα πολίτη. Η λαϊκή κυριαρχία είναι κούφιος λόγος, χωρίς κανένα περιεχόμενο πολιτικής δύναμης. Όσοι κυβέρνησαν, ιδίως την τελευταία οκταετία, με κρεσέντο τους Συριζανέλ, έχουν μεταβάλλει το Σύνταγμα σε ένα απλό κουρελόχαρτο, επειδή το ίδιο το Σύνταγμα τους το επιτρέπει.

Είναι συνεπώς άμεση, αδήριτη και απόλυτη η ανάγκη το Σύνταγμα αυτό να αντικατασταθεί από ένα νέο, που θα φέρνει το λαό στο κέντρο των πολιτικών αποφάσεων και θα του δίνει τον “πρώτο και τελευταίο λόγο” σε ολόκληρο το πολιτικό γίγνεσθαι. Καλό και θετικό να μην περάσει η επαίσχυντη αναθεώρηση που ετοιμάζουν σεσημασμένοι εθνομηδενιστές-ανθέλληνες (κυβέρνηση- “συνταγματολόγοι”!), αλλά αυτό δε φτάνει.

Όποιος αγώνας δίνεται καλώς δίνεται, αλλά αν είναι αποσπασματικός και χωρίς να αποβλέπει στην ολοκληρωτική αλλαγή του σάπιου σημερινού Πολιτεύματος, τα ίδια προβλήματα θα εμφανίζονται ξανά και ξανά, ίσως με άλλη μορφή, αλλά εντονότερα λόγο της συνεχούς συρρίκνωσης της δημοκρατίας από την εξουσιαστική ελίτ, παγκόσμια και εγχώρια. Κι αν αναφανεί ένας σωστός πολιτικός σχηματισμός και τυχόν πάρει την εξουσία, χωρίς αλλαγή Συντάγματος δεν πρόκειται να πάει πολύ μακριά, γιατί θα υπονομεύεται συνεχώς από το οικομικο-πολιτικό και μιντιακό κατεστημένο.

Και περνάμε στις πέντε πράξεις, αναγκαίες για την απελευθέρωσή μας από την “κατοχή” που μας έχει επιβληθεί.

Πράξη πρώτη. Ενεργοποιούμαστε στο μέγιστο βαθμό που ο καθένας μπορεί. Τιναζόμαστε επάνω ολόρθοι, χτυπάμε τη γροθιά μας στο τραπέζι (το δοκιμάσατε ποτέ; είναι πολύ αποτελεσματικό!) και παίρνουμε τη στέρεη απόφαση να αγωνιστούμε για τη λευτεριά μας. Η απόφαση είναι το πρώτο και θεμελιώδες βήμα της κάθε πράξης.
Και πώς να μην πάρουμε μια τέτοια απόφαση, όταν γνωρίζουμε καλά ότι κανείς από τους “θεσμ-ικούς” επικυρίαρχους και τους ντόπιους ξεπουλημένους κοπρίτες (με συγχωρείτε για την έκφραση, αλλά μάλλον τους κοπρίτες αδικώ) δεν πρόκειται ποτέ να μας δώσει πίσω ότι με δόλο μας έχει πάρει: την πατρίδα μας, τα άνεργα ή ξενιτεμένα παιδιά μας, τα χαμένα μας όνειρα για μια αξιοπρεπή ζωή, τον πολιτισμό μας τον καθαρό και ανόθευτο από πολυπολιτισμικά σκουπίδια. Η προδοσία έχει σχεδόν πλήρως συντελεστεί και κανένας προδότης δε θα την ανακαλέσει. Το έργο της ανατροπής της ανήκει σε μας, τους εναπομείναντες γνήσιους Έλληνες και μόνο σ' εμάς.

Πράξη δεύτερη. Προσκαλούμε στο σπίτι μας, σ' ένα καφέ, οπουδήποτε πέντ'-έξι φίλους και γνωστούς να μιλήσουμε. Έτσι απλά, να μιλήσουμε... να μοιραστούμε σκέψεις, συναισθήματα και προβληματισμούς για το πώς μπορούμε να ενεργοποιήσουμε όσους γνήσιους Έλληνες έχουν παραιτηθεί από τον αγώνα τη λευτεριά, θεωρώντας ότι τα πάντα είναι τετελεσμένα και αμετάκλητα. Πίστεψαν το ψέμα Τσίπρα ότι δεν υπάρχει άλλη λύση (φασιστοειδής και υπερ-αποτελεσματική μέθοδος χειραγώγησης Τ.Ι.Ν.Α.=δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς!) και οδηγήθηκαν στην παραίτηση από κάθε αγώνα, όπως οι μελλοθάνατοι!
Αν η παρέα “στεριώσει” γίνεται συλλογικότητα, άτυπη και ακομμάτιστη. Δε χρειαζόμαστε ούτε ταμπέλες, ούτε τα “ξεφτισμένα” πια κόμματα. Χρειαζόμαστε όμως τις αρχές και αξίες που όλοι οι αληθινοί Έλληνες ενστερνιζόμαστε. Οι βασικές, οι θεμελιώδεις αρχές και αξίες είναι κοινές για όλους τους γνήσιους Έλληνες, δεν μπορεί να είναι διαφορετικές για τον καθένα. Και είναι: η πίστη στην ενότητα του ελληνικού λαού (άρα σέβομαι καθένα που πιστεύει και σκέφτεται διαφορετικά, αλλά παραμένει Έλληνας, με όλη τη βαθιά σημασία της λέξης), η δημοκρατία ως πολιτικό άθλημα και ως προσωπική στάση ζωής, η εντιμότητα σε όλες τις εκφράσεις της ζωής και τέλος η ειρήνη: προσωπική, εθνική, παγκόσμια. Η βία απέτυχε “να πάρει την Τροία” και από τότε ο Οδυσσέας μας δίδαξε ότι η εξυπνάδα και η αναζήτηση εναλλακτικού τρόπου σκέψης μπορεί να γκρεμίσει κάθε κάστρο και κάθε εμπόδιο. Κι αν υπάρχουν ακόμα πόλεμοι, ας είναι εξωτερικοί και όχι εμφύλιοι.

Παρένθεση. Μα.., θα αντείπουν κάποιοι, το ακροτελεύτιο άρθρο 120 του ισχύοντος Συντάγματος μιλάει για αντίσταση με όλα τα μέσα στη “βίαιη” κατάλυσή του. Είναι ένα άρθρο σκόπιμα ασαφές για πολύ ευνόητους λόγους. Ποια είναι όλα τα μέσα; Είναι αυτές οι σποραδικές συγκεντρώσεις στην πλατεία Συντάγματος που ο λαός σιγά-σιγά κατάλαβε ότι είναι αναποτελεσματικές ή ακόμα χειρότερα, μερικές φορές, είναι “κατευθυνόμενες” μόνο και μόνο για να εκτονώνουν την οργή του; Είναι τα τραπεζομάχαιρα, τα δρεπάνια και τα λιανοντούφεκα; Ή μήπως, αφού τώρα όχι με όπλα αλλά με δήθεν “θεσμούς” (παρα)βιάζουν το Σύνταγμα, με γνήσιους θεσμούς πρέπει εμείς να αντισταθούμε; Και να νικήσουμε, μόνιμα και οριστικά, έστω και αν αυτό πάρει λίγο πάρα πάνω χρόνο;
Πλατεία Συντάγματος, ναι... αλλά ποτέ κανείς δεν εξήγησε στον απλό λαό, γιατί η κεντρική πλατεία της χώρας ονομάζεται πλατεία Συντάγματος. Ποιο μεγάλο μυστικό κρύβει το Σύνταγμα που όλοι “οι επάνω” θέλουν να ξεχνάμε την απαίτηση εκείνων των “ξυπόλητων” προγόνων μας στον τότε -και πάντα- “ξένο βασιλέα” για θέσπιση Συντάγματος; Και γιατί η τυχόν αθρόα απαίτηση του λαού για νέο και δημοκρατικό Σύνταγμα είναι το απόλυτος “εφιάλτης” της ολιγαρχίας που μας κυβερνάει;
Όλα αυτά δε σημαίνουν ότι οι προδότες δεν πρέπει να τιμωρηθούν, αλλά να τιμωρηθούν διά Νόμου κι αυτός είναι ένα νέο Σύνταγμα! Και όχι με αυτοδικία: έρχομαι να σε σφάξω, κι αν έχεις υπεροπλία (όπως και έχει το κατεστημένο έναντι του λαού!) να με σφάξεις εσύ. Όσοι προτρέπουν σε αιματηρή εξέγερση, ας βεβαιωθούν ότι κάνουν λάθος και ότι ο λαός δε φαίνεται στην πλειοψηφία του να εγκρίνει τέτοια οδό. Κλείνει η παρένθεση.

Πράξη τρίτη. Όταν σταθεροποιηθεί η μικρή ή μεγάλη μας συλλογικότητα, αρχίζουμε να περνάμε το πολιτικό της μήνυμα και σε άλλους πολίτες. Γιατί η κάθε συλλογικότητα και μόνον που υπάρχει, αν μάλιστα λειτουργεί αρμονικά παρά τις διαφωνίες που είναι υγιές να υπάρχουν αρκεί να αντιμετωπίζονται διαλεκτικά (διάλογος-σύνθεση απόψεων), μεταδίδει ένα σημαντικό πολιτικό μήνυμα: ότι δεν είμαστε μονάδες, ότι δεν είμαστε εγωπαθείς και εαυτούληδες, αλλά επιχειρούμε να ξαναβρούμε το χαμένο κοινοτικό, αλληλέγγυο πνεύμα. Μια κοινωνική κατάσταση που η ΝΤΠ τη μισεί όσο τίποτ' άλλο και στόχο έχει να την αφανίσει, γιατί γνωρίζει πόσο επικίνδυνη είναι γι' αυτήν και τους στόχους της.
Επί πλέον, διαδίδουμε “από στόμα σε στόμα” ένα μήνυμα νίκης και αισιοδοξίας στον απελπισμένο, παραδομένο και προδομένο Έλληνα. Το μήνυμα ότι αν ενωθεί μπορεί να κάνει θαύματα, να αλλάξει τη ζοφερή σημερινή του πραγματικότητα με άλλη, πολύ πιο φωτεινή και καρποφόρα, ότι μπορεί να σταματήσει τον απύθμενο κατήφορο που έχει πάρει η πατρίδα μας και να την ανεβάσει στην κορυφή που της πρέπει. Αρκεί αυτά όλα να τα θελήσει και να αγωνιστεί γι' αυτά. Οι λύσεις είναι μπροστά μας για όλα , αλλά μας έχουν μπλοκάρει με χίλιους τρόπους το νου τα “μαύρα πουλιά” που μας κυβερνάνε και έχουμε καταντήσει νήπια.

Πράξη Τέταρτη. Αν γίνουν εκλογές, με το πολιτικό τοπίο όπως είναι τώρα, απέχουμε. Ώστε να απορρίψουμε τα μεν δοκιμασμένα κόμματα ως προδοτικά, τα δε μικρά και διαρκώς αναφυόμενα ως διασπαστικά της ενότητας, αφού με ένα-δυο συνθήματα και μία -δύο διαφοροποιήσεις, κατακερματίζουν τις ψήφους του Ελληνικού λαού, ενώ θα μπορούσαν να ενωθούν κάτω από ένα κοινό μίνιμουμ πρόγραμμα, με όλα τα αυτονόητα, κοινά αιτήματά αυτού του λαού.

Πράξη πέμπτη. Εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις οργανώνοντας συζητήσεις, διαλέξεις και τελικά ένα κίνημα που μπορούμε να το κάνουμε τόσο μεγάλο ώστε να πάρει την εξουσία με τη ρητή “εντολή μας” για ένα νέο Σύνταγμα που να θεσπίζει, αλλά και να προστατεύει από μελλοντικές κακόβουλες αλλαγές, το πολιτικό αυτεξούσιο των Ελλήνων. Με τελικό στόχο ο πολίτης, εμείς, να έρθουμε στο κέντρο των αποφάσεων και η δύναμή μας να είναι θεσμικά (εκ του Συντάγματος) τόσο ισχυρή που κανένα πολιτικό πρόσωπο ή σχήμα να μην τολμάει να μας πει ψέμματα, να μας προδώσει, να καταχραστεί δημόσιο χρήμα, να θεωρεί λάφυρό του το Κράτος, να δημιουργεί κομματικά φερέφωνα στα μίντια και “ιδιόκτητη” δικαστική Αρχή.

Μια πρόταση για το πώς θα μπορούσαν να επιτευχθούν όλα αυτά με ένα νέο Σύνταγμα, θα παρουσιάσουμε στο αμέσως επόμενο άρθρο που θα αποτελεί περίληψη των όσων αναφέρονται για το Σύνταγμα στο βιβλίο “Νίκη της δημοκρατίας και νέο Σύνταγμα”.

Πηγή "Δες το Όλον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

9 σχόλια :

  1. ΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΚΑΤΑΛΗΞΑΜΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εδώ που είμαστε καταλήξαμε επειδή δεχτήκαμε προτάσεις άλλων και δεν είχαμε δικές μας. Επειδή οι άλλοι κοίταξαν το συμφέρον τους εις βάρος του δικού μας. Επειδή οι άλλοι δεν ενδιαφέρονται τι θα απογίνει η Ελλάδα εάν της στερήσουν όλο τον πλούτο της (και να κοπεί η καραμέλα ότι η Ελλάδα δεν έχει πλούτο ή δεν παράγει) μετατρέποντάς την σε μπανανία ενός αέναου χρέους. Καταλήξαμε, επίσης, επειδή οι δικοί μας κυβερνήτες έκλεισαν συμφωνίες που διέσωζαν τους εαυτούς τους και όχι τη χώρα. Επειδή υπέγραφαν χωρίς να διαβάζουν ή επειδή υπογράφουν για να μην καταρρεύσει το κόμμα εξαιτίας τους και των λαθών της υποταγής του. Καλό θα ήταν να λείπουν οι χαρακτηρισμοί, αφού ενίοτε έχουν την ιδιότητα να επιστρέφουν τάχιστα σε όποιον τους χρησιμοποιεί. Γ.Κ.

      Διαγραφή
    2. Το ευτύχημα είναι ότι τα τρολάκια του κατεστημένου, όπως ο "κύριος" που χαρακτήρισε όλα αυτά παπαριές, κάνουν πλέον μπαμ από μακρυά. Αν δεν ήτανε τρολάκι, θα έκανε σοβαρή κριτική και θα πρόβαλε, έστω με λίγα λόγια, τη δική του πρόταση.

      Διαγραφή
  2. Αποχή από τις εκλογές ; Πάλι τα ίδια ; Το Σεπτέμβριο του 2015 μισό εκατομμύριο έλληνες απείχαν από τις εκλογές, γιατί τα πήραν στο κρανίο επειδή ο τσίπρας έκανε το όχι ναι. Αποτέλεσμα : κυβερνάει ακόμα. Πρέπει γρήγορα να ανατρέψουμε αυτή την υποδούλωση και όχι στο θολό μέλλον που θα έχει ετοιμαστεί το σούπερ κίνημα από τις παρέες. Γιατί τότε απλά δε θα υπάρχει χώρα να απελευθερώσουμε, κάποιος ξένος θα την κυβερνά και επίσημα, όση θα έχει απομείνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα Χατζηθεοδώρου26 Μαΐου 2017 στις 2:58 μ.μ.

      Πολύ σωστά, αλλά δεν μας λες πώς να το ανατρέψουμε. Και ένα κίνημα όταν ο λαός είναι έτοιμος, δεν αργεί καθόλου να αναπτυχθεί.
      Το θέμα είναι ότι ύστερα από τις συνεχείς προδοσίες που έχει υποστεί, ο λαός δεν εμπιστεύεται κανέναν. Έχει γυρίσει την πλάτη στο πολιτικό σύστημα και έχει γίνει αδιάφορος προς όλους και όλα. Και νομίζεις ότι αυτός ο λαός θα το συρθεί στις "κάλπικες" " κάλπες του κατεστημένου, αν δε φανεί κάτι στον ορίζοντα που να κερδίσει την εμπιστοσύνη του; Ε, λοιπόν εγώ σου λέω ότι δε θα συρθεί. Το ποσοστό αποχής, υπό τις παρούσες συνθήκες, θα είναι μεγαλύτερο από κάθε άλλη φορά.
      Ίσως βέβαια εσύ να επιθυμούσες όλο αυτό το ποσοστό αποχής να πάει μονοκούκι σε κάποιο από τα υπάρχοντα κόμματα. Κάπως έτσι διαφαίνεται να κατανοείς την "ανατροπή". Αλλά για να καταλάβουμε καλύτερα τη σκέψη σου, πες μας σε ποιο.
      Εκτός πια αν κατανοείς την "ανατροπή" ως την διάσπαση της ψήφου των Ελλήνων σε πυρηνικά υποσωματίδια ή μάλλον υποκομματίδια. Μια εξίσου αργή και ίσως πιο ατελέσφορη διαδικασία από ένα κίνημα, που μπορεί να πιάσει των τωρινό "σφυγμό" του λαού, στην πλειονότητά του. Και τότε ναι, ίσως αποδειχτεί ένα σούπερ κίνημα!

      Διαγραφή
    2. Και τα χειρότερο είναι ότι αν δεν εμφανιστεί ένα οργανωμένο κίνημα είναι βέβαιο ότι όταν τα πράγματα φτάσουν στα άκρα θα εμφανιστεί ένα βίαιο και χαοτικό. Στην Ιστορία τέτοια κινήματα πάντα γεννάνε περισσότερη αντιδραστικότητα από αυτήν που σκόπευαν να καταπολεμήσουν.

      Διαγραφή
  3. 300+1 οι Εθνοπροδοτες και οσο πηγαινετε στις κατοχικες καλπες και τα αποτελεσματα τα βγαζουν τα κομπιουτερ των κατακτητων , τοσο και θα συνεχιζεται η Εθνοκτονια-γενοκτονια μας .
    ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΥΝ και ειμαστε σκλαβωμενοι .ΞΥΠΝΑΤΕ .
    Μια ειναι η λυση . Γενικη πολιτικη ανυπακοη στους κατοχικους κ(Υ)νοβουλευτικους αλητες . Και ολα τα αλλα ειναι τριχες κατσαρες δειλων και βαλτων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το άρθρο περιγράφει την πραγματικότητα του τι γίνεται διεθνώς και τι επικρατεί για δεκαετίες στην Ελλάδα μας. Αναρωτιέμαι όμως πόσοι νεοέλληνες έχουν γνώση και συνείδηση αυτής της κατάστασης, ώστε να συσπειρωθούν σε μια αντίδραση ουσίας;;; Αυτό που γύρω μου διαπιστώνω με μεγάλη πίκρα, είναι συζητήσεις και απογοήτευση από την εξαπάτηση των συριζανέλ ως προς τα οικονομικά θέματα μόνον αλλά καμμία βαθύτερη ανησυχία ή επίγνωση όσων συμβαίνουν σε βάθος και σωστά αναφέρετε στο άρθρο. Εάν δεν ξαναβρούμε σύσσωμοι οι νεοέλληνες την πίστη στην Ελληνική ταυτότητά μας και την Ελληνική φυλή μας και δεν υπερασπιστούμε την γη μας που είναι γεμάτη με αγώνες προγόνων για να ζούμε με αξίες, κι όχι μόνον με ευρώ και καταναλωτικά αγαθά, δύσκολη βλέπω την συσπείρωση. Εάν δεν λειτουργήσει η ψυχή του Έλληνα που πάντα τα κατάφερνε ενάντια στους εχθρούς, θα παραμείνουν ραγιάδες οι συμπολίτες μας στην πλειοψηφία τους, περιμένοντας πόσα ευρώ θα τους πετάνε με αποφάσεις ξένων οι τοπικοί εθνοπροδότες για να επιβιώσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα Χατζηθεοδώρου27 Μαΐου 2017 στις 10:24 μ.μ.

      Με τον ΑΛΗΘΙΝΟ σου λόγο φωτίζεις την πραγματική φύση του ελληνικού προβλήματος, που είναι η διασάλευση (όχι η απώλεια, γιατί δεν έχει ακόμα τελείως χαθεί) της γνήσιας, της βαθιάς μας ταυτότητας. Μακάρι να γράφεις συχνά τέτοια σχόλια και μακάρι να πληθυνθούν φωνές σαν τη δική σου. -Και δεν το λέω επειδή υπερασπίστηκες το άρθρο μου, γιατί δε γράφω “για μένα”, γράφω από αγάπη για τούτη την ιερή μας γη.
      Για να φύγει ο λαός από την ψυχική κυρίως κακομοιριά και μιζέρια, την απελπισία και την απογοήτευση και να πειστεί, στην πλειονότητά του, ότι ο ΕΛΛΗΝΑΣ μπορεί τα πάντα, αρκεί να επαναθεμελιώσει τη γνήσια ελληνική ταυτότητά του. Τότε και θα ομονοήσει, γιατί η γνήσια και ισχυρή ταυτότητα είναι ο άξονας συνοχής του κάθε λαού. Και δεν εξαιρείται ο ελληνικός.
      Το γνωρίζουν αυτό οι εχθροί του ελληνικού λαού ( και σε μικρότερο βαθμό εχθροί του κάθε αξιόλογου και με ισχυρή ταυτότητα λαού) γι αυτό προσπαθούν να μας πολυδιασπάσουν με κάθε μέσο και τρόπο που διαθέτουν. Ακόμα και την έμφυτη ταυτότητα φύλου την έχουν σπάσει σε τέσσερα ή πέντε κομμάτια-έχω χάσει το λαγαριασμό!
      Για να μη μιλήσουμε για τους -ισμους με τους οποίους “τσιμπάνε” γερά κυρίως την αφελή αλλά ζέουσα νεολαία, όταν δεν την έχουν καταστρέψει με τα ναρκωτικά ή δε έχουν στείλει τον αφρό της στο εξωτερικό και τον μέσο όρο της “αραχτό” στην καφετέρια, με το χαρτζιλίκι του παππού ή της γιαγιάς, όσο ακόμα ζουν! Και για να μη μιλήσουμε για την πολιτική διάσπαση σε υποκομματίδια, που διαρκώς ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια. Κάθε πρώην βουλευτής και εν δυνάμει υποψήφιος για αρχηγός κόμματος.
      Όμως η πλέον εγκληματική προσπάθεια διάσπασης του Ελληνικού λαού είναι ο Οικουμενισμός, επειδή χτυπάει στα θεμέλιά του τον ένα πυλώνα στον οποίο στηρίζεται η ελληνική ταυτότητα: τον πυλώνα της Ορθοδοξίας. Ο άλλος είναι ο ελληνικός Λόγος, με όλες τη σημασίες της λέξης Λόγος. Αλλά αυτόν τον πυλώνα τον έχουν προ πολλού ισοπεδώσει.
      Όμως, όταν τους διώξουμε από τη γη, τη ζωή και την ψυχή μας (τότε θα φύγουν και μέσα από την τσέπη μας, από όπου ρημάζουν τον κάθε μόχθο μας), εύκολα θα ξαναχτίσουμε τον πυλώνα του ελληνικού Λόγου. Επειδή είναι βαθιά ριζωμένος μέσα στο D.Ν.Α. του Έλληνα , μέσα στον υποσυνείδητο νου και την ψυχή του*. Δε φεύγει από εκεί, πάρα μόνον αν πολλές συνεχόμενες γενιές αποκοπούν απ' αυτόν. Θα επανέλθει ο ελληνικός Λόγος και θα θεμελιώσει το νέο Ελληνικό πολιτισμό. Το πιστεύω!
      Υ.Γ. *Τρανό παράδειγμα ο Μακρυγιάννης. Μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς, σχεδόν αγράμματος, οποίον Λόγον εκφέρει! Γράφει και καθηλώνει ο αυθόρμητος Λόγος του , ο θεμελιωμένος όμως πάνω στη γνήσια ελληνική ταυτότητα.

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]