Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αυτός στο... Κόμμα κι αυτή στη... φυλακή!


Το "μεγάλο ριφιφί" σε Τράπεζα εκ των... έσω!!!
Ο περίεργος ρόλος του Τύπου και η Απόφαση της Δικαιοσύνης!!!

Γράφει η Ίριδα Θάμαντα

Μια υπόθεση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον απασχόλησε την Ελληνική Δικαιοσύνη, με πρωταγωνίστρια διευθύντρια τραπεζικού καταστήματος, νησιωτικής πρωτεύουσας, η οποία -σύμφωνα με το κατηγορητήριο και την απόφαση της Δικαιοσύνης- "είδε" έναν τρόπο να αυξήσει τα εισοδήματά της, εις βάρος των (κορόιδων) πελατών της τράπεζας! Και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον εστιάζεται στην "σχέση" της καταδικασθείσας με γνωστό επώνυμο φιλοκυβερνητικό εκδότη ερευνητή δημοσιογράφο, ο οποίος την εμφάνισε κατά το πρόσφατο παρελθόν και σε ραδιοφωνική του εκπομπή, ως καταγγέλοντα μάρτυρα εναντίον ανθρώπου, πρώην μεγαλοστελέχους των μυστικών μας υπηρεσιών, με τον οποίο ο δημοσιογράφος έχει καταγεγραμμένες δικαστικές διαφορές...

Τι συνέβη λοιπόν; Πώς η διευθύντρια τραπεζικού υποκαταστήματος κατέληξε στην φυλακή με την ποινή των ισοβίων;
Όπως πληροφορούμαστε από το ρεπορτάζ του πελοποννήσιου δημοσιογράφου Γιώργου Ηλιόπουλου σαν κεραυνός ακούστηκε στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Πάτρας, η λέξη «ισόβια» της προέδρου σε βάρος της πρώην διευθύντριας του υποκαταστήματος τράπεζας στη Ζάκυνθο Α.Α. Σαν κεραυνός όμως είχε ακουστεί πριν από δέκα χρόνια και η αποκάλυψη ότι η κατηγορουμένη είχε «τζογάρει» μέσα σε τέσσερα χρόνια το ποσό των 43,5 εκατομμυρίων ευρώ από λογαριασμούς, κερδίζοντας από τόκους!
Καταδικάστηκε επίσης ο πρώην υπάλληλος της τράπεζας Δ.Γ. σε κάθειρξη 17 ετών, και με τη δυνατότητα η έφεση που θα ασκούσε να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. Για την ίδια υπόθεση αθωώθηκαν και δύο υπάλληλοι της τράπεζας που εργάζονταν στα ταμεία.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ
Η Α. είχε καταφέρει να δημιουργήσει προθεσμιακούς λογαριασμούς 148 πελατών από την τράπεζα, από το 2003 μέχρι και το 2007, χωρίς να τους περνάει στο κεντρικό σύστημα, καθώς τους έδινε φωτοτυπημένα παραστατικά με τα οποία εμφανίζονταν ότι διέθεταν προθεσμιακό λογαριασμό.
Η ίδια φέρεται να κέρδιζε χρήματα από τα υψηλά επιτόκια, διότι στο μεσοδιάστημα προέβαινε στις αναλήψεις των χρημάτων αυτών χωρίς οι δικαιούχοι να το γνωρίζουν και στη συνέχεια τα χρήματα επανατοποθετούνταν, αφού είχαν αποδώσει τόκο. Ο υπάλληλος που καταδικάστηκε φέρεται να είχε τον ρόλο του επιβλέποντα και κάθε φορά που ένας λογαριασμός επρόκειτο να λήξει, τοποθετούσε τα χρήματα του δικαιούχου κατ' εντολή της διευθύντριας.

ΤΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ
Η Α. είχε καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πελατών διότι το υποκατάστημα έδινε υψηλότερα επιτόκια από άλλες τράπεζες, με αποτέλεσμα η φήμη του να εξαπλωθεί από στόμα σε στόμα και να προσελκύει πελάτες από διάφορα μέρη της χώρας. Έτσι, με τα επιπρόσθετα χρήματα που τοποθετούσε στους λογαριασμούς των πελατών λόγω των ασυνήθιστα μεγάλων επιτοκίων κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους και δεν έλεγχαν τις κινήσεις των λογαριασμών τους.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ
Η αντίστροφή μέτρηση ξεκίνησε όταν τον Ιούλιο του 2007 στην περιφερειακή διοίκηση εμφανίστηκαν δύο παραστατικά, σύμφωνα με τα οποία, δύο πελάτες διατηρούσαν προθεσμιακούς λογαριασμούς στην τράπεζα. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι στο σύστημα της τράπεζας δεν είχαν καν περαστεί οι συγκεκριμένοι λογαριασμοί και τότε ξεκίνησε το ξήλωμα του πουλόβερ.
Ειδικό κλιμάκιο βρέθηκε με ελικόπτερο από την Αθήνα στη Ζάκυνθο και έκανε φύλλο και φτερό το αρχείο. Η Α. ζήτησε ένα περιθώριο τεσσάρων μηνών για να μπορέσει να τακτοποιήσει τα οικονομικά ανοίγματα που είχε δημιουργήσει, κάτι που βέβαια δεν έγινε δεκτό. Ο δεύτερος κατηγορούμενος, πάντως, ήταν εκείνος που βοήθησε στην αποκάλυψη της υπόθεσης, καθώς στα γραφεία βρέθηκαν τέσσερις κούτες με παραστατικά, όπου πελάτες φέρονταν να είχαν ανοίξει προθεσμιακούς λογαριασμούς.

ΤΙ ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΕ Η ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΗ
Η συγκεκριμένη υπόθεση, πάντως, στάθηκε η αιτία να αλλάξει η τράπεζα το ηλεκτρονικό σύστημά της. Όπως φάνηκε από την έρευνα, τα παραστατικά που έδινε στους πελάτες η διευθύντρια δεν είχαν περαστεί και στο αποθεματικό της τράπεζας. Έτσι η Τράπεζα εμφανιζόταν να είχε εισπράξει ή και δώσει χρήματα που δεν ήταν περασμένα στο ταμείο.
Η κατηγορουμένη στην απολογία της δήλωσε ότι οι συγκεκριμένες πράξεις ήταν σε γνώση της κεντρικής διοίκησης και δεν είχε κάνει κάποια παρατυπία. Υποστήριξε επίσης για τα παραστατικά ότι δεν είχαν αρχειοθετηθεί επειδή η ίδια είχε μεγάλο φόρτο εργασίας. Στον συγκατηγορούμενό της που επίσης του επιβλήθηκε ποινή βαριάς καθείρξεως, δόθηκε η δυνατότητα να παραμείνει ελεύθερος μέχρι το Εφετείο, καθώς χάρη στη συμβολή του αποκαλύφθηκαν οι ατασθαλίες στο εσωτερικό του υποκαταστήματος σε σύντομο διάστημα.

ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕΥΠ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΩΝ "ΕΡΓΑΛΕΊΑ" ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ;
Και το ερώτημα που προκύπτει, δεν αφορά το δεδικασμένο της υπόθεσης, αλλά τον τύπο (και την πιθανή σκοπιμότητα) της σχέσης που ανέπτυξε ο γνωστός επώνυμος ερευνητής δημοσιογράφος με την συγκεκριμένη κυρία, η οποία εμφανίστηκε ξαφνικά να κατηγορεί κάποιον πολίτη και δη κρατικό στέλεχος με τον οποίο ο ερευνητής δημοσιογράφος έχει πολλές ανοιχτές υποθέσεις στην Ελληνική Δικαιοσύνη... Σημειωτέον, ο δημοσιογράφος ο οποίος εσχάτως εμφανίζεται ως το "45άρι" της συριζαίικης αριστεράς πρέπει να κατέχει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, το ρεκόρ αναβολών σε δίκες που ο ίδιος είναι κατηγορούμενος, αλλά έχει κατορθώσει και το απίστευτο (για δημοσιογράφο), να παρουσιάζει μάρτυρες υπεράσπισής του ανθρώπους των... μυστικών μας υπηρεσιών!!! Θα συνεχίσουμε το ρεπορτάζ μας επί του θέματος και θα επανέλθουμε με περισσότερες αποκαλύψεις για την υπόθεση...


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

9 σχόλια :

  1. μα, αν κατάλαβα καλά, αυτός δεν είναι δημοσιογράφος, αλλά ρυπαρογράφος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως ο δημοσιογράφος αυτός είναι χαρακτηρισμένος από τους περισσότερους συναδέλφους του δημοσιογράφους ως ευφάνταστος και ως στέλεχος του ελληνικού κίτρινου Τύπου, σιτιζόμενος από κεντροαριστερές ή κατά δήλωσίν τους αριστερές κυβερνήσεις και εσχάτως μας προέκυψε και ως μεγαλοεκδότης χωρίς χρήμα...;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΥΡΙΑ ΘΑΜΑΝΤΑ, ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΕΥΦΑΝΤΑΣΤΟ ΤΕΡΑΤΟΛΟΓΟ "ΕΡΕΥΝΗΤΗ" ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΑΠΟΠΕΙΡΑΘΗΚΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΕΝΩ ΟΠΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΛΕΕΙ ΕΧΕΙ ΤΡΙΑ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΣΤΗ ΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΑΛΥΧΤΗΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ "ΕΙΣΒΟΛΗ"...;;; ΚΟΙΝΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΕΓΙΝΕ ΡΕΖΙΛΙ ΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ...;;; ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΓΡΙΑ ΣΚΥΛΙΑ ΑΛΛΑ ΚΟΥΛΟΥΚΑΚΙΑ ΚΑΝΙΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

      Διαγραφή
  4. Είστε σίγουρη για το ρεπορτάζ σας;
    Δεν το πιστεύω ότι ο δημοσιογράφος που λέτε ότι εμπλέκεται στην υπόθεση αυτή φωνάζει στελέχη των μυστικών υπηρεσιών σαν μάρτυρες υπεράσπισής του στα δικαστήρια!
    Σιγά μην μας πείτε κιόλας πως τα στελέχη των μυστικών υπηρεσιών τον φωνάζουν σαν μάρτυρα υπεράσπισής τους και σε δικά τους δικαστήρια!
    Αλλά στην Ελλάδα του σήμερα όλα μπορεί να τα δει κανείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ρε φιλε το παλτο αυτο λες δημοσιογραφο που εγραφε τα μυθιστορηματα οτι του τη πεσανε στο σπιτι του με τρια αγρια σκυλαι που εχει και αυτος ατρομητοσ εβαλε τα στηθη του μπροστα στις μαργαριτες του μπαξε και οι κακοι μπροστα στα στηθη του ανδρειωμενου ταπα τραπηκαν σε φυγη και ετσι ξεκινησε η εκστρατεια του Μεγαλου Αλεξανδρου!!!!!!!!! καθοδηγουμενος απο τον μεγαλο ερευνητη δημοσιογραφο εκδοτη και αρπακτικο των 30000 ευρω τ επισοδειο στην ερτ ...ρε παλικαρια συγνωμη αλλα με συνεπηρε ο οιστρος διαβαζοντας τα παραμυθια του μεγαλου μπαξαντερσεν χοχοχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!

      Διαγραφή
  6. Κυρία Θαμαντά και κύριε Ηλιόπουλε, η καταδικασθείσα σε ισόβια, Α.Α. είναι το πρόσωπο που αναφέρεται στους παρακάτω συνδέσμους;
    http://imerazante.gr/2010/12/21/20775
    http://directnews.gr/greece/11159-oi-20-etaireies-pou-kaine-ton-mixalh-salla.html
    http://tsoutsouneros.arvanitis.eu/archives/20030
    http://www.fimes.gr/2013/04/michalis-sallas-aggeliki-agoulou/#axzz4edeKn8fz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΑΛΙΣΤΑ, ΜΑΛΙΣΤΑ, ΜΑΛΙΣΤΑ... ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ...!!!

      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]