Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ελληνική πηγή για τον Ταγίπ Ερντογάν: Κανείς δεν ξέρει τι μπορεί νά 'χει τώρα στο μυαλό του


Την επιθυμία της να συνεισφέρει η Τουρκία σε εποικοδομητικό διάλογο και συνεργασία με την Ελλάδα, στη βάση του αυτοσεβασμού, εκφράζει η κυβέρνηση των Αθηνών μέσω κύκλων της στο Μέγαρο Μαξίμου, ως πρώτη αντίδραση μετά τη γνωστοποίηση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, με το οποίο γίνονται αποδεκτές όλες οι συνταγματικές αλλαγές που πρότεινε ο Πρόεδρος Ερντογάν.

Κυβερνητικό στέλεχος δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι το ζητούμενο ειδικώς για την Ελλάδα είναι να υπάρξει σταθερότητα στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου και παραδέχθηκε ότι αυτή τη στιγμή “η ανησυχία όλων είναι απολύτως δικαιολογημένη”.

Κανείς, πρόσθεσε, ακόμα και το “πιο μεγάλο πολιτικό μυαλό, δεν μπορεί να γνωρίζει τι βρίσκεται μες το μυαλό του Ταγίπ Ερντογάν”.

«Παρακολουθούμε με προσοχή και ενδιαφέρον τις εξελίξεις στη γείτονα χώρα και τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος. Οι αποφάσεις του τουρκικού λαού για το μέλλον του θα γίνουν σεβαστές», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, ελπίζει “σε επίδειξη σωφροσύνης εκ μέρους της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας και του τουρκικού λαού”.

«Προσβλέπουμε σε μια Τουρκία που θα συμβάλλει στη σταθερότητα και στην ειρήνη στην περιοχή μας, χωρίς πολιτικές εντάσεων και προκλήσεων που, άλλωστε, δεν οδηγούν πουθενά”, τονίζεται σε ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, που υπογραμμίζει ότι οι καλές σχέσεις βασίζονται απαραιτήτως και στο σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και στις ισχύουσες διεθνείς Συνθήκες. “Προσβλέπουμε, τέλος, σε μια Τουρκία που, όχι μόνον θα διατηρήσει, αλλά και θα μπορέσει να ενισχύσει τους δεσμούς της με την Ευρώπη της Δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

“Ευχόμαστε τώρα που ολοκληρώθηκε η διαδικασία του δημοψηφίσματος, ο κ. Ερντογάν να σταματήσει τις προκλήσεις και να πολιτευτεί με σεβασμό στις διεθνείς συνθήκες. Εμείς θέλουμε δημοκρατία και σταθερότητα στη Τουρκία και σχέσεις καλής γειτονίας, βασισμένες στο διεθνές δίκαιο”, ήταν η ολιγόλογη αντίδραση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά, από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Τουρκία.

Πηγή MIgnatiou


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΕΝΑΣ ΔΥΝΑΜΙΚΟΣ ΚΣΙ ΧΑΡΙΣΜΑΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΖΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ.
    ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΛΑΙΣΙΑ, ΚΑΤΙ ΑΠΟΚΟΥΡΑΔΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΑΝ ΤΟΥ ΕΛΕΕΙΝΕΛΛΗΝΕΣ & ΕΛΕΕΙΝΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ, ΘΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ.
    ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΡΙΝ 100 ΧΡΟΝΙΑ, ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΗΤΑ, ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΘΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΓΚ.ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ.
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ , ΟΧΙ Η ΠΙΚΡΗ ΑΛΛΑ , Η ΑΠΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]