Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η... εκδίκηση του Βερολίνου


Ουδείς εξεπλάγη που ξαναπαίχτηκε το σαδιστικό παιχνίδι της «επόμενης δόσης», το οποίο άλλοι το αντιμετωπίζουν, ως τρίτοι, σαν κωμωδία και για την πατρίδα μας αποτελεί μια διαιωνιζόμενη τραγωδία.

Από τις ουκ ολίγες δόσεις που λαμβάνει (σε ομολογουμένως άτακτα χρονικά διαστήματα) η Ελλάδα από τους δανειστές, σχεδόν καμία δεν ήταν... φυσιολογική. Πάντοτε δινόταν με καθυστέρηση, διαιρεμένη σε υποδόσεις και συνοδευόμενη από σκληρές «συστάσεις» προς την «άτακτη» Ελλάδα, που διήποντο από έντονα περιφρονητικό ύφος προς την εκάστοτε κυβέρνηση αλλά και τον ίδιο τον λαό.

Η δυσάρεστη αλήθεια είναι ότι αυτό το μαρτύριο της σταγόνας είναι ανεξάρτητο από το επίπεδο των προσωπικών σχέσεων των πρωθυπουργών και των υπουργών της Ελλάδος με τους δανειστές - και δη με τους Γερμανούς. Από διάφορα πολιτικά γραφεία, κόμματα και κέντρα εξουσίας των Αθηνών μπορεί να εκπέμπεται μήνυμα «φιλίας» ή ακόμα και υποτέλειας και πλήρους παράδοσης προς το Βερολίνο.

Ομως αυτό δεν επηρεάζει τη στάση των Γερμανών. Εκείνοι, ως συλλογικό ιστορικό υποκείμενο, έχουν μείνει απαράλλαχτοι. Προσφέρουν με το σταγονόμετρο και αρπάζουν βουλιμικά και ανεξέλεγκτα όσα βρίσκουν και ό,τι τους προσφέρεται.

Ο κατακερματισμός των δόσεων και η υπό όρους χορήγηση των δανεικών, ακόμα και όταν έχουν τηρηθεί όλα τα συμπεφωνηθέντα, τους βοηθά να διατηρούν τον έλεγχο, κάτι που λατρεύουν σαν φετίχ οι Γερμανοί. Ουδείς εκ του επιτελείου της Μέρκελ, πολλώ δε μάλλον ο Σόιμπλε, θέλει να δει τους Ελληνες «να παίρνουν θάρρος». Επιπλέον, αν το θύμα βρίσκεται διαρκώς στο όριο της ασφυξίας, οι αντιστάσεις που θα βρίσκουν οι θύτες στις αξιώσεις τους θα είναι μηδενικές.

Φυσικά, η μέθοδος της σταδιακής διάλυσης της πατρίδας μας είναι και ένας τρόπος να πάρουν ρεβάνς οι απόγονοι των ναζί για τη στάση της Ελλάδας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τέλος, αχνοφαίνεται ο στρατηγικός σχεδιασμός του Βερολίνου. Αρπαγή από την Ελλάδα έμψυχου και καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού μέσω της μετανάστευσης, καθώς και σταδιακή δήμευση των περιουσιών των πολιτών της χώρας μας μέσω της ύφεσης.

Ετσι πράττουν οι «εταίροι».

Πηγή "Δημοκρατία"



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]