Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η πραγματική, άμεση απειλή για τον κόσμο σήμερα


Τι κρύβεται πίσω από τις απειλητικές δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων προς την ρωσική ηγεσία τις τελευταίες δύο εβδομάδες; Επιδιώκουν πυρηνικό πόλεμο οι ΗΠΑ, ή μήπως κάτι άλλο;

Ανάλυση: South Front, Russia Today, Syrian Free Press
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!

Η ξαφνική επιθετικότητα πίσω από τις δηλώσεις που προέρχονται από τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας των ΗΠΑ και έχουν αποδέκτη τη Ρωσία το τελευταίο δεκαπενθήμερο σίγουρα δεν είναι τυχαίο γεγονός. Μήπως σημαίνει ότι οι Αμερικανοί είναι πανέτοιμοι για την έναρξη ενός πυρηνικού πολέμου; Ή μήπως έχουν αντιληφθεί ότι συμβαίνει το αντίθετο και τους έχει πιάσει πανικός; Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ενώ ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζων Κέρι απείλησε ότι θα διακόψει κάθε συνεργασία με τη Μόσχα για εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της Συρίας, εκτός εάν σταματήσει τις επιθέσεις στο Χαλέπι και η εκεχειρία αποκατασταθεί, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου του προειδοποίησε για ακόμη χειρότερες συνέπειες.

Ο ναύαρχος Τζων Κέρμπι, εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, προκάλεσε σοκ σε όλους όσους παρευρέθηκαν σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη όταν δήλωσε ότι, εάν η Ρωσία “δεν σταματήσει τις βίαιες επιθέσεις της, κάποιες εξτρεμιστικές ομάδες θα εξακολουθήσουν να εκμεταλλεύονται τα κενά που υπάρχουν στη Συρία για να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους, οι οποίες δεν αποκλείεται να συμπεριλαμβάνουν επιθέσεις εναντίον εγκαταστάσεων ρωσικών συμφερόντων, ίσως ακόμη και ρωσικών πόλεων.

Ο Κέρμπι άφησε εμβρόντητους τους δημοσιογράφους όταν συνέχισε, δηλώνοντας:Η Ρωσία θα εξακολουθήσει να στέλνει στρατιώτες της από τη Συρία στην πατρίδα τους μέσα σε σακούλες πτωμάτων και θα συνεχίσει να χάνει πόρους, ίσως ακόμη και αεροσκάφη”.

Όταν αργότερα του ζητήθηκε να γίνει πιο σαφής, ο Κέρμπι δήλωσε: “Εάν ο πόλεμος συνεχιστεί, θα χαθούν περισσότερες ζωές Ρώσων και θα καταρριφθούν περισσότερα ρωσικά αεροσκάφη”.


Οι δηλώσεις αυτές έγιναν στο ίδιο πνεύμα με εκείνες του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, ο οποίος. το πρωί της ίδιας ημέρας, απείλησε ότι θα διακόψει κάθε είδους συνεργασία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας στις κοινές προσπάθειες για να σταματήσει ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία, εκτός αν η Μόσχα και η Δαμασκός σταματήσουν τις επιθέσεις που διεξάγουν αυτή τη στιγμή στο Ανατολικό Χαλέπι.

“Έχουμε αρχίζει να συζητάμε για κάποια βήματα που ίσως χρειαστεί να κάνουμε για να αναστείλουμε την συνεργασία μας με τη Ρωσία για το θέμα της Συρίας. Δεν έχουμε λάβει αυτά τα μέτρα ακόμη”, δήλωσε ο Κέρμπι. “Το μήνυμά μας προς τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών σήμερα ήταν ότι είμαστε απολύτως πρόθυμοι και ικανοί να προχωρήσουμε σε αυτά τα βήματα, τα οποία τελικά θα οδηγήσυν στην αναστολή της διμερούς συμμετοχής των ΗΠΑ και της Ρωσίας σε προσπάθειες για την επίλυση της κρίσης στη Συρία”.

Ωστόσο, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ παρουσίασε μια διαφορετική εκδοχή της συνομιλίας με τον υπουργό Εξωτερικών Κέρι, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι ζήτησε από την αμερικανική πλευρά να ανταποκριθεί στις υποχρέωσεις της και να διαχωρίσει επιτέλους τις δυνάμεις της λεγόμενης “αντιπολίτευσης” από τις εξτρεμιστικές ομάδες.

Οι ΗΠΑ υποσχέθηκαν εδώ και καιρό ότι θα διαχωρίσουν τους “αντάρτες” από τους τρομοκράτες και θα πρέπει επιτέλους να ανταποκριθoύν στην υποχρέωσή τους αυτή”, δήλωσε ο Λαβρόφ στον Κέρι, θυμίζοντάς του την πρόσφατη συνέντευξη του διοικητή της Αλ-Νούσρα (ο οποίος ομολόγησε ανοιχτά ότι η ομάδα του έχει εξωτερική υποστήριξη και σε αυτήν συμπεριλαμβάνεται και η αποστολή όπλων αμερικανικής προέλευσης), αλλά και την δήλωση του ηγέτη της αποκαλούμενης “συριακής αντιπολίτευσης” Ριγιάντ Χιτζάμπ, ότι δεν θεωρεί τα μέλης της Αλ-Νούσρα τρομοκράτες.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε στον Αμερικανό ομόλογό του ότι πολλές ομάδες που στηρίζονται από τις ΗΠΑ εργάζονται στο πλευρό της γνωστής “θυγατρικής” της Αλ-Κάιντα, αναφέροντας πληροφορίες από έγκυρα μέσα ενημέρωσης, σχετικά με το γεγονός ότι στην Αλ-Νούσρα αποστέλλονται συνεχώς όπλα από τις ΗΠΑ.

Προφανώς, οι ΗΠΑ αποφάσισαν ότι, αφού έπεσαν οι μάσκες, δεν γίνεται να διαψεύδουν επ’ αόριστον το γεγονός ότι χρηματοδοτούν τις ομάδες. Έτσι, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο εκπρόσωπος του Κέρι δήλωσε ότι οι ΗΠΑ έχουν επιρροή σε μερικές από τις ομάδες ανταρτών ομάδες, αλλά όχι σε όλες”.

Έσπευσε, ωστόσο, να προσθέσει: “Υπάρχουν και άλλες χώρες που έχουν επιρροή. Έχουμε παραδεχθεί ότι οι όροι συνεργασίας μας δεν τηρήθηκαν από όλες τις ομάδες της αντιπολίτευσης σε καθημερινή βάση, αλλά εξακολουθούμε να συνεργαζόμαστε μαζί τους και να καταβάλλουμε προσπάθειες για την τήρησή τους”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις συνεχείς παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός από τους “αντάρτες” της “αντιπολίτευσης”. [Βλέπε σχετικό άρθρο του "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!": “10 απλές αλήθειες για το Χαλέπι”.]

Δείτε όλο το σχετικό απόσπασμα της συνέντυξης Τύπου με τον ναύαρχο Κέρμπι:


Κατά πόσο, όμως, είναι εφικτός ένας διαχωρισμός του συρφετού αυτών των ομάδων;

Στο σημείο αυτό, είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε κάποια δεδομένα που έχουν αποκρυφθεί από όλα τα μεγάλα, συμβατικά μέσα ενημέρωσης. Τα γεγονότα αυτά δεν είναι άλλα από εκείνα που αποκάλυψε με μια σειρά δημοσιευμάτων η ιστοσελίδα Syrian Free Press. Ενδεικτικά, αναφέρουμε τρία από αυτά:

1) Το πιο πρόσφατο από αυτά τα ρεπορτάζ δημοσιεύθηκε χθες, 11/10/2016, και αφορά στην σφαγή δεκάδων άοπλων Συρίων πολιτών στο Χαλέπι και την Νταράα από ομάδες των “μετριοπαθών ανταρτών” που στηρίζουν οι ΗΠΑ [ Δείτε φωτογραφίες και βίντεο εδώ.]

2) Μια μέρα νωρίτερα, η ίδια ιστοσελίδα αναδημοσίευσε βίντεο - ρεπορτάζ ενός ανταποκριτή του τηλεοπτικού σταθμού Russia Today από την πρώτη γραμμή της μάχης στο ανατολικό Χαλέπι, με τίτλο “Τι σημαίνει να ζεις μέσα στον τρόμο – Οι Σύριοι στο ανατολικό Χαλέπι είναι όμηροι των «μετριοπαθών ανταρτών» των ΗΠΑ”.

3) Αλλά ίσως το πιο αποκαλυπτικό δημοσίευμα είναι αυτό που αναρτήθηκε στις 05/12/2015, με τίτλο «Μισθοφόροι του αποκαλούμενου «Συριακού Επαναστατικού Μετώπου» είχαν εμπλακεί στον σκοτωμό του Ιορδανού πιλότου Μουάθ αλ-Κασάσμπε».


Στο δεύτερο μέρος αυτού του άρθρου, αποκαλύπτεται με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, ότι μέλη του ISIS πολεμούν μία στο πλευρό των ισλαμιστών του μετώπου Αλ-Νούσρα και μία στο πλευρό των “μετριοπαθών” του “Ελεύθερου Δημοκρατικού Στρατού”. Η διπλή τους ιδιότητα αποδεικνύεται μέσα από πολλές φωτογραφίες, που τους δείχνουν να ποζάρουν, πότε καθώς έπαιζαν τον ένα ρόλο και πότε τον άλλο. [ Δείτε όλο το υλικό εδώ. ]

Είναι σημαντικό να θυμίσουμε επίσης ότι η χρηματοδότηση και υποστήριξη τζιχαντιστών είναι μια μακροχρόνια στρατηγική για τις Ηνωμένες Πολιτείες, κάθε φορά που επεδίωξε να πολεμήσει τους εχθρούς της. Αυτό δεν το έχουν ομολογήσει μόνο οι ίδιοι οι τζιχαντιστές κατά καιρούς, αλλά και η ίδια η Χίλαρι Κλίντον. Το 2009, η σημερινή επίδοξη πρόεδρος δήλωσε δημόσια κάτι, το οποίο αποκλείεται να παραδεχόταν για δεύτερη φορά σήμερα: “Αυτοί τους οποίους πολεμάμε σήμερα είναι οι ίδιοι που χρηματοδοτούσαμε πριν από 20 χρόνια. Και το κάναμε γιατί είχαμε εγκλωβιστεί τότε σε εκείνο τον πόλεμο με τη Σοβιετική Ένωση”:


Φυσικά, η Κλίντον αναφερόταν στην υποστήριξη των ΗΠΑ στους Μουτζαχεντίν του Αφγανιστάν κατά την δεκαετία του 1980. Εκείνο το “αποδοτικό σχεδιάκι” είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία της Αλ-Κάιντα, της ίδιας οργάνωσης που ευθύνεται για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Θα νόμιζε κανείς ότι η Κλίντον θα είχε κάτι διδαχθεί από όλες εκείνες τις παλιές αμαρτίες, αλλά το πιο ενδιαφέρον μέρος του σχολίου της έρχεται όταν παραδέχεται ότι παρ 'όλα αυτά, η στήριξη στους τζιχαντιστές του Αφγανιστάν “δεν ήταν μια κακή επένδυση”, αφού τελικά συνέβαλε στην αποδυνάμωση και κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

Κλείνουμε στο σημείο αυτό την παρένθεση και επανερχόμαστε στο σήμερα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ουάσιγκτον έχει φτάσει σε αδιέξοδο, καθώς βλέπει ότι χάνει τον πόλεμο στη Συρία. Η κυβέρνηση Ομπάμα έχει επανειλημμένα κάνει έκκληση για αλλαγή καθεστώτος στη Συρία, και αυτό το υπενθύμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, όταν δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τετάρτη: “Προφανώς, δεν θέλουμε να βλέπουμε το καθεστώς [ενν. του Άσαντ] να ανακτά κι άλλα εδάφη στο Χαλέπι”.

Οι επιθετικές κορώνες είναι άλλη μια ένδειξη του πανικού των ΗΠΑ. Σε απάντηση σε παρέμβαση δημοσιογράφου, η οποία του υπενθύμισε ότι η Ρωσία στοχεύει το μέτωπο Αλ-Νούσρα και τους τρομοκράτες, ο Κέρμπι δήλωσε: “Αυτό που λέτε δεν ισχύει. Οι Ρώσοι χτυπάνε νοσοκομεία και άλλες μη στρατιωτικές υποδομές”.

Όταν ρωτήθηκε εάν οι ΗΠΑ εξοπλίζουν την Σαουδική Αραβία, ο Κέρμπι δήλωσε πρώτα ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει ασκήσει κριτική για την “έλλειψη ακρίβειας σε ορισμένες επιθέσεις [ των Σαουδαράβων] στην Υεμένη”. Αλλά αμέσως μετά πρόσθεσε: “Έχουμε ισχυρή αμυντική συνεργασία με τη Σαουδική Αραβία, και η Σαουδική Αραβία δέχεται αυτή τη στιγμή επιθέσεις από πυραύλους ιρανικής προέλευσης, που κατέληξαν στα χέρια της Υεμένης”, απορρίπτοντας οποιαδήποτε σύγκριση μεταξύ του τι συμβαίνει στην Υεμένη και τι συμβαίνει στη Συρία και αποκαλώντας την “γελοία πρακτική”.

Παρόμοιες επιθετικές κορώνες με του Κέρμπι ακούστηκαν και από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ, Μαρκ Μίλλι, ο οποίος δήλωσε, αναφερόμενος στη Ρωσία, ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να  “κατατροπώσουν” τους εχθρούς τους,

Θέλω να είμαι σαφής προς όσους επιθυμούν να μας βλάψουν ( ...) . Εμείς, ο στρατός των Ηνωμένων Πολιτειών, παρ’ όλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, παρά τον όποιο ρυθμό μας στις επιχειρήσεις, παρά τα όσα έχουμε κάνει, θα σας σταματήσουμε, θα σας χτυπήσουμε πιο σκληρά από όσο σας έχουν χτυπήσει όλοι οι άλλοι μέχρι σήμερα. Να μην έχετε καμία αμφιβολία γι’ αυτό”, τόνισε ο Μίλλι.

Σημείωσε επίσης ότι άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ρωσία, είχουν επωφεληθεί από την προσήλωση των ΗΠΑ στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

Άλλες χώρες – η Ρωσία, το Ιράν, η Κίνα, η Βόρεια Κορέα – “πήγαν σχολείο” και έμαθαν από εμάς, είπε ο στρατηγός. “Μελέτησαν το δόγμα μας, την τακτική μας, τον εξοπλισμό μας, την οργάνωσή μας, την εκπαίδευση μας και την ηγεσία μας. Έτσι, στη συνέχεια, αναθεώρησαν τα δικά τους δόγματα, με αποτέλεσμα να εκσυγχρονίζουν σήμερα τον στρατό τους με εντυπωσιακές ταχύτητες, προκειμένου να αποφύγουν τις επιπτώσεις μιας σύγκρουσης με τις δυνάμεις μας, ευελπιστώντας ότι θα μας νικήσουν σε κάποια χρονική στιγμή στο μέλλον.


Ακόμη μεγαλύτερα ερωτηματικά προκάλεσε στην κοινή γνώμη ο στρατιωτικός αξιωματούχος, όταν δήλωσε ότι, η επόμενη μεγάλη σύγκρουση θα είναι πολύ πιο θανατηφόρα από ο,τιδήποτε έχει βιώσει ο στρατός των ΗΠΑ, τουλάχιστον από το Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά, και θα περιλαμβάνει στρατιωτικές δράσεις σε “πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές”.

Άλλο απόσπασμα: Να μην αμφιβάλλει κανείς ούτε στιγμή για το γεγονός ότι μπορούμε σήμερα και θα μπορούμε και στο μέλλον ... να διατηρούμε την δυνατότητα να αναπτυχθούμε γρήγορα και θα κατατροπώσουμε τον κάθε εχθρό οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή, κατέληξε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ.

Ο Μίλλι κατέστησε σαφές  ποιους ακριβώς εννοούσε, παραθέτοντας τα λόγια ενός ανώτερου Ρώσου αξιωματούχου, ο οποίος είπε ότι “η Ρωσία μπορεί αυτή τη στιγμή να πολεμήσει σε έναν συμβατικό πόλεμο στην Ευρώπη και να τον κερδίσει”.

Η δήλωση αυτή έγινε σε σχέση με την αύξηση των εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών. Αλλά ας ακονίσουμε λιγάκι τη μνήμη μας. Ο στρατηγός Μίλλι δεν ήταν ήταν ο ίδιος εκείνος αξιωματούχος, που δήλωσε τον περασμένο Απρίλιο, “Δεν μας αρέσει, δεν το θέλουμε, αλλά ναι, από τεχνική άποψη μας ξεπέρασαν και έχουν περισσότερα όπλα από εμάς στο έδαφος”; Εκείνος δεν ήταν που προκάλεσε αίσθηση όταν παραδέχθηκε ότι “η Ρωσία θα μπορούσε να καταστρέψει εντελώς τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ μέσα σε 60 ώρες”;

Οι εκτιμήσεις του Μίλλι βασίζονταν σε έκθεση της εταιρείας Rand, η οποία είχε δημοσιευθεί από τον Φεβρουάριο του 2016. Όταν το θέμα πήγε για συζήτηση στην Γερουσία, ο γραμματέας του υφυπουργείου Άμυνας Μάικλ Κάρπεντερ παραδέχθηκε ότι, προς το παρόν, το ΝΑΤΟ όντως υστερεί σε σύγκριση με την Ρωσία από αρκετές απόψεις και ότι ευελπιστεί ότι μέχρι το τέλος του 2017, αυτό το χάσμα θα έχει μειωθεί (αλλά όχι απαραίτητα γεφυρωθεί):


Η Ρωσία προετοιμάζει τους πολίτες της για πόλεμο

Εν τω μεταξύ, στο αντίπαλο στρατόπεδο, 40 εκατομμύρια Ρώσοι από όλους τους τομείς του ρωσικού κράτους συμμετείχαν σε μια πρωτόγνωρης φύσης και έκτασης τετραήμερη άσκηση, την οποία τα ρωσικά ΜΜΕ περιέγραψαν ως “πανεθνική άσκηση έκτακτης ανάγκης, η οποία μεταξύ άλλων συμεριλαμβάνει προσομοιώσεις διαδικασίες εκκένωσης χώρων και περιοχών κατά τη διάρκεια μιας εθνικής κρίσης και ειδικότερα μιας πολεμικής σύρραξης”.

Όπως υπογράμμισε ο διευθυντής του Τμήματος Πολιτικής Άμυνας της Ρωσίας, Όλεγκ Μανουήλοφ, η άσκηση ήταν μια δοκιμή του “πώς θα ανταποκριθεί ο πληθυσμός σε περίπτωση ενός ολέθριου περιστατικού σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης”.

Την περασμένη εβδομάδα, τεράστιας έκτασης υπόγεια πυρηνικά καταφύγια αποκαλύφθηκαν από Ρώσους αξιωματούχους. Τα καταφύγια αυτά κατασκευάστηκαν για να παράσχουν προστασία στα 12 εκατομμύρια του πληθυσμού της Μόσχας.


Επίσης την περασμένη εβδομάδα, το τηλεοπτικό κανάλι Zvezda, που ανήκει στο Υπουργείο Άμυνας της χώρας, προειδοποίησε ευθέως τους πολίτες ότι διαφαίνεται στον ορίζοντα μια πυρηνική σύγκρουση.

Κάποιοι σχιζοφρενείς στην Αμερική έχουν αρχίσει να ξεσκονίζουν τα πυρηνικά τους όπλα, για να τα χρησιμοποιήσουν εναντίον της Μόσχας”, σχολίασε ένας παρουσιαστής του τηλεοπτικού σταθμού.

Έχουμε, επομένως, ένα σαφές μήνυμα από την αμερικανική πλευρά, ότι η ατζέντα της παραμένει αμετάβλητη: σκοπεύει να ανατρέψει την κυβέρνηση της Συρίας. Αλλά ακόμη και εάν οι ΗΠΑ ήταν σε θέση να το πετύχουν σε αυτό, απλά θα έμενε να αναρωτηθούμε ποιος θα είχε σειρά μετά από τη Συρία. Διότι σίγουρα δεν θα έμεναν εκεί. Η προκλητική αποχώρηση των Αμερικανών και των Βρετανών από την αίθουσα του ΟΗΕ, την ώρα που ανέβαινε στο βήμα ο πρέσβης της Συρίας στα Ηνωμένα Έθνη, Μπασάρ Τζααφάρι, δείχνει πραγματικά την περιφρόνησή τους για οποιαδήποτε ουσιαστική διαδικασία διαπραγματεύσεων και την αποφασιστικότητά τους να προχωρήσουν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις και να εξακολουθήσουν να στηρίζουν τις φανατικές και τρομοκρατικές δυνάμεις που δημιούργησαν, όπλισαν, εκπαίδευσαν και χρηματοδοτούν. Το έχουν κάνει αυτό και ευθέως, αλλά και μέσω της Σαουδικής Αραβίας, του Ισραήλ και της Τουρκίας.

Αυτή είναι η πραγματική, άμεση απειλή με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπος ο κόσμος σήμερα.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Σε μια ενδεχομενη πυρηνικη συγκρουση , ο πραγματικος εχθρος τοσο των ΗΠΑ

    οσο και της Ρωσιας θα ηταν τα καταστροφικα αποτελεσματα της ραδιενεργειας

    που θα εκλυοταν στο περιβαλλον!

    Και να δουμε εκει πως θα συνεχιζουν οι μεν και οι δε να χρησιμοποιουν

    ποσιμο νερο, πως θα καλλιεργουν ,πως θα κυκλοφορουν χωρις ειδικο εξοπλισμο.

    Διοτι καποια στιγμη τα αποθεματα θα τελειωσουν.

    Και οι τραπεζιτες, λομπιστες και τα λοιπα καθαρματα ειναι

    "καλομαθημενοι"!

    Δεν θα ηθελαν να υποστουν οι ιδιοι τις συνεπειες για τις καταστροφες που οι

    ιδιοι αποφασιζουν και προκαλουν για τους αλλους!!



    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]