Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τρείς π@@τάνες στην Συγγρού...

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος

Το πρόβλημα είναι πως θεωρούμε εκ προοιμίου την Δικαιοσύνη αδέκαστη.
Ότι την θεωρούμε τίμια και άτεγκτη.
Λάθος!
Η δικαιοσύνη είναι έργο ανθρώπων και απαρτίζεται από ανθρώπους, όπως άλλωστε και οι άλλες διακριτές εξουσίες του κράτους, η νομοθετική και η εκτελεστική.
Έχοντας λοιπόν σαν κριτήριο τις δύο τελευταίες, που δρούν και κινούνται σαν μία, και μαζί απαρτίζουν την συμμορία (τουλάχιστον στον τόπο μας) που καταδυναστεύει αντί να υπηρετεί τους πολίτες, δεν έχουμε λόγους να μην πιστέψουμε πως και η Δικαιοσύνη (και πάλι στον τόπο μας) είναι εξ ίσου διεφθαρμένη, αργυρώνητη και αναξιόπιστη.

"Ξεχνάνε" οι τρείς "διακριτές" τάχα εξουσίες πως προέρχονται απ' τον λαό, και στον λαό πρέπει να καταλήγουν. Δηλαδή να τον υπηρετούν και να φροντίζουν μόνον για τα δικά του συμφέροντα.

Το χειτότερο είναι πως το ξεχνάμε κι εμείς και το ακόμη χειρότερο είναι πως τρώμε αμάσητο το παραμύθι των δύο άλλων εξουσιών, πως τάχα η Δικαιοσύνη είναι πάντα στο ύψος της και πως πρέπει να μένει στο απυρόβλητο.

Τί λέτε καλέ
Η  Δικαιοσύνη επιδέχεται κριτικής όπως άλλωστε όλα τα έργα των ανθρώπων, όταν μάλιστα δεν διαθέτει και την "έξωθεν καλή μαρτυρία", εφ' όσον στα 6 μνημονιακά χρόνια φρόντισε να διασφαλίσει μόνον τα συμφέροντα των δικών της λειτουργών, εξασφαλίζοντας την ακεραιότητα των μισθών και των συντάξεών τους, την αναδρομική επιστροφή μισθών που στην αρχή περικόπηκαν, καθώς και όλα τα άλλα προνόμια που ο κλάδος της έχει.

Η χθεσινή δηλαδή αναβολή της δίκης για τα μαύρα ταμεία της Siemens, δεν επιδέχεται κριτικής;
Τί ήταν δηλαδή; Λάθος; Ολιγωρία;
Ε, όχι! Δεν πειθόμαστε.  
Ήταν πράξη εσκεμμένη και προμελετημένη.
Σε αγαστή μάλιστα σύμπνοια με τις δυό άλλες εξουσίες, οι οποίες τζάμπα τώρα και για τα μάτια του κόσμου τανιόνται και ζορίζονται, εγκαλώντας τάχα η κυβέρνηση την αντιπολίτευση και η αντιπολίτευση την κυβέρνηση.

Διότι ωφελημένοι θα βγούν όλοι τους.
Και αυτοί που τα "πήραν", και αυτοί που φιλοδοξούν να τα "πάρουν" στο μέλλον.

Όσο για τις εντυπώσεις, ποιός νοιάζεται
Ο λαός αφ' ενός έχει μνήμη χρυσόψαρου και αφ' ετέρου είναι τόσο απασχολημένος για να βγάλει σε πέρας την καθημερινότητά του και την επιβίωσή του, που εύκολα θα ξαναπιστέψει τους διώκτες του κι ακόμη ευκολότερα θα δεχτεί να τον κατακεραυνώσουν οι "διακριτές" εξουσίες πως τάχα δεν σέβεται την Δικαιοσύνη και πως αυτό είναι εις βάρος του!

Χωρίς γάτα χορεύουν τα ποντίκια.
Χωρίς λαό χορεύουν οι κάθε λογής απατεώνες και των τριών εξουσιών και μάλιστα στον σβέρκο του!...

Πηγή "Ουδέν Σχόλιον"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]