Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απογοήτευση ίσον χρεοκοπία!

Γράφει ο Δημήτριος Κ. Φίλιππας
κατά κόσμον Διογένης ο Κυνικός

Τα τελευταία χρόνια ακούμε συνεχώς περί του κινδύνου της χρεοκοπίας, ότι χρεοκοπήσαμε και πάει λέγοντας. Πάντοτε όμως σε σχέση αυτό με την οικονομική κατάσταση της χώρας. Στην πραγματικότητα όμως έχουμε χρεοκοπήσει για έναν άλλο λόγο. Γιατί μας κυρίευσε η απογοήτευση! Ο Αμερικανός συγγραφέας Eric Hoffer το είχε θέσει πάρα πολύ ορθά. «Η απογοήτευση είναι ένα είδος χρεοκοπίας. Χρεοκοπίας επειδή ξοδεύουμε πολλά σε ελπίδες και προσδοκίες». Και όταν δεν δικαιώνονται ούτε οι ελπίδες, αλλά ούτε και οι προσδοκίες, τότε το αποτέλεσμα είναι η προσωπική μας χρεοκοπία που είναι πολύ χειρότερη και από την οικονομική.

Πολλοί θεωρούν ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποτύχει γιατί δεν εφάρμοσε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης… Ωραίο αστείο και αυτό… Ειδικά μετά την απόφαση της Βρετανίας για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είδαμε τις πιέσεις, τους εκβιασμούς που δέχθηκε ο βρετανικός λαός για να ψηφίσει την παραμονή της χώρας του στην ΕΕ από τους διαφόρους αξιωματούχους της ή από Γερμανούς πολιτικούς. Μια που έβλεπαν ότι με ένα Brexit θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου και πιθανά θα ξεκινήσει να διαλύεται και ο ιστός της αράχνης που έχει πλέξει στην Ευρώπη η κυρία Μέρκελ και η παρέα της. Μόνο ότι δεν θα ξαναπιούν τσάι οι Βρετανοί δεν ακούστηκε, κάτι που θα ήταν και καταλυτικό στην λήψη της απόφαση τους. Γιατί όλα μπορούν να τα ξεπεράσουν οι Βρετανοί… Όχι όμως και το να μην πιουν το τσάι τους!!!

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποτύχει γιατί δεν έχει αλλάξει ακόμη αυτά που μπορούσε να αλλάξει. Δεν υλοποίησε την δέσμευση του για πάταξη της διαφθοράς. Και όχι μόνον αυτό αλλά δεν φρόντισε στο να μην περάσει στον κόσμο η εντύπωση ή η αλήθεια (;) ότι και οι Συριζαίοι είναι εξ ίσου διεφθαρμένοι όπως οι υπόλοιποι πολιτικοί… Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ. κ. Α. Γεωργιάδη μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1» που είπε ότι ο κ. Τσίπρας απλά ήθελε την εξουσία και άλλα παρόμοια, για να καταλήξει στο ότι «Πιστεύω ότι τα παίρνουν, από όλες από τις μπάντες και θα τους ψάξω όσο μπορώ περισσότερο. Δεν ξέρω αν είναι ο Τσίπρας ή οι γύρω του….», ουσιαστικά έμεινε αναπάντητη από πλευράς Κουμουνδούρου. Γιατί οι σκληρές ανακοινώσεις της είναι μόνο λόγια, και ο λαός θέλεις οι απαντήσεις να δίνονται με έργα.

Και τι «έργο» παίχτηκε χθες; Η αναβολή για άλλη μία φορά της δίκης της Siemens. Και κατά πως φαίνονται τα πράγματα στο τέλος θα παραγραφεί η υπόθεση και θα είναι όλοι ευχαριστημένοι… Που λέει ο λόγος… Ευχαριστημένοι θα είναι μόνον οι ένοχοι… Αυτοί που τα τσέπωσαν χοντρά… Αυτοί που ζημίωσαν το δημόσιο… Α και μην το ξεχάσουμε και τα πολιτικά εκείνα κόμματα που μοιραζόντουσαν τις μίζες και σήμερα κλαίνε και οδύρονται για την αναβολή της δίκης… Οποία ειρωνεία!!! Και αν κόπτονται τόσο πολύ γιατί δεν επιστρέφουν τα κλεμμένα, τις μίζες που εισέπραξαν από την εν λόγω εταιρεία σε ένδειξη μεταμέλειας; Αχ καλέ, ξεχάσαμε ότι είναι χρεοκοπημένα τα κόμματα αυτά, αυτά που θα μας ξανασώσουν για άλλη μία φορά όταν θα φύγει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία!!! Ναι καλέ αυτά τα κόμματα που χρωστάνε μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες… Μαζί με τα ΜΜΕ της διαπλοκής που στήριξαν στην εξουσία τα εν λόγω κόμματα…

Πόση κοντή μνήμη έχουν οι άνθρωποι… Ή για αυτό εξηγείται μήπως και το γιατί ο κόσμος απεχθάνεται το πολιτικό κατεστημένο των τελευταίων 40 ετών; Γιατί ασχέτως τι ποσοστά μπορεί να εμφανίζει πχ η Νέα Δημοκρατία στις δημοσκοπήσεις, πόσοι ψηφίζουν πλέον στις εκλογές; Στις τελευταίες ψήφισε μόνον το 56,16 % του εκλογικού σώματος!!! Οι άλλοι τι γίνονται;

Πριν από 2 χρόνια περίπου στην TEDx είχαμε ακούσει την ομιλία ενός άχρηστου τύπου για την Ελλάδα… Λεγόταν Γιάννης Ιωαννίδης… Γιατρουδάκι… Κάτι ερευνητής λέει… Άσε που τα παίρνει και από ένα πανεπιστήμιο γιατί δουλεύει ως καθηγητής εκεί…, STANFORD το λένε το πανεπιστήμιο… Τίποτα της σειράς θα είναι το ίδρυμα αυτό, γιατί παίρνει μόνον άριστους μαθητές… Που είσαι υπουργέ Φίλη να τους αλλάξεις τα φώτα στους άσχετους!!! Είχε μιλήσει για την “Μετριοκρατία vs Αξιοκρατίας” στην χώρα μας! Και δικαιολογημένα είπε ποιος να τον ξέρει εκείνον και τόσους άλλους επιφανείς Έλληνες που διαπρέπουν στο εξωτερικ, αφού δεν είναι ούτε έμπορος ναρκωτικών, ούτε διακινητής ανθρώπων, ούτε καν πολιτικός!!!

Και μάλιστα θυμηθήκαμε τον άλλο γιατρό που θεωρείται ήρωας στις ΗΠΑ γιατί έσωσε η ομάδα του τις ζωές πολλών συνανθρώπων μας μετά την βομβιστική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης. Τον Γιώργο Βέλμαχο… Που δεν μπορούσε να γίνει ούτε επιμελητής στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, αν δεν μας απατά η μνήμη μας. Πήγε στις ΗΠΑ, έκανε 250 δημοσιεύσεις, έγραψε 4 βιβλία, είχε συμμετοχή σε 40 ιατρικά εγχειρίδια, ενώ είναι μέλος σε 20 οργανώσεις του ιατρικού κόσμου. Και φυσικά είναι καθηγητής Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους στο αντικείμενο του παγκοσμίως. Επίσης, είναι επικεφαλής του Κέντρου Τραύματος και Επείγουσας Χειρουργικής στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης στη Βοστώνη…

Αυτά βλέπει και ο κ. Φίλης, που είναι στην κυβέρνηση, στο υπουργείο παιδείας, που το μόνο όνειρο που έχει είναι τα ουδετερόθρησκα σχολεία, η κατάργηση των παρελάσεων, και το να παίρνουν υποτροφίες και φοιτητές με βαθμό 6,5. Και για ποιο λόγο; Άκουσον, άκουσον, για «να μην απολεσθούν ευρωπαϊκοί πόροι. Αν δεν το κάναμε, θα κατηγορούμαστε ότι τασσόμαστε εναντίον της αριστείας»!!! Ενισχύει την αριστεία δίνοντας υποτροφίες στους μέτριους φοιτητές!!! Τελείως λοιπόν αξιοκρατικά ένας άνθρωπος που δεν έχει τελειώσει καν το πανεπιστήμιο, που απλά ήταν διευθυντής μιας κομματικής εφημερίδας, έχει αναλάβει τις τύχες της παιδείας στην χώρα μας, στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας της. Δεν υπάρχει για όλους τους πολιτικούς, όχι μόνον τους σημερινούς, ένα φωτεινό μυαλό να αναλάβει και να αναμορφώσει την παιδεία, την εκπαίδευση στην Ελλάδα;

Κατά τα άλλα οι αυτοκτονίες, η απόγνωση, η ανεργία, η δυστυχία και πολύ περισσότερο οι φόροι, οι εισφορές, η διαπλοκή και η διαφθορά καλά κρατούν! Η κοινωνία μας σαπίζει κάθε ημέρα όλο και περισσότερο. Όταν διαβάζουμε για πατέρα που κακοποιούσε την μόλις 4 ετών κόρη του, για πατέρα που μαζί με τον ερωτικό του σύντροφο βίαζαν τον 12χρονο γιό του, για την 14χρονη κοπέλα που έφυγε από το ακατάλληλο για να μεγαλώσει σπίτι της και κατέληξε να εκδίδεται στην Καλλιθέα μας δείχνουν ότι πλέον η γάγγραινα που μας κατατρώει οικονομικά και ηθικά τα τελευταία χρόνια είναι πλέον σε οριακό σημείο.

Η Ελλάδα όπως την ξέραμε διαλύεται… Δεν βελτιώνεται ούτε στο ελάχιστο, ούτε κατά διάνοια! Γιατί αν άλλαζε, αν διορθώναμε τα κακώς κείμενα θα ήταν προς το συμφέρον μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι ο κ. Τσίπρας, πάσχει από ιδεοληψίες που τον «τρώνε» και τα στελέχη του με την σειρά τους «κατατρώνε» την Ελλάδα. Κατατρώνε κάθε ηθική, πνευματική ή άλλη αξία υπήρχε σε αυτή την χώρα. Ο κύριος Τσίπρας, για τον εαυτό του, μια χαρά προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα. Βλέπετε, η εξουσία είναι το υπέρτατο αφροδισιακό, όπως έχει πει και ο μετρ της εξωτερικής πολιτικής Χένρυ Κίσσιγκερ!!!

Η χώρα οσονούπω χρεοκοπεί πλήρως και δεν εννοούμε οικονομικά. Η απογοήτευση θα σκεπάσει τα πάντα και για πάντα. Εκτός και αν ξυπνήσουμε μια ημέρα και αντιδράσουμε όπως η νοσοκόμα από την Νέα Υόρκη που πήγε πολλά μίλια μακριά από το σπίτι της, με το καλό της φόρεμα και στάθηκε με αγέρωχο ύφος απέναντι σε πάνοπλους αστυνομικούς για να διαμαρτυρηθεί για την άσκοπη αστυνομική βία. Και έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο. Μπορεί και εμάς να μας ξυπνήσουν μια ημέρα τα λόγια του Τσώρτσιλ: Ο φόβος είναι αντίδραση. Το θάρρος είναι απόφαση…

Ας την πάρουμε λοιπόν για να σώσουμε εαυτούς και αλλήλους και πάνω από όλα αυτή την χώρα!


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]