Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο υπόνομος των κατεργαρέων του ΔΝΤ – Απατεώνες, βιαστές και αγύρτες

Μετάφραση Φαίη/Αβέρωφ
 
Το ΔΝΤ είναι ο κορυφαίος διεθνής νομισματικός οργανισμός του οποίου δημόσιος σκοπός είναι η διατήρηση της σταθερότητας του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος μέσω δανείων που αφορούν προτάσεις σχεδιασμένες για την ενίσχυση της ανάπτυξης και της οικονομικής ανάκαμψης.
Στην πραγματικότητα, το ΔΝΤ τελεί υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ και των Δυτικών Ευρωπαϊκών κρατών και οι πολιτικές του έχουν σχεδιαστεί για να προωθούν την επέκταση, την κυριαρχία και τα κέρδη των ηγετικών πολυεθνικών εταιρειών και των χρηματοπιστωτικών οργανισμών τους.

Οι ΗΠΑ και τα Ευρωπαϊκά κράτη εφαρμόζουν μία κατανομή αρμοδιοτήτων: Οι διευθύνοντες σύμβουλοι του ΔΝΤ είναι Ευρωπαίοι· οι ομόλογοί τους στην Παγκόσμια Τράπεζα (ΠΤ) είναι από τις ΗΠΑ.

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι του ΔΝΤ και της ΠΤ λειτουργούν σε στενή συνεργασία με τις κυβερνήσεις τους και ιδιαίτερα με τα Υπουργεία Οικονομικών, αποφασίζοντας τις προτεραιότητες, το ποιες χώρες θα λάβουν δάνεια, υπό ποιους όρους και τα ποσά.

Τα δάνεια και οι όροι που θέτει το ΔΝΤ συντονίζονται στενά με το ιδιωτικό τραπεζικό σύστημα. Μόλις το ΔΝΤ υπογράφει μια συμφωνία με μια χώρα οφειλέτη, δίνεται σήμα στις μεγάλες ιδιωτικές τράπεζες να δανείζουν, να επενδύουν και να ενεργούν με μια σειρά πολλαπλών ευνοϊκών οικονομικών συναλλαγών. >Από τα ανωτέρω συνάγεται ότι το ΔΝΤ διαδραματίζει τον ρόλο του γενικού εντολέα για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Το ΔΝΤ θέτει τις βάσεις για την κατάκτηση των χρηματοπιστωτικών συστημάτων των ευάλωτων κρατών του κόσμου από τις μεγάλες τράπεζες.

Το ΔΝΤ παρεμβαίνοντας, αναλαμβάνει το βάρος να κάνει όλη τη βρώμικη δουλειά. Αυτή περιλαμβάνει τον σφετερισμό της εθνικής κυριαρχίας, την απαίτηση για ιδιωτικοποιήσεις, για μείωση των κοινωνικών δαπανών, των μισθών και των συντάξεων, καθώς και τη διασφάλιση της προτεραιότητας των πληρωμών του χρέους. Το ΔΝΤ ενεργεί ως «γρίλλια» για τις μεγάλες τράπεζες, εκτρέποντας τους πολιτικούς επικριτές και την κοινωνική αναταραχή.

Διευθύνοντες Σύμβουλοι – Άνθρωποι Τσεκούρια

Τί είδους άτομα υποστηρίζουν οι τράπεζες για διευθύνοντες συμβούλους του ΔΝΤ; Σε ποιούς εμπιστεύονται το καθήκον της παραβίασης των κυριαρχικών δικαιωμάτων μίας χώρας, την εξαθλίωση του λαού της και τη διάβρωση των δημοκρατικών της θεσμών;
Έχουν συμπεριλάβει έναν καταδικασμένο οικονομικό απατεώνα· η σημερινή διευθύντρια αντιμετωπίζει ποινική διώξη για κακή διαχείριση των δημοσίων κονδυλίων ως υπουργός Οικονομικών· έναν βιαστή· έναν υπέρμαχο της διπλωματίας των κανονιοφόρων και τον προαγωγό της μεγαλύτερης οικονομικής κατάρρευσης στην ιστορία μιας χώρας.

Οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι του ΔΝΤ σε Δίκη

Η τωρινή διευθύνων σύμβουλος του ΔΝΤ (Ιούλιος 2011 – 2015) Κριστίν Λαγκάρντ [Christine Lagarde] δικάζεται στη Γαλλία για υπεξαίρεση 400 εκατομμυρίων δολαρίων, πληρωμή στον μεγιστάνα Μπερνάρντ Ταπί, όταν ήταν Υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του Προέδρου Σαρκοζί.

Ο προηγούμενος διευθύνων σύμβουλος (Νοέμβριος 2007 – Μάιος 2011), Ντομινίκ Στρος Καν [Dominique Strauss-Kahn], αναγκάστηκε να παραιτηθεί όταν κατηγορήθηκε για το βιασμό μιας καμαριέρας σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης και αργότερα συνελήφθη και δικάστηκε για μαστροπεία στην πόλη Λιλ της Γαλλίας.

Ο προκάτοχός του Ροντρίγκο Ράτο [Rodrigo Rato] (Ιούνιος 2004 – Οκτώβριος 2007), ήταν ένας Ισπανός τραπεζίτης ο οποίος συνελήφθη και κατηγορήθηκε για φοροδιαφυγή -απέκρυψε 27 εκατομύρρια ευρώ σε εβδομήντα τράπεζες του εξωτερικού- και εξαπάτηση χιλιάδων μικροεπενδυτών τους οποίους έπεισε να τοποθετήσουν τα χρήματά τους σε μία Ισπανική τράπεζα, την Bankia, που χρεοκόπησε.

Ο προκάτοχός του ένας Γερμανός, ο Χορστ Κέλερ [Horst Kohler], παραιτήθηκε όταν είπε μία αδιανόητη αλήθεια – ότι η εξωτερική στρατιωτική επέμβαση ήταν αναγκαία για να υπερασπιστεί τα Γερμανικά οικονομικά συμφέροντα, όπως τις διαδρομές του ελεύθερου εμπορίου. Είναι ένα πράγμα για το ΔΝΤ να λειτουργεί ως εργαλείο των ηγεμονικών συμφερόντων· είναι άλλο για έναν διευθύνων σύμβουλο του ΔΝΤ να ομιλεί για αυτό δημοσίως!

Ο Μισέλ Καμντέσους [Michel Camdessus] (Ιανουάριος 1987 – Φεβρουάριος 2000) ήταν ο συγγραφέας του «Συναίνεση της Ουάσινγκτον», το δόγμα που υποστήριξε την παγκόσμια νεοφιλελεύθερη αντεπανάσταση. Στη θητεία του τον είδαμε να εναγκαλίζεται και να χρηματοδοτεί ορισμένους από τους χειρότερους δικτάτορες της εποχής, καθώς και να φωτογραφίζεται με τον ισχυρό Ινδονήσιο και μαζικό δολοφόνο αρχιστράτηγο Σουχάρτο.

Στη θητεία του Καμντέσους το ΔΝΤ συνεργάστηκε με τον Πρόεδρο της Αργεντινής Κάρλος Μένεμ για την απελευθέρωση της οικονομίας, την απορρύθμιση των χρηματοπιστωτικών αγορών και την ιδιωτικοποίηση πάνω από χιλίων επιχειρήσεων. Οι κρίσεις που ακολούθησαν οδήγησαν στη χειρότερη ύφεση στην ιστορία της Αργεντινής· πάνω από 20.000 πτωχεύσεις, 25% ανεργία και τα ποσοστά φτώχειας να υπερβαίνοουν το 50% στις περιοχές της εργατικής τάξης. . . Ο Καμντέσους αργότερα μετάνοιωσε για «τα λάθη της πολιτικής του» σε σχέση με την κατάρρευση της Αργεντινής. Δεν συνελήφθη ή κατηγορήθηκε ποτέ για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Συμπέρασμα

Η εγκληματική συμπεριφορά των διευθυντών του ΔΝΤ δεν αποτελεί ανωμαλία ή εμπόδιο για την επιλογή τους. Αντιθέτως, επελέγησαν ακριβώς επειδή αντανακλούν τις αξίες, τα ενδιαφέροντα και τη συμπεριφορά της παγκόσμιας οικονομικής ελίτ: απάτες, φοροδιαφυγή, δωροδοκία, τεράστιες μεταβιβάσεις του δημοσίου πλούτου σε ιδιωτικούς λογαριασμούς, είναι ο κανόνας για το οικονομικό κατεστημένο. Αυτές οι ιδιότητες ταιριάζουν στις ανάγκες των τραπεζιτών, οι οποίοι εμπιστεύονται να κάνουν τις συναλλαγές τους με ομολόγους «είδωλά» τους στο ΔΝΤ.

Η διεθνής οικονομική ελίτ χρειάζεται διευθυντές στο ΔΝΤ που δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να χρησιμοποιήσουν δύο μέτρα και δύο σταθμά και να παραβλέψουν τις κατάφωρες παραβιάσεις των τυπικών διαδικασιών. Για παράδειγμα, η τωρινή διευθύνων σύμβουλος Κριστίν Λαγκάρντ δανείζει 30 δις δολάρια στο καθεστώς μαριονέτα της Ουκρανίας παρότι ο οικονομικός Τύπος περιγράφει με μεγάλη λεπτομέρεια πώς η διεφθαρμένη ολιγαρχία έχει κλέψει δισεκατομμύρια με τη συνέργεια της πολιτικής τάξης (Financial Times, 12/21/15, σελ. 7). Η ίδια Λαγκάρντ αλλάζει τους κανόνες αποπληρωμής του χρέους, επιτρέποντας στην Ουκρανία να μην καταβάλει την πληρωμή του δημοσίου χρέους της προς τη Ρωσσία. Η ίδια Λαγκάρντ επιμένει ότι η κεντροδεξιά* Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να μειώσει περαιτέρω τις συντάξεις στην Ελλάδα, κάτω από το όριο της φτώχειας, προκαλώντας την κατά τα άλλα βολική κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα να καλέσει το ΔΝΤ να μείνει εκτός του επομένου προγράμματος διάσωσης (Financial Times, 12/21/15, Σελ. 1).

Είναι σαφές ότι η άγρια υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου, την οποία οι διευθυντές του ΔΝΤ θεσπίζουν παντού, δεν είναι ασύνδετη με το εγκληματικό προσωπικό τους παρελθόν. Βιαστές, απατεώνες, μιλιταριστές, είναι ακριβώς οι κατάλληλοι άνθρωποι για να διευθύνουν ένα ίδρυμα όταν αυτό φτωχαίνει το 99% και πλουτίζει το 1% των υπερ-πλουσίων.

***
* [..η κεντροδεξιά* Ελληνική κυβέρνηση..] ΣΣ. Όσο ένας αριστερός δεν αναγνωρίζει την «δεύτερη φορά αριστερά» κυβέρνηση του Τσίπρα ως αριστερή κυβέρνηση επειδή υπέκυψε στους τραπεζίτες (μπορεί να την αναγνωρίσει ως αριστερή κυβέρνηση για άλλα πράγματα), άλλο τόσο και ένας δεξιός δεν μπορεί να την αναγνωρίσει ως δεξιά κυβέρνηση. Δεξιά επειδή κατήργησε τα σύνορα -λαθρομετανάστευση- και ξεπούλησε εθνικούς πόρους; (Πατρίς) Επειδή περιγέλασε την Λιτανία των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας, πασχίζει να κατεβάσει τις εικόνες από τα δημόσια κτήρια και να καταργήσει το μάθημα των θρησκευτικών; (Θρησκεία) Ή μήπως επειδή έφερε το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφύλων; (Οικογένεια)
Ο κ. James Petras, καλός αναλυτής, ως αριστερός βλέπει μόνο αριστερά, κέντρο, δεξιά (κάτι παρόμοιο θα έκανε και ένας δεξιός).
Η αστοχία όμως αυτής της προσέγγισης (κατηγοριοποίηση τύπου μεζούρας) ως προς την αποτύπωση της πραγματικότητας θα πρέπει να μας προβληματίσει.

Πηγή Αβέρωφ


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Είναι τουλάχιστον ατυχές να λένε κάποιοι όπως ο αρθρογράφος μισές αλήθειες ,και μισά ψέμματα.
    Το συμπέρασμα που μένει είναι θολό έως αστείο ,θα έλεγα τραγελαφικό.
    Και ας δούμε μερικές αλήθειες που συστηματικά όλοι όσοι ασχολούνται με το Δ.Ν.Τ. αρνούνται να δημοσιοποιήσουν.
    Το γιατί συμβαίνει αυτό Κωνσταντίνε είναι το βασικό ζητούμενο.
    Αλήθεια λοιπόν πρώτη και πιο οδυνηρή είναι πως το διεθνές νομισματικό ταμείο είναι όργανο θεσμοθετημένο και ελεγχόμενο απο τον οργανισμό ηνωμένων εθνών ή Ο.Η.Ε.!!!!!
    Ο Ο.Η.Ε. λοιπόν είναι το αφεντικό.
    Ψέμα τερατώδες είναι: πως ο Ο.Η.Ε. βοηθά λαούς που πτωχεύσαν αφού ο ίδιος ο οργανισμός αποτελεί εκείνη την υπερδομή που δρομολογεί της οικονομικοπολιτικές παγκόσμιες εξελίξεις .
    Αυτά τα ολίγα Κωνσταντίνε για το περιβόητο Δ.Ν.Τ. ,το οποίο είναι το απόλυτο εργαλείο των δομικών Ρεαλιστών όπως ο Βαλχάϊμ ,ο Κίσινγκερ ,και ο Μπρεζίνσκυ.
    Η κορύφωση του Μονοπωλιακού Καπιταλισμού είναι η απόλυτη Ιμπεριαλιστική σύγκρουση ,και η ώρα έχει έρθει εξού και το ταξίδι του 92 χρόνου βετεράνου διπλωμάτη Κίσινγκερ προ ημερών στην Μόσχα.
    Ας αφήσουν λοιπόν οι συντηρητικοί χαρτογιακάδες της κεντροδεξιάς και οι οπορτουνιστές (αριστεροί) του Σύριζα της μισές αλήθειες και τα μισά ψέματα.-
    Ο μόνος πολιτικός χώρος που αξίζει να ασχοληθεί κανείς είναι το Κ.Κ.Ε και ο Μαρξισμός ,όχι γιατί έχει το αλάθητο του πάπα αλλά διότι τουλάχιστον έχει ώς πολιτικός χώρος αξιοπρέπεια λόγου και πράξεων.

    Π.Τ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε Π.Τ.
      αυτά που λες περί ΟΗΕ είναι γνωστά.

      Δες εδώ από την ίδια την ιστοσελίδα του ΔΝΤ. Τα λένε μόνοι τους ξεκάθαρα και ανοιχτά. Όσο ανοιχτά λέει ο Σόρος ότι θέλει να καταργήσει τα σύνορα.

      -https://www.imf.org/external/np/exr/facts/imfwb.htm

      The International Monetary Fund (IMF) and the World Bank are institutions in the United Nations system. They share the same goal of raising living standards in their member countries. Their approaches to this goal are complementary, with the IMF focusing on macroeconomic issues and the World Bank concentrating on long-term economic development and poverty reduction.

      Εδώ θα έλεγα συμπυκνώνεται η ουσία του πράγματος:

      Setting the stage for the 2030 development agenda. Since 2004, the Fund and the Bank have jointly published the annual Global Monitoring Report (GMR), which assesses progress towards the 2015 UN Millennium Development Goals (MDGs). The forthcoming GMR (2015/16) will discuss the Sustainable Development Goals (SDGs) that have replaced the MDGs as the basis for the 2030 development agenda. The Fund and the Bank have been active participants in the global debate on the 2030 development agenda. Each institution has committed to new initiatives, within their respective remits, to support member countries in reaching their development goals, and are working together on development initiatives to better assist the joint membership.

      Ο ΟΗΕ εγκαινίασε τους «παγκόσμιους στόχους» – ένα προσχέδιο για έναν ενωμένο κόσμο
      -https://averoph.wordpress.com/2015/10/07/%CE%BF-%CE%BF%CE%B7%CE%B5-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%83%CF%84/

      ΑΤΖΕΝΤΑ 21 (ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ) – ΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ ΚΑΙ Η ΛΕΣΧΗ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ
      -https://averoph.wordpress.com/2013/02/25/%CE%B1%CF%84%CE%B6%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B1-21-%CE%B1%CE%B5%CE%B9%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%83-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%80%CF%84%CF%85%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CE%B1-%CE%B7%CE%BD%CF%89%CE%BC%CE%B5%CE%BD/

      https://www.youtube.com/watch?time_continue=40&v=gJ8f4RxGbP8

      Όσο για το ΚΚΕ φίλε και τα περί .. «έχει ώς πολιτικός χώρος αξιοπρέπεια λόγου και πράξεων» επέτερψέ μου να γελάσω μεγαλοφώνως.

      Μία λέξη μπορεί να εκφράσει αυτό που μας ετοιμάζουν ..

      Κομμουνιστοκαπιταλισμός.

      Φαίη.

      Διαγραφή
    2. Νομίζω πως πρέπει να σταματήσεις να γελάς όταν κατανοήσεις το ότι η παγκόσμια στρατηγική της σχολής του Ρεαλισμού στο παγκόσμιο χωριό τους πλέον άλλαξε από το 1990 και την πτώση του υπαρκτού Σοσιαλισμού.
      Και πρέπει επίσης να διευκρινίσω πως όσο αφορά την (άγνωστη) ταυτότητα του Δ.Ν.Τ.πως αυτό που δεν γνωρίζει το 99% των Ελλήνων είναι πως ο Ο.Η.Ε. δέν είναι απαξιωμένος αλλά επιλεκτικά σταθερός και πειθαρχημένος εξυπηρετώντας τον Μονοπωλιακό Καπιταλισμό μιλάει και κατουριούνται πάνω τους όλες οι δημοκρατικές... υποταγμένες δυτικές κυβερνήσεις.
      Είναι άστοχο να περιορίζεις την Μαρξιστική κοσμοθεωρία στα όρια ενός στείρου μικροαστικού Μακαρθισμού.

      Π.Τ.

      Διαγραφή
    3. Εις αναμονή τότε της ηρωικής εξόδου του ΚΚΕ από το κουκούλι της μικροαστκής μεταπολίτευσης για την .. επαναφορά μιας ορθότερης 'παγκόσμιας στρατηγικής της σχολής του Ρεαλισμού στο παγκόσμιο χωριό'.

      Έχεις αναρωτηθεί γιατί το ΚΚΕ κάθεται ήσυχα την ώρα που καταλύεται η Εθνική μας Κυριαρχία;

      «..το κρίσιμο ζήτημα είναι η ενότητα των διαφόρων τμημάτων της εργατικής τάξης, οι οποίες είναι αντικειμενικά δομημένες στο πλαίσιο μιας συγκεκριμένης καπιταλιστικής κρατικής οντότητας, ως μέρος μιας στρατηγικής για την ανατροπή της και για την κατάργηση τόσο της εθνικά κυρίαρχης αστικής τάξης, όσο και εκείνης που αντιμετωπίζει ορισμένους περιορισμούς. Παρά το γεγονός ότι ο σχηματισμός των εθνικών αστικών κρατών μέχρι και περίπου τις αρχές του 20ου αιώνα αντιπροσώπευε μια πρόοδο στην ιστορία της ανθρώπινης ανάπτυξης, η απόσχιση των εθνοτικών ομάδων για τη δημιουργία νέων καπιταλιστικών κρατών σήμερα υπό τις συνθήκες της κυριαρχίας του καπιταλισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν μπορεί να φέρει κάτι θετικό για το εργατικό κίνημα αλλά να προκαλέσει ανακατατάξεις στον συσχετισμό δυνάμεων μέσα στον καπιταλισμό.»

      «Ως εκ τούτου, η θέση ότι ο πατριωτισμός και ο διεθνισμός έχουν ταξικό χαρακτήρα, καπιταλιστικό ή εργατικό, ο οποίος καθορίζεται από τις βασικές τάξεις της καπιταλιστικής κοινωνίας, ισχύει και σήμερα περισσότερο από ό, τι ίσχυε στην εποχή του Λένιν, στην πολυεθνική τσαρική αυτοκρατορία, καθώς και σε κάθε αστικό κράτος ανεξαρτήτως από το βαθμό της εθνικής του ομογενοποίησης. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει κανένας πατριωτισμός για τα μεσαία στρώματα ανεξάρτητα από τον μονοπωλιακό κοσμοπολιτισμό (διεθνισμό). Τα μεσαία στρώματα θα πρέπει να διαλέξουν ή την πλευρά του πατριωτισμού του κεφαλαίου, που περιλαμβάνει την αντίφαση ανάμεσα στην υπεράσπιση της εθνικής δομής του κράτους και του κοσμοπολιτισμού του, ή την πλευρά του πατριωτισμού των εργατών που περιλαμβάνει τη διεθνιστική αλληλεγγύη των εργατών χωρίς αντιφάσεις (προλεταριακός διεθνισμός)

      -------------------

      -http://mltoday.com/article/1117-internationalism-in-marxist-theory/68

      Ελένη Μπέλλου (μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ) σε ένα άρθρο με τίτλο «Internationalism in Marxist Theory» το οποίο παρουσίασε σε ένα συνέδριο του Μαρξιστικού Λενινιστικού Κέντρου Έρευνας της Τουρκίας. Δημοσιεύτηκε στο έκτο τεύχος του 2010 της Κομμουνιστικής Επιθεώρησης (ΚΟΜΕΠ)

      ------------------

      Υπάρχει μία λέξη για αυτούς .. έχει 8 γράμματα και ξεκινάει από Π.

      Φαίη.





      Διαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]