Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δείγματα παράνοιας και ισχυρού πανικού στον Ερντογάν


Η Τουρκία θα είναι υπομονετική μέχρις ενός σημείου σχετικά με την κρίση στη Συρία και στη συνέχεια θα αναγκαστεί να αναλάβει δράση, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του σε επιχειρηματικό φόρουμ στην Άγκυρα η οποία μεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά.

Ο τούρκος πρόεδρος απέρριψε κατηγορηματικά τις διεθνείς εκκλήσεις να ανοίξουν τα τουρκικά σύνορα σε δεκάδες χιλιάδες σύρους πρόσφυγες που φεύγουν από τη μάχη του Χαλεπίου, απειλώντας ότι θα τους στείλει σε άλλες χώρες.

"Δεν είναι γραμμένη η λέξη 'ηλίθιος' στο μέτωπό μας. Μην πιστεύετε πως τα αεροπλάνα και τα λεωφορεία βρίσκονται εδώ για το τίποτα. Θα κάνουμε αυτό που απαιτείται", είπε απευθυνόμενος στα Ηνωμένα Έθνη που είχαν καλέσει την Τουρκία να ανοίξει τα σύνορά της στους πρόσφυγες.

Ο Ερντογάν είπε ακόμη πως υποστηριζόμενες από το Ιράν δυνάμεις στη Συρία πραγματοποιούν "ανελέητες σφαγές" και πως τα Ηνωμένα Έθνη πρέπει να κάνουν περισσότερα για να αποτρέψουν την "εθνοκάθαρση" στη χώρα.

Σε ομιλία του στην Άγκυρα, ο Τούρκος Πρόεδρος τα έβαλε για δεύτερη μέρα με τα Ηνωμένα Έθνη. "Έ, Ηνωμένα Έθνη, εσύ τι κάνεις, ποιο είναι το καθήκον σου; Τι στήριξη πρόσφερες εσύ την Τουρκία η οποία μέχρι στιγμής ξόδεψε 10 δις δολάρια για τους πρόσφυγες. Πρόσφερες 450 εκατομμύρια δολάρια. Ντροπή, ντροπή. Μας συγχωρείτε, αλλά στο μέτωπό μας δεν γράφει ηλίθιος", είπε.

Ο Τούρκος Πρόεδρος σχολίασε για πρώτη φορά και τη δημοσίευση των διαλόγων μεταξύ του ιδίου και του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόλαντ Τουσκ και του Προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούγκερ στην Αττάλεια της Τουρκίας στις 16 Νοεμβρίου.

"Κάποιοι διέρρευσαν τα πρακτικά και προσπαθούν να μας επιτεθούν. Διάβασαν τι κάναμε εμείς εκεί. Υπερασπιστήκαμε τα δικαιώματα της χώρας μας και των Σύρων. Τα πρακτικά που δημοσιεύτηκαν δεν προκαλούν ντροπή σε μας, είναι αποδεικτικά έγγραφα στην πραγματικότητα", είπε.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]