Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε πολεμικό συναγερμό ο άξονας Ρωσίας - Ιράν

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος


Δυσάρεστη έκπληξη στην Άγκυρα από την είδηση που μεταδίδουν τουρκικές εφημερίδες, ότι η Ρωσία με το Ιράν θα προχωρήσουν στην περίπτωση που κάποιοι θερμοκέφαλοι στην Σαουδική Αραβία επιμένουν σε συνεργασία με τους Τούρκους σε επέμβαση στην Συρία, σε χτύπημα του Ριάντ από την Υεμένη, ενώ προτίθενται να δημιουργήσουν και βάσεις στον Λίβανο όπου δρα η φιλοιρανική Χεζμπολάχ.

Όπως αναφέρεται, ο σύμβουλος του θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν Hamaney, ο Ali Ekber Velayeti, σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται στην εφημερίδα El-Arabiya, ανέφερε ότι το Ιράν σε συνεργασία με την Ρωσία θα επέμβουν στην Υεμένη όπου εδώ και καιρό διεξάγεται ένας πόλεμος μεταξύ των Σιϊτών Husiler και του καθεστώτος που στηρίζεται από το Ριάντ, υπέρ των Σιϊτών.

Η εξέλιξη αυτή δείχνει το πόσο εύκολα μπορεί να επεκταθεί ο πόλεμος της Συρίας καθώς ο ίδιος ο πρόεδρος της Υεμένης που είναι όργανο της Σαουδικής Αραβίας, ο Abdurabbu Mansur Hadi, κατήγγειλε ότι με την στήριξη του Ιράν οι Σιΐτες Husiler κερδίζουν συνεχώς έδαφος παρά τους βομβαρδισμούς από τα σαουδαραβικά αεροσκάφη και πλησιάζουν επικίνδυνα την πρωτεύουσα Σανά της Υεμένης.

Ο άξονας Ρωσίας - Συρίας και Ιράν, έχει αρχίσει και κυριαρχεί σε όλη την Μέση Ανατολή με την στήριξη και του Λιβάνου και του Ιράκ, γεγονός που δυσκολεύει πολύ τις κινήσεις και της Τουρκίας αλλά και τις όποιες προθέσεις της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ να επέμβουν άμεσα στον εμφύλιο της Συρίας υπέρ των Ισλαμιστών.

Ήδη εντείνονται οι μάχες στο Azez, μόλις οκτώ χιλιόμετρα μακριά από τα τουρκικά σύνορα και οι Τούρκοι άρχισαν αισθάνονται την «καυτή» ανάσα των Κούρδων, Ρώσων και Σύριων, γεγονός που έχει… «τρελάνει» την Άγκυρα και την κάνει να συλλογίζεται σαν αντίδραση παράλογες ενέργειες όπως το κλείσιμο των Στενών, που αν γίνει θα είναι ένας σίγουρος δρόμος για… τουρκικό όλεθρο!

Πηγή ΝikosΧeiladakis


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]