Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βουλγαρία: «Persona non grata» Τούρκος ακόλουθος στο Μπουργκάς

Προθεσμία 72 ωρών δόθηκαν την Παρασκευή στον Τούρκο Ugur Emiroglu, ακόλουθο για θρησκευτικές υποθέσεις στο προξενείο της Τουρκίας στην βουλγαρική πόλη Μπουργκάς, λόγω «δραστηριοτήτων ασυμβίβαστων με τη σύμβαση της Βιέννης για τις Διπλωματικές Σχέσεις», όπως αναφέρει βουλγαρικό δημοσίευμα.

Ο Τούρκος πράκτορας με διπλωματική κάλυψη "δαπανούσε το μεγαλύτερο μέρος του υπηρεσιακού χρόνου του στην εμπλοκή θρησκευτικών (ισλαμικών) δραστηριοτήτων" στη Βουλγαρία.

Ο Ugur Emiroglu, εντοπίστηκε από τις βουλγαρικές μυστικές υπηρεσίες και του εδόθη ο χαρακτηρισμός του ανεπιθύμητου για τη Βουλγαρία- «Persona non grata» και έπρεπε να αναχωρήσει από τη χώρα.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, αντιδρώντας στην βουλγαρική απόφαση, απαίτησε από το Βούλγαρο πρόξενο στην Κωνσταντινούπολη να εγκαταλείψει την Τουρκία.

Η τουρκική διπλωματία έχει ενεργοποιηθεί τον τελευταίο καιρό στη Βουλγαρία, επιδιώκοντας να ποδηγετήσει τη μουσουλμανική κοινότητα της χώρας και να την οδηγήσει μέσω της μουσουλμανικής θρησκείας στις επιδιώξεις της Άγκυρας.

Πηγή Εχέδωρος

Σχόλιο ιστολογίου: Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα, η Θράκη έχει γίνει χώρος πλήρους ασυδοσίας της Τουρκίας και ιδιαίτερα των ανθρώπων του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής. Ποτέ καμία ελληνική κυβέρνηση δεν είχε το θάρρος να σταματήσει τους τουρκοπράκτορες που δρουν στην Ελληνική και Θράκη και δημιουργούν σειρά προβλημάτων (έως και διχαστικών) με στόχο την τουρκοποίηση της περιοχής. Και όμως, κανένας τούρκος δεν εκδιώχθηκε για τα όσα έκανε στην Θράκη εις βάρος της Ελλάδας, με αποτέλεσμα η Τουρκία να αποθρασύνεται ολοένα και περισσότερο, οδηγώντας στα άκρα...



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]