Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μαζική επίθεση κατά των Κούρδων ετοιμάζει ο Ερντογάν


Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Αποφασισμένος να αιματοκυλήσει την Τουρκία φαίνεται πως είναι ο Ερντογάν. Ενδεχομένως έχει αντιληφθεί πως οι εξελίξεις τείνουν να γίνουν ιδιαίτερα δυσάρεστες για τον ίδιο και την Τουρκία, αφού όλα πλέον δείχνουν πως υπάρχει επιλογή της Δύσης στην δημιουργία ενός Κουρδικού κράτους. Με αυτό ως δεδομένο, ο πρόεδρος της Τουρκίας φαίνεται πως επιχειρεί να εντείνει τον εθνικισμό και να τοποθετήσει τους τούρκους έναντι των Κούρδων της Τουρκίας, στους οποίους εκ των προτέρων επιχειρεί να «φορτώσει» συνεργασία με την Μόσχα και ένα πρωτοφανές αιματοκύλισμα με «υπαιτιότητα» των Κούρδων.

Γνωρίζει ο Ερντογάν πως η συνεργασία της Μόσχας με το ΡΚΚ είναι κάτι δεδομένο, αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία απολύτως επίσημη πληροφορία που να επιβεβαιώνει την συνεργασία της Ρωσίας με τους Κούρδους και τον εξοπλισμό του ΡΚΚ με σύγχρονα ρωσικά οπλικά συστήματα. Όμως, ο Τούρκος πρόεδρος θέλοντας να προλάβει τις εξελίξεις στο εσωτερικό της Τουρκίας (υπάρχει ήδη καταγεγραμμένη και συνεχώς αυξανόμενη δυσαρέσκεια των τούρκων κατά των επιλογών Ερντογάν – Νταβούτογλου), στοχοποιεί εκ των προτέρων το ΡΚΚ και, ενδεχομένως, με μία ισχυρή προβοκάτσια να ξεκινήσει έναν αιματηρό πόλεμο (ξεκαθάρισμα) στο εσωτερικό της Τουρκίας, με σκοπό να κατηγορήσει την Μόσχα για εμπλοκή στα εσωτερικά της Τουρκίας και ταυτόχρονα να επικαλεστεί αδυναμία συνέχισης στην «συμβολή» της Άγκυρας στο συμμαχικό μέτωπο κατά των τζιχαντιστών του ISIS (DAESH).
Αυτομάτως, δημιουργεί στην Τουρκία κατάσταση αυξημένης εσωτερικής ετοιμότητας – συναγερμού και μειώνει τα πολιτικά δικαιώματα των τούρκων πολιτών, επιβάλλοντας ένα άτυπο καθεστώς στρατιωτικού νόμου, ενώ ήδη σε πολλές τουρκικές πόλεις (νοτιο-ανατολική και ανατολική Τουρκία) διεξάγονται καθημερινά μάχες μεταξύ δυνάμεων της τουρκικής στρατοχωροφυλακής και μελών του ΡΚΚ, με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθημερινά μάρτυρες τούρκοι αστυνομικοί και στρατιωτικοί…

Σύμφωνα, λοιπόν, με την τουρκική εφημερίδα Yeni Şafak, έχει πρόσφατα υπογραφεί συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και του κουρδικού ΡΚΚ, με συγκεκριμένο σχέδιο επιχειρήσεων στο τουρκικό έδαφος.

Συνεχίζοντας το δημοσίευμά της η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα ( που επικαλείται τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες!!!), την πρώτη Δεκεμβρίου έγινε μια σημαντική μυστική συνάντηση στην έδρα του PKK στην πόλη Erbil του Βορείου Ιράκ, στην οποία συμμετείχε όλη η ηγετική ομάδα του ΡΚΚ αποτελούμενη από τους Murat Karaylan, Duran Kalkan και Cemil Bayık, με ανώτατο στέλεχος του ρώσικου Γενικού Επιτελείου.

Στη συνάντηση αυτή επιβεβαιώθηκε η στρατηγική συνεργασία των δύο μερών και όπως αναφέρεται τα ελεγχόμενα από το ΡΚΚ media (τηλεοπτικά κανάλια, εφημερίδες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δεν έχει κλείσει ακόμη το καθεστώς του Erdogan), έχουν πάρει εντολή να υποστηρίξουν την Ρωσία με όλα τα μέσα στην σύγκρουση της με την Τουρκία.

Οι πληροφορίες όμως της YeniSafak πηγαίνουν ακόμη παραπέρα, αφού στο δημοσίευμά της ισχυρίζεται πως τούρκοι πράκτορες την ενημέρωσαν πως στη συγκεκριμένη συνάντηση συζητήθηκε σχέδιο πολεμικών επιχειρήσεων του ΡΚΚ μέσα στο τουρκικό έδαφος και για τον λόγο αυτό η Ρωσία θα στηρίξει με ρωσικά οπλικά συστήματα την κουρδική οργάνωση, που σημειωτέον πολεμά με τον συριακό της κλάδο με λύσσα τους Τζιχαντιστές στην Συρία.

Και η "διαρροή" απόρρητων πληροφοριών από τη ΜΙΤ προς την εφημερίδα συνεχίζεται… Έτσι, σύμφωνα πάντα με την «διαρροή», οι Ρώσοι έχουν ήδη χορηγήσει στο ΡΚΚ αντιαρματικές ρουκέτες που ήδη χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις των Κούρδων στις 24-25 Σεπτεμβρίου στην Beytüşşbap της επαρχίας Σιρνάκ στην Τουρκία. Μάλιστα, οι πληροφορίες της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας αναφέρουν επιπλέον πως οι Ρώσοι υποσχέθηκαν να χορηγήσουν και άλλα οπλικά συστήματα για να γίνει πιο αποτελεσματικός ο αγώνας της κουρδικής οργάνωσης στο εσωτερικό της Τουρκίας.

Τέλος, στο τουρκικό δημοσίευμα αναφέρεται πως η ηγεσία του ΡΚΚ, με προεξέχοντα τον Duran Kalkan, είναι εξοργισμένη με τον Ερντογάν γιατί έχει αποδειχτεί ότι βοηθά τους Τζιχαντιστές για να σφάζουν τους Κούρδους της Συρίας. Για τον λόγο αυτό η στήριξη της Ρωσίας στην οργάνωση αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Αυτό το σενάριο διέρρευσε, λοιπόν, από τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας και, επί της ουσίας, αποτελεί προάγγελο σκληρών και αιματηρών εξελίξεων στο εσωτερικό της Τουρκίας και ιδιαίτερα κατά των Κούρδων, οι οποίοι αποτελούν την ισχυρότερη απειλή κατά της ενότητας της σημερινής γεωγραφικής δομής της γείτονος. Στο ίδιο πλαίσιο, η τουρκική κυβέρνηση επέλεξε να μετακινήσει στρατιωτικές δυνάμεις στη Μοσούλη (πρόκειται για εισβολή) για να βοηθήσει τον «ελαστικό» Μπαρζανί εκπαιδεύοντας Κούρδους του Βόρειου Ιράκ και να επιτύχει έτσι ένα σημαντικό ρήγμα μεταξύ των Κούρδων της Τουρκίας και του Βόρειου Ιράκ, ευελπιστώντας πως με αυτόν τον τρόπο δεν θα στηριχθούν περαιτέρω οι Κούρδοι της Συρίας (PYD) και της Τουρκίας (ΡΚΚ).

Το ιδιαίτερα σημαντικό, όμως αυτής της τουρκικής αποκάλυψης, είναι η εμπλοκή της Ρωσίας, την οποία η Άγκυρα επιχειρεί εκ των προτέρων να εμπλέξει στα εσωτερικά θέματα της Τουρκίας και να χρησιμοποιήσει αυτό το επιχείρημα και στο ΝΑΤΟ, ζητώντας την βοήθεια της Δύσης στην δημιουργία ενός κοινού αμυντικού μετώπου (Τουρκία, ΗΠΑ, Κούρδοι Ιράκ) κατά του «παρείσακτου» Πούτιν.

Η συγκεκριμένη αποκάλυψη είναι και προάγγελος των όσων θα συμβούν στο εσωτερικό της Τουρκίας κατά των Κούρδων του ΡΚΚ. Στην περίπτωση που η Μόσχα έχει ήδη εξοπλίσει το ΡΚΚ με σύγχρονα αντιαρματικά και αντιαεροπορικά όπλα και έχει ήδη προχωρήσει στην εκπαίδευση των Κούρδων του ΡΚΚ, η λέξη αιματοχυσία θα είναι πολύ «λίγη» για να μπορεί να περιγράψει αυτά που θα συμβούν. Προφανώς, ο Ερντογάν επιθυμεί να προλάβει τις εξελίξεις και να επιτεθεί πρώτος, γι αυτό και επιχειρεί μέσω των «διαρροών» από τη ΜΙΤ να προϊδεάσει τους τούρκους πολίτες και να τους συσπειρώσει γύρω από την κυβέρνηση Νταβούτογλου για να παρουσιάσει προς τις χώρες της Δύσης και μία «ενιαία» Τουρκία που αγωνίζεται κατά της… «τρομοκρατίας».

Παρ’ όλα αυτά, η περίπτωση να μπλοφάρει το τουρκικό κυβερνητικό δίδυμο και να έχει άλλες, παρόμοιες ή και παράλληλες στοχεύσεις, θα πρέπει να προβληματίσει όμως και την ελληνική πλευρά… αφού η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο φαίνεται να κλιμακώνεται –με υπαιτιότητα της Άγκυρας- και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μία τουρκική ενέργεια που θα κινείται στα πλαίσια μεταξύ του αιφνιδιασμού και της απελπισίας…, αν και κάτι τέτοιο σχεδόν αποκλείεται να συμβεί για τους επόμενους 3 μήνες, αφού –ως γνωστόν- η δεινότητα του τουρκικού ναυτικού είναι τέτοια που δεν του επιτρέπει χειμερινές παράτολμες ενέργειες…


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]