Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Putin: Όποιος απειλεί τις ρωσικές ενόπλες δυνάμεις στη Συρία, θα καταστρέφεται


Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin, στην εναρκτήρια ομιλία του στη συνεδρίαση της ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, δήλωσε οτι οι ενέργειες των ρωσικών δυνάμεων στη Συρία τυγχάνουν ιδιαίτερα υψηλής εκτίμησης.

Προειδοποίησε επίσης για τυχόν προσπάθειες προβοκάτσιας εναντίον των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία, και παράλληλα έδωσε εντολή σε περίπτωση οποιασδήποτε απειλής να απαντούν άμεσα και σκληρά.

Ο Ρώσος πρόεδρος πρόσθεσε ότι οι ενέργειες της Ρωσίας στη Συρία, δεν υπαγορεύονται από αφηρημένα γεωπολιτικά συμφέροντα, ούτε γίνονται για να δοκιμασθεί νέος οπλισμός.
Αυτό που είναι κυρίαρχο, είναι να αποτραπεί οποιαδήποτε απειλή για την Ρωσική Ομοσπονδία μας, κατέλησε ο ρώσος πρόεδρος.

Έκκληση Τουρκίας προς Ρωσία για «ηρεμία»

Η Τουρκία απευθύνει έκκληση στη Ρωσία για «ηρεμία», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ωστόσο η υπομονή της Άγκυρας δεν είναι ανεξάντλητη, υπογράμμισε ο ίδιος. Οι ρωσοτουρκικές σχέσεις διέρχονται τη χειρότερη φάση τους εδώ και δεκαετίες, μετά την κατάρριψη ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους από την τουρκική αεροπορία, κοντά στη συροτουρκική μεθόριο, στα τέλη Νοεμβρίου.

Σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε απευθείας στο NTV, ο κ. Τσαβούσογλου πρόσθεσε εξάλλου ότι η πρόσφατη επιπρόσθετη ανάπτυξη στρατιωτών στο Ιράκ έγινε κατόπιν αύξησης της απειλής για την ασφάλεια.

Ο ανώτερος σιίτης κληρικός του Ιράκ κατά της τουρκικής παρουσίας στον βορρά της χώρας

Ο ανώτερος σιίτης μουσουλμάνος κληρικός του Ιράκ, Μεγάλος Αγιατολάχ Αλί Αλ Σιστανί, κάλεσε την Παρασκευή την κυβέρνηση της χώρας να μη δείξει καμία ανοχή στην «παραβίαση της εθνικής ακεραιότητας», μιλώντας έμμεσα κατά της παρουσίας τουρκικών στρατευμάτων στο βόρειο Ιράκ.

Η Τουρκία έχει αναπτύξει βοηθητικό σώμα στρατού με βαρύ οπλισμό στο βόρειο Ιράκ, για την εκπαίδευση των ενόπλων δυνάμεων του αυτόνομου Ιρακινού Κουρδιστάν, Πεσμεργκά.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Αγιατολάχ Σιστανί, πάντως, δεν ανέφερε το όνομα της Τουρκίας.

Ο σιιτικός κλήρος του Ιράκ, ο οποίος εκφράζει τη μεγαλύτερη θρησκευτική ομάδα των πολιτών της χώρας και είχε δεχθεί σκληρές διώξεις επί του κοσμικού καθεστώτος του σουνίτη μουσουλμάνου Σαντάμ Χουσεΐν, αποτελεί παράγοντα φιλικό προς το Ιράν, χώρα - ηγέτη σε παγκόσμια κλίμακα του σιιτικού Ισλάμ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]