Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν προκαλεί τη Ρωσία: Στέλνει «Γκρίζους Λύκους» στην Κριμαία


Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν δείχνει καμία πρόθεση να μειώσει τις εντάσεις μεταξύ της χώρας του και της Ρωσίας, όπως σημειώνει η ‘Gazetatema’.

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης- συνεχίζει το δημοσίευμα- αναφέρουν ότι ορισμένα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Γκρίζοι Λύκοι» έχουν φωτογραφηθεί στην Κριμαία.
Η ίδια οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του Ρώσου πιλότου του οποίου το αεροσκάφος καταρρίφθηκε στη Συρία τον περασμένο μήνα.

Οι «Γκρίζοι Λύκοι» είναι μια άτυπη οργάνωση των Τούρκων στρατιωτικών εξτρεμιστών.
Σε μια φωτογραφία που δημοσιεύεται στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης δείχνει τον Ουκρανό εξτρεμιστή Ισλιάμοφ στην Κριμαία.
«Τούρκοι πατριώτες ‘Μποζκουρτλάρ’ ήρθαν για να βοηθήσουν του Ουκρανούς αδελφούς», γράφει ο Ισλιάμοφ στη φωτογραφία, σημειώνει το δημοσίευμα.

Στο δημοσίευμα αυτό, αναγνώστης σχολιάζει:

«Οι Γκρίζοι Λύκοι ή Bozkurtlar είναι στα τουρκικά ένα συμβολικό πρόσωπο από την τουρκική μυθολογία.
Σύμφωνα με αυτήν, υπήρχε ένα γκρίζος λύκος, που οδήγησε τους πρωτό-τουρκους από τις στέπες της Μογγολίας προς τη Δύση, στη Μικρά Ασία.
Σήμερα, ο κάθε πατριώτης Τούρκος ή εθνικιστής που προσβλέπει στην επεκτατική πολιτική της χώρας του, αποκαλείται ‘γκρίζος λύκος’ και δεν είναι καμία επίσημη έκφραση ή παράλληλη δομή στην Τουρκία.
Οι Τούρκοι αυτοί εθνικιστές ψηφίζουν παραδοσιακά το Εθνικιστικό Κόμμα (MHP) που είναι το 3ο κόμμα στην Τουρκία.
Κυρίως σε αυτό το εθνικιστικό ρεύμα ακολουθούν νέοι από 18 έως 30 ετών που σχετίζονται κυρίως με την χωροφυλακή ή το στρατό και δεν ασχολούνται με την εσωτερική πολιτική της Τουρκίας.
Έχουν οργανώσεις σε κάθε γωνιά της Τουρκίας και σχέσεις με συναφείς ενώσεις πρωτο-τούρκων του Αζερμπαϊτζάν, του Ιράν (εκεί υπάρχουν καμιά 30ά χιλιάδες Τούρκοι), το Κιργιστάν, το Καζακστάν, το Ουζμπεκιστάν, το Τουρκμενιστάν κλπ., από εκεί δηλαδή που έχει προέλθει ο λαός τους».

Η αντιρωσική προπαγάνδα στην Τουρκία κερδίζει έδαφος

Στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των εντάσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας, που προκλήθηκε από μια ποικιλία θέσεων στο συριακό ζήτημα και κυρίως με την κατάρριψη στη Συρία του βομβαρδιστικού Su-24, ο τουρκικός Τύπος άρχισε μια ενεργή εκστρατεία προπαγάνδας για την ευαισθητοποίηση του κοινού για τις θέσεις της Τουρκίας, προτάσσοντας τη ρωσική επιθετικότητα, γράφει το ρωσικό δημοσίευμα.
Εκφραστής αυτών των πληροφοριών που προκάλεσε πανικό, είναι η ιστοσελίδα της Hurriyet Daily News που ακολούθησαν και τα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης αναδημοσιεύοντας τους ισχυρισμούς της.

Κύριο θέμα που το θέτει ως απόδειξη των ισχυρισμών της, είναι από το χώρο του Υπουργείου Άμυνας που υπέβαλλε έκθεση για την ανακατανομή των ρωσικών ελικοπτέρων στην αεροπορική βάση Ερεμπούνι ,στην Αρμενία.
Ένα άλλο «σκιάχτρο» για τους Τούρκους, αποτελεί το ντιζελ-ηλεκτρικό υποβρύχιο «Ροστόφ ον Ντον», το οποίο με πυραύλους ‘Καλίμπρ’ έπληξε στόχους του Ντάις στη Συρία.
Ως απειλή παρουσιάζεται και το καταδρομικό πυραυλοφόρο «Μόσχα» που θα το αντικαταστήσει το «Βάρουαγκ» από τον Ινδικό Ωκεανό.

Η Τουρκία με όλα αυτά και με την αεροπορική βάση Χμέουμιμ στη Συρία, θεωρεί ότι περικυκλώθηκε.
Έτσι, στα μάτια του τουρκικού λαού δημιουργείται μια εικόνα του εχθρού, ο οποίος φέρεται να προσπαθεί να συντρίψει τη χώρα του.

Στην πραγματικότητα, η λογική των μέσων μαζικής ενημέρωσης που δημοσιεύουν αυτά που δημιουργούν πανικό, διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα και δεν αναφέρουν ότι η Ρωσία πολεμά την τρομοκρατία στη Συρία και δεν είναι στόχος η Τουρκία.

Στο μεταξύ η κατάσταση στη χώρα αυτή επιδεινώνεται συνέχεια. Οι Ρώσοι τουρίστες και οι Ρώσοι πολίτες που διαμένουν προσωρινά σε αυτήν, «έχουν σχεδόν ετοιμάσει τις βαλίτσες τους».

Τα μέσα ενημέρωσης κλιμακώνουν αυτήν την κατάσταση για επικείμενη επίθεση κατά Ρώσων πολιτών.
Μάλιστα, η εφημερίδα Haber Turk, βάσει πληροφοριών από τις ΗΠΑ, αναφέρει ότι στο τουρκικό έδαφος έχουν διεισδύσει Παλαιστίνιοι μαχητές.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς πρόκειται για βομβιστές αυτοκτονίας και βρίσκονται υπό των διαταγών του Ντάις και προτίθενται να προκαλέσουν επιθέσεις κατά Ρώσων πολιτών για να προκαλέσουν ισχυρή ένταση μεταξύ των δύο χωρών.
Έτσι, η Άγκυρα ενημέρωσε τις αστυνομικές διευθύνσεις των 81 επαρχιών της για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις.

Η Ρωσική αεροπορία βομβάρδισε τα βουνά των Τουρκμένων παρά τις διαμαρτυρίες της Τουρκίας

Πολλοί μαχητές που υποστηρίζουν την ομάδα «Τζαμπχάτ αλ Νούσρα» σκοτώθηκαν στην επαρχία Χομς, όπως δημοσιεύει το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Έτσι, στην πόλη Καράι αλ Νταρουίς, οι κυβερνητικές δυνάμεις σκότωσαν τέσσερις ένοπλους τρομοκράτες.
Μια ομάδα μαχητών που φύλαγε τεθωρακισμένα οχήματα, καταστράφηκε, επίσης.
Συγχρόνως, ο συριακός στρατός στη Χάμα επανέλαβε την επίθεση κατά των τζιχαντιστών.
Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, οι στρατιώτες της 4ης αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας κατάφερε να σκοτώσει περισσότερους από 53 τρομοκράτες.

Οι μάχες έλαβαν χώρα κοντά στο χωριό Αλ Σαμάλι Μάακαρ. Οι τρομοκράτες υπέστησαν ζημίες σε στρατιωτικό εξοπλισμό. Δέκα οχήματα που ήταν εξοπλισμένα με βαριά πολυβόλα, κάηκαν κατά την επίθεση.

Επιτυχίες κατά της διεθνούς τρομοκρατίας υπήρξαν και στα προάστια της Δαμασκού.
Έτσι, στο χωριό Νταράγια, ένα MiG-23 της Συρίας κατέστρεψε το οπλοστάσιο των τζιχαντιστών.

Η πολεμική αεροπορία της Συρίας επιτέθηκε σε ομάδα τζιχαντιστών στο ύψος της Αλ Καλαμούν, δημιουργώντας ένα κενό στην άμυνα του εχθρού. Το ενιαίο μέτωπο, μήκους 14 χλμ έσπασε.
Συγχρόνως ανέλαβαν δράση και τα ρωσικά αεροσκάφη, τα οποία ενέτειναν τις αεροπορικές επιθέσεις τους σε θέσεις ανταρτών στην παράκτια επαρχία της Λαττάκειας.
Ένα μεγάλο σύμπλεγμα από εχθρικές ομάδες χτυπήθηκε από βόμβες διασποράς. Οι τρομοκράτες υπέστησαν ανεπανόρθωτες ζημίες στην Αλ Γιαμπάλ, όπου είναι η οροσειρά των Τουρκμένων και το Γιεμπέλ αλ Ακράντ, το βόρειο τμήμα της Λαττάκειας.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία επανειλημμένα έχει εκφράσει διαμαρτυρίες για τις ενέργειες των ρωσικών επιθέσεων στην περιοχή αυτή, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

The Hellenic Information Team


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]