Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προς μετωπική Τουρκίας - Ρωσίας για τους Τουρκομάνους…

Νέα κόντρα με τη Ρωσία ξεκίνησαν οι Τούρκοι με αφορμή ρωσικούς και συριακούς βομβαρδισμούς κατά των «αδερφών» Τουρκομάνων. Η Τουρκία «ανησυχεί» από τον αυξανόμενο αριθμό επιθέσεων Ρώσων και Σύρων κατά των Τουρκομάνων και ενισχύει τις διπλωματικές της προσπάθειες για την «προστασία» τους.

Ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με την συμμετοχή του αρχηγού του γενικού επιτελείου, των υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών, του αρχηγού της στρατοχωροφυλακής και φυσικά τον αρχηγό της ΜΙΤ Χακάν Φιντάν. Πηγές από το τουρκικό πρωθυπουργικό γραφείο ανέφεραν πως θέμα της σύσκεψης ήταν οι εξελίξεις στην Συρία, με επίκεντρο τις επιθέσεις κατά των «αδερφών» Τουρκομάνων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Νταβούτογλου ανέλυσε τις εξελίξεις και εστιάστηκε στα μέτρα που προτίθεται να λάβει η Τουρκία για να προστατεύσει τους Τουρκομάνους, χωρίς όμως να αποκαλύψουν ποια είναι τα μέτρα αυτά.

Τόσο η ΜΙΤ όσο και ο τουρκικός Στρατός παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στη Συρία και ενημερώνουν την τουρκική κυβέρνηση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ενώ είναι γεγονός για τους Τούρκους, ότι οι κοινές επιχειρήσεις Ρώσων-Σύρων στρέφονται κατά των Τουρκομάνων, στη βορειοδυτική Συρία, κοντά στα τουρκικά σύνορα με στόχο να θέσουν υπό τον έλεγχό τους στρατηγικά σημεία στην περιοχή.

Η Τουρκία έχει επανειλημμένα διαμαρτυρηθεί στη Ρωσία για το θέμα των Τουρκομάνων, στο πλαίσιο της αντίθεσής της, ούτως ή άλλως, στη ρωσική εμπλοκή στη Συρία. Η Τουρκία κάλεσε σε «απολογία» τον Ρώσο πρέσβη στην Άγκυρα Αντρέι Καρλόφ και απαίτησε την άμεση παύση των ρωσικών βομβαρδισμών.

Παράλληλα, οι Τούρκοι έκαναν τα παράπονά τους και στους Αμερικανούς, με τον υπουργό Εξωτερικών Σινιρλίογλου να τηλεφωνεί στον Τζον Κέρι, θέτοντάς του το ζήτημα των Τουρκομάνων, ενώ έθεσαν το ζήτημα και στον ΟΗΕ, τον οποίο, επιλεκτικά, θυμούνται κάπου-κάπου.

Στο μεταξύ, στις 25 Νοεμβρίου, θα υπάρξει συνάντηση του Φεριντούν Σινιρλίογλου με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, στην Πόλη, για να προετοιμαστεί η συνάντηση των προέδρων των δύο χωρών που έχει οριστεί να πραγματοποιηθεί στη Μόσχα στις 15 Δεκεμβρίου. Και στις δύο συναντήσεις, οι Τούρκοι αναμένεται να θέσουν επιτακτικά το ζήτημα των ρωσικών βομβαρδισμών γενικότερα και των Τουρκομάνων ειδικότερα.

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]