Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παίρνουν… φαλάγγι τους τζιχαντιστές στη Συρία Κούρδοι και Άραβες

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, η συμμαχία Κούρδων-Αράβων, κερδίζει έδαφος στα νότια και νοτιοανατολικά προάστια της πόλης Χασακά, στη βορειοανατολική Συρία, έναντι του Ισλαμικού Κράτους.

Οι κουρδικές-αραβικές δυνάμεις στοχεύουν στην απελευθέρωση όλης της ομώνυμης επαρχίας. Η εκστρατεία έχει ξεκινήσει εδώ και τρεις εβδομάδες και στο διάστημα αυτό οι συμμαχικές δυνάμεις έχουν ανακτήσει εκτεταμένες γεωγραφικές περιοχές, εκδιώκοντας τους τζιχαντιστές.

Την ίδια ώρα, οι συμμαχικές δυνάμεις έχουν εμπλακεί με τους τζιχαντιστές στην πόλη Σανταντί, η οποία αποτελεί, μετά τη Ράκα, το δεύτερο σημαντικότερο προπύργιο του ΙΚ στη βορειοανατολική Συρία.

Σύμφωνα με κουρδικές πηγές, στα περίχωρα της πόλης διεξάγονται σφοδρές συγκρούσεις, με επίκεντρο το χωριό Καμαγίλ. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως οι συμμαχικές δυνάμεις μάχονται εναντίον επίλεκτων δυνάμεων των τζιχαντιστών, οι οποίες αμύνονται βήμα προς βήμα το έδαφος.

Όπως αναφέρει ο Χεβάλ Σερντάρ, στέλεχος των κουρδικών δυνάμεων, «οι δυνάμεις μας, υποστηριζόμενες από τα αεροσκάφη της υπό τις ΗΠΑ συμμαχίας, προσπαθούν να αποκόψουν τις τελευταίες οδούς ανεφοδιασμού των τρομοκρατών. Έχουμε φτάσει 20 χλμ. από τη Χασακά. Ήδη έχουμε ανακτήσει 200 χωριά και κωμοπόλεις στην επαρχία αυτή και έχουμε αποκόψει ορισμένες από τις οδούς ανεφοδιασμού τους».

Στο μεταξύ μονάδες του YPG των Κούρδων της Συρίας εκδίωξαν τους τζιχαντιστές από την σημαντική βάση στο αλ Μελαμπίγια, στην επαρχία Χασακά, ύστερα από άγριες μάχες με το ΙΚ που διήρκεσαν αρκετές ημέρες.

Πηγή Defence-Point


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]