Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σκοπιανός Αναλυτής: Φόβοι για ουκρανικό σενάριο στα Σκόπια

Ο Σκοπιανός αναλυτής αλβανικής εθνικότητας, ο Τζαλάλ Νεζίρι, στην εκπομπή «10 λεπτά» της τηλεόρασης «21», δήλωσε ότι με την έλλειψη σεβασμού στη συμφωνία των πολιτικών κομμάτων, γνωστή ως «συμφωνία Πέρζινο», θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει τη χώρα και να δημιουργηθεί μια κατάσταση παρόμοια με αυτή που δημιουργήθηκε στην Ουκρανία.

«Ο μη σεβασμός στη συμφωνία αυτή θα οδηγήσει τη χώρα ενώπιον πολύ μεγάλων κινδύνων, όχι μόνο με την πολιτική αβεβαιότητα, αλλά με μεγάλους κινδύνους στην ασφάλεια. Τα Σκόπια είναι πιθανόν να ακολουθήσουν ένα ουκρανικό σενάριο. Είναι δυνατόν να δημιουργηθούν αντιδράσεις όχι μόνον πολιτικές αλλά και με εθνικό υπόβαθρο, που η τιμή θα είναι μεγάλη και θα την πληρώσουν όλοι οι πολίτες», είπε ο Νεζίρι.

Όσον αφορά τις απόψεις του μεσολαβητή του ΟΗΕ για το όνομα της χώρας, του Μάθιου Νίμιτς, ο σκοπιανός αναλυτής σχολιάζοντας τη δήλωση του ότι «ήρθε η ώρα για την επίλυση της διαφωνίας του ονόματος μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ», ο Νεζίρι αξιολόγησε ότι το ζήτημα της ονομασίας για τη σταθερότητα της χώρας παραμένει ένα δευτερεύον θέμα.

Συνοψίζοντας τις απόψεις του, δήλωσε ότι πρωτεύον ζήτημα στο βαλκανικό κρατίδιο των Σκοπίων, αποτελεί η πολιτική αναταραχή που ταλανίζει το σύνολο του πληθυσμού και το θέμα που σχετίζεται με το όνομα την παρούσα στιγμή είναι ένα δευτερεύον ζήτημα.

Σύμφωνα με τον Νεζίρι, «αφού γίνουν οι εκλογές τον προσεχή Απρίλιο μέσα σε ελεύθερο και δημοκρατικό κλίμα, η νέα κυβέρνηση που θα αναδειχθεί, με μεγαλύτερη ηρεμία και σοβαρότητα, θα ασχοληθεί και με το πρόβλημα της ονομασίας της χώρας».

Πηγή "Εχέδωρος"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]