Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αλέξη παραδέξου το! Εσύ και η Τασία τους πνίξατε!

Του Στρατή Μαζίδη

Χύνει πικρά δάκρυα για τα «συμπαθή» νεκρά παιδιά και τους παράνομους μετανάστες / πρόσφυγες που πνίγονται στο Αιγαίο ο πρωθυπουργος Αλέξης Τσίπρας. Επιπρόσθετα ντρέπεται για την Ε.Ε. και τις πολιτικές της.

Για τη δική του πολιτική ανοησία άραγε ντρέπεται καθόλου;

Ας είμαστε ειλικρινείς μια φορά κι αφήνοντας κατά μέρος τις ανοησίες ότι η κλιμάκωση του πολέμου ευθύνεται για την τρομακτική αύξηση των μεταναστευτικών ροών.

Για όσους δεν ανακαλύψαμε τώρα το τι συμβαίνει στη μαρτυρική Συρία αλλά ασχολούμαστε καθημερινά ευθύς εξαρχής, η εσωτερική διαμάχη ξέσπασε το Μάρτιο του 2011. Το 2012 είχε πλέον λάβει ξεκάθαρη πολεμική μορφή με αντίστοιχες επιχειρήσεις τόσο του συριακού στρατού όσο και των λιποτακτών του FSA, οι οποίοι πρώτοι ξεκίνησαν τις φρικαλεότητες. Ήδη από τότε στήθηκαν οι πρώτες πόλεις με αντίσκηνα σε Ιορδανία και Τουρκία. Το δε βάρβαρο Ισλαμικό Κράτος πρωτοεμφανίστηκε ως ISIL/ISIS το 2013 στενά συνεργαζόμενο με τον FSA, την ένοπλη δηλαδή πτέρυγα της συριακής αντιπολίτευσης που και η χώρα μας ηλιθιωδώς υποστηρίζει.

Από τα τέλη του 2012 η ελληνική πρεσβεία πριν κλείσει, είχε ενημερώσει τους εν Συρία Ελληνες πως δεν μπορεί να εγγυηθεί πλέον την ασφάλειά τους. Γνωρίζω περίπτωση ανθρώπου που γλύτωσε με θρίλερ τη γυναίκα και το γιο του ερχόμενοι στην Ελλάδα καθώς αυτός είναι Ελληνας και η σύζυγός του αλεβίτισσα.

Έτσι λοιπόν μόνο στο πρώτο τρίμηνο του 2015 σε σχέση με του 2014 κατεγράφη αύξηση 295% στις συλλήψεις παρανόμων μεταναστών φθάνοντας στη χώρα μας 96.550 άτομα, στη συντριπτική τους πλειοψηφία Σύροι και Αφγανοί, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. Μόνο το μήνα Ιούλιο το Βορειοανατολικό Αιγαίο έγινε πύλη εισόδου για 32.644 παράνομους μετανάστες (21.314 στη Λέσβο, 7.650 στη Χίο και 3.680 στη Σάμο) όταν ολόκληρη την περσινή χρονιά έφτασαν στα τρία αυτά νησιά περίπου τους 25.000. Μέσα σε ένα μήνα, η Μυτιλήνη δέχτηκε το διπλάσιο αριθμό παράνομα εισερχόντων μεταναστών απ΄όσο είχε περιθάλψει καθ΄όλη τη διάρκεια του 2014, κοντά στους 11.000.

Δεν άλλαξε κάτι δραματικά στη συριακή εμπλοκή ώστε να δικαιολογεί αυτή την έκρηξη.

Άλλαξε όμως η ελληνική κυβέρνηση. Η Τασία Χριστοδουλοπούλου ήταν εκείνη που με δηλώσεις της κάλεσε επί της ουσίας άπαντες να έρθουν εδώ και μαζί της ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανεχόμενος αυτή τη νέα πολιτική αλλά και δηλώνοντας πως δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα λέγοντας δηλαδή ότι είμαστε μπανανία και όποιος επιθυμεί, καλώς να ορίσει.

Για να δούμε λοιπόν το κάλεσμα των απελπισμένων:



Δυστυχώς ο πρωθυπουργός όπως παρέσυρε εκατομμύρια έλληνες στην καταστροφή με τις ανεδαφικές του υποσχέσεις, το αυτό έπραξε και με τους αλλοδαπούς. Τους παραπλάνησε κι αυτούς.

Του διέφυγε όμως το γεγονός ότι η θάλασσα, είναι θάλασσα. Σηκώνονται άνεμοι, μποφόρια. Δε χρειάζεται σύνορα διότι μπορεί να σε στείλει στο βυθό μια και καλή. Είναι ο μόνος που δε γνωρίζει (όπως δε φανταζόταν τη δύναμη των τραπεζών) ότι στην Τουρκια υπάρχει ολόκληρη βιομηχανία κατασκευής βαρκών μιας χρήσεως στις οποίες επιβιβάζονται ως επί το πλείστον άνθρωποι που δεν έχουν ξαναδεί ποτέ τους θάλασσα.

Αυτοί λοιπόν, είτε αληθινοί πρόσφυγες πάνω στη φοβία και τον πανικό τους, είτε λαθρομετανάστες πάνω στη φτώχεια τους, αψηφούν τους κινδύνους, εστιάζουν στο κάλεσμα της σημερινής ελληνικής κυβέρνησης και επιβιβάζονται στις βάρκες. Είναι απελπισμένοι και ούτε καν σκέπτονται πως η μόνη τους επαφή με το υγρό στοιχείο ήταν όταν έκαναν ντους.

Στοιβαζόμενοι κατά εκατοντάδες είτε σε αυτές, είτε σε κάτι απίθανα πλοιάρια - φαντάσματα, καταλήγουν με τους πνεύμονες γεμάτους νερό.

Είμαι βέβαιος, πως, όπως όλα τα άλλα, ούτε αυτό το είχε φανταστεί ο κ. Τσίπρας.

Όπως επίσης δε φαντάζεται πως ίσως πίσω από όλες αυτές τις ροές να κρύβονται κάποια πονηρά σχέδια της Τουρκίας και ότι ανάμεσα στις πολλές εκατοντάδες που καταφθάνουν καθημερινά συγκαταλέγονται κι επικίνδυνοι τζιχαντιστές. Σίγουρα θα αγνοεί και τις αναφορές τόσο της ΕΥΠ όσο και ξένων υπηρεσιών, από την εποχή του Σαμαρά ακόμη, για το ότι ακραίοι ισλαμιστές πέρασαν από τη χώρα μας.

Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα για κάποιον που... δε φαντάστηκε, δεν... περίμενε, δεν σκέφτηκε, δε... γνώριζε.

Πηγή Freepen


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]