Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε επιφυλακή οι Ένοπλες Δυνάμεις σε Αιγαίο και Έβρο

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις στο Αιγαίο και στον Έβρο, υπό τον φόβο αύξησης της έντασης από πλευράς Τουρκίας ή ακόμη και δημιουργίας τεχνητής κρίσης.
Κι αυτό γιατί υπάρχει αφενός πολιτική αστάθεια, με το κόμμα του Ερντογάν, όπως φαίνεται, να μην καταφέρνει να κερδίσει την αυτοδυναμία στις σημερινές εκλογές και αφετέρου γιατί η Άγκυρα τρώει το ένα «χαστούκι» μετά το άλλο, τόσο στο θέμα με τους Κούρδους όσο και στη Συρία.

Το μέτωπο που άνοιξε με τους Κούρδους ο κ. Ερντογάν, σπάζοντας την εκεχειρία που υπήρχε με αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε βάρος τους στο Βόρειο Ιράκ, και ο «τσαμπουκάς» στη Συρία σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρέτησαν τους στόχους του, που ήταν να αποδείξει στους Τούρκους ότι μάχεται απέναντι σε «σκοτεινές δυνάμεις», οι οποίες θέλουν το κακό της χώρας.

Στην πρώτη περίπτωση, οι Κούρδοι της Τουρκίας συσπειρώθηκαν εναντίον του μετά και την τραγωδία στην Άγκυρα και στη δεύτερη η επέμβαση της Ρωσίας στη Συρία έβαλε άδοξο τέλος στα σχέδια του Ερντογάν και ταυτόχρονα αναδείχθηκε η στήριξη που παρείχε στους τζιχαντιστές.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, είναι πιθανό, όπως αναφέρουν επιτελείς του Ελληνικού Πενταγώνου, η Άγκυρα να επιχειρήσει να εξαγάγει την εσωτερική κρίση της στο Αιγαίο ή και στον Έβρο.
Αυτό μπορεί να συμβεί και ως μία σύγκρουση πολιτικών και καθεστωτικών δυνάμεων εντός της Τουρκίας.

Έχει, λοιπόν, αυξηθεί η ετοιμότητα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και συγκεκριμένα των πλοίων που πλέουν στο Ανατολικό Αιγαίο και των μοιρών αεροσκαφών αναχαίτισης.
Επίσης, σε επιφυλακή έχουν τεθεί και δυνάμεις του Στρατού στον Έβρο.

Ένας επιπλέον λόγος, πάντως, είναι και οι αυξημένες ροές των προσφύγων μέσω των οποίων οι τούρκοι μπορεί να στήσουν «θερμό επεισόδιο».

Πηγή εφημ. «Κυριακάτικη Δημοκρατία»


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]