Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το προσφυγικό και η λύση του

Οι Ελληνες δεν πρέπει να καυχώνται. Ομως, οφείλουν να λένε την αλήθεια. Αυτή η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει τόπος στη γη πιο φιλόξενος από την πατρίδα μας και λαός πιο ελεήμων από τον δικό μας. Η λέξη «Ελληνας» δεν φέρνει ως συνειρμούς στρατόπεδα συγκέντρωσης, θαλάμους αερίων, ομαδικές εκτελέσεις, γενοκτονίες, εθνοκαθάρσεις, βομβαρδισμούς αμάχων και αποικιοκρατικά πλιάτσικα. Το έθνος μας δεν βαρύνεται με φρικτές κακουργίες, όπως εκείνοι που μας κουνάνε το δάχτυλο και μιλούν για... ηθική.

Εχουμε αποδείξει πάμπολλες φορές στη μακραίωνη Ιστορία μας ότι στεκόμαστε δίπλα στον αθώο, στον ανίσχυρο, στον πληττόμενο, ακόμα κι αν χρειαστεί να θέσουμε σε δεύτερη μοίρα τα υλικά συμφέροντά μας.
Οι λέξεις Σερβία, Ιράκ και Συρία πρέπει να θυμίζουν σε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο πόσο μακριά βλέπει ο ελληνικός λαός. Ακόμα και ο αφελέστερος των Ελλήνων ήξερε πόσο μεγάλη καταστροφή θα προκαλούσαν στην περιοχή η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και η νατοϊκή επίθεση στη Σερβία, ενώ οι... ειδήμονες των «προηγμένων» κρατών διαβεβαίωναν για το αντίθετο.

Και τώρα στην υπόθεση του κύματος των προσφύγων και των λαθρομεταναστών οι Ελληνες έχουν επιδείξει σωφροσύνη, ανοχή και ανθρωπισμό - όταν οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι σκέφτονται και δρουν με τη συνήθη μικροψυχία που επέδειξαν και στις αποικίες τους σε προηγούμενους αιώνες.
Η Ελλάδα έχει την υποχρέωση να είναι πολιτισμένη αλλά και το ιερό καθήκον να μείνει ακέραιη, να διαφυλάξει την κοινωνική συνοχή, την πολιτισμική, θρησκευτική και πληθυσμιακή ομοιογένειά της.

Το χρέος στις προηγούμενες γενιές που μας παρέδωσαν ελεύθερη πατρίδα αλλά και στις επόμενες, που έρχονται, είναι να διαφυλάξουμε όσα έχουμε με άκαμπτη αποφασιστικότητα. Δεν μας επιτρέπεται να γίνουμε αποθήκη προσφύγων και λαθρομεταναστών επειδή έτσι αποφάσισαν οι γραφειοκράτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ούτε είναι σωστό να ενθαρρύνουμε τη χυδαία υποκρισία των Γερμανών και των ουραγών τους, που από τη μια ισχυρίζονται ότι δεν θεωρούν τη θρησκεία αποφασιστικό παράγοντα για την αξιολόγηση ενός ανθρώπου κι από την άλλη δέχονται να περάσουν τα σύνορά τους κυρίως χριστιανοί πρόσφυγες.

Επίσης δεν πρέπει η κυβέρνηση καν να διανοηθεί το ενδεχόμενο να εγκαταστήσει μάζες προσφύγων και λαθρομεταναστών σε κατοικημένες περιοχές και να ασχολείται με ουτιδανής αποτελεσματικότητας δράσεις, όπως οι επιδοτήσεις ενοικίου κ.ά. Αν κάνει αυτό το λάθος, απλά θα κατασκευάσει μια πανίσχυρη βόμβα με χρονοδιακόπτη.
Η μόνη σοβαρή λύση είναι η εγκατάσταση των προσφύγων σε μη κατοικημένες περιοχές της επικράτειας (νησιά κ.λπ.), με κατασκευή σύγχρονων υποδομών, το κόστος των οποίων θα καλυφθεί από την Ε.Ε.
Ολα τα υπόλοιπα σχεδιάσματα είναι εθνικώς ύποπτα. Αποτελούν εχθρικές ενέργειες εναντίον της χώρας.

Πηγή "Δημοκρατία"


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]