Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τάδε έφη Μοσκοβισί… το πιάσατε μήπως το υπονοούμενο;

«Δεν πρόκειται για ένα πρόγραμμα λιτότητας, καθώς περιλαμβάνει 86 δις. που θα πάνε στην Ελλάδα. Οι μεταρρυθμίσεις είναι η προϋπόθεση για την ύπαρξη μιας ελληνικής οικονομίας επαρκώς ανταγωνιστικής για να είναι πραγματικά μια οικονομία της Ευρωζώνης. Εάν το καταφέρουμε αυτό, η Ελλάδα έχει τεράστια περιουσιακά στοιχεία και θα γίνει και πάλι ελκυστική για τους επενδυτές».
Είναι λίγο καιρό τώρα που ο Ευρωπαίος Επίτροπος θέτει μετ’ επιτάσεως στο «τραπέζι» τα περιουσιακά στοιχεία της Ελλάδας και μάλιστα με τρόπο ορθολογικό, όχι με στόχο την καταλήστευση της ελληνικής περιουσίας που θέλει η τόσο δημοφιλής θεωρία συνωμοσίας στην Ελλάδα. Αυτά επανέλαβε και στις δηλώσεις του προς το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.

Αναφέρει ξεκάθαρα, ότι το χρέος την Ελλάδα δεν πρέπει να την απασχολεί, αλλά η προσπάθειά της πρέπει να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη, ώστε να μη δημιουργήσει καινούργια δανειακά βάρη, ώστε αργά και σταθερά να μειώσει τα υφιστάμενα. Διότι όσο κι αν δεν το καταλαβαίνουν πολλοί, οι θεωρίες τις Ζωής Κωνσταντοπούλου είναι απόλυτα βλακώδεις και αποκαλύπτουν τεράστια άγνοια για τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει το διεθνές οικονομικό σύστημα.

Κανείς δεν πρόκειται να αποπληρώσει το χρέος. Το χρέος απλά το εξυπηρετείς. Διότι η Κωνσταντοπούλου, αφού αποφάνθηκε μετά δακρύων ότι κάθε παιδάκι που γεννιέται θα χρωστάει 40.000 ευρώ, ίσως έπρεπε να διαιρέσει και τα 16 τρισεκατομμύρια χρέους των ΗΠΑ με τα 300 εκατομμύρια του πληθυσμού της να μας πει χοντρικά πόσα θα χρωστούν στη χώρα του Μπάρακ Ομπάμα…

Πόσες φορές έχουμε γράψει κι εμείς το ίδιο πράγμα… Ότι αν πάει μια εταιρία στην τράπεζα για να δανειοδοτηθεί, αυτό που θα κοιτάξουν για να τη δανείσουν είναι τα περιουσιακά της στοιχεία. Αυτή την περιουσία όμως την αποτιμούν σε χρήμα. Αυτό είναι το έγκλημα που έχουν κάνει και αυτοί και οι προηγούμενοι (οι κυβερνώντες) στην Ελλάδα.

Κανείς δεν τους δεν ζήτησε να αποτιμήσουν την ελληνική περιουσία που έχει δεσμευθεί για τα δάνεια, παρότι αυτό προβλέπεται ρητά νομικώς… Πόσοι θα έπρεπε να πάνε φυλακή (κυριολεκτούμε), εάν αποδειχθεί ότι τα άνω των 70.000 ακινήτων που έχουν προς αποκρατικοποίηση στο ΤΑΙΠΕΔ, δεν κοστίζουν 25 δισεκατομμύρια ευρώ που έχουν προϋπολογίσει αυθαίρετα, αλλά άνω του μισού τρισεκατομμυρίου που ψιθυρίζουν παράγοντες της αγοράς;

Ποιοι ήταν έτοιμοι να τα βουτήξουν ως αρπακτικά και να κερδοσκοπήσουν σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας; Είναι αυτό υποτιμητική κερδοσκοπία και χειραγώγηση της ελληνικής οικονομίας ή όχι; Μην ανησυχείτε όμως. Αυτά τα θέματα τα λύνει η ίδια η ζωή. Πολύ σύντομα θα ανοίξει αυτό το κεφάλαιο και η συμμορία που λυμαινόταν τον τόπο επί δεκαετίες θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις, ίσως όχι μόνο στην ελληνική Δικαιοσύνη, καθότι το παιχνίδι έχει ξεφύγει πλέον εκτός συνόρων, ενώ ευθύνες υπάρχουν και μεταξύ των εταίρων, σε θεσμικό – ΕΕ – αλλά και κυβερνητικό – αυτό των δανειστών – επίπεδο. Διότι κι άλλοι κερδοσκόπησαν και συμπεριφέρθηκαν με ιδιοτέλεια στο ελληνικό οικονομικό κουφάρι.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. "Αναφέρει ξεκάθαρα, ότι το χρέος την Ελλάδα δεν πρέπει να την απασχολεί, αλλά η προσπάθειά της πρέπει να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη, ώστε να μη δημιουργήσει καινούργια δανειακά βάρη, ώστε αργά και σταθερά να μειώσει τα υφιστάμενα."

    Αναπτυξη και λιτοτητα δεν συμβαδιζουν !!

    Με μειωσεις μισθων,συνταξεων και με ταυτοχρονη αυξηση φορων και χαρατσιων πως υφισταται

    αναπτυξη;

    Με καθιζηση της αγορας λογω ελλειψης ρευστοτητας πως δημιουργεις "ανταγωνιστικη οικονομια";

    Πως θα μειωθουν τα "δανειακα βαρη" οταν "παιρνονται"- νεα δανεια (86 δις ) για την αποπληρωμη

    των προηγουμενων δανειων και για ανακεφαλαιοποιηση τραπεζων;


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Πόσοι θα έπρεπε να πάνε φυλακή (κυριολεκτούμε), εάν αποδειχθεί ότι τα άνω των 70.000 ακινήτων που έχουν προς αποκρατικοποίηση στο ΤΑΙΠΕΔ, δεν κοστίζουν 25 δισεκατομμύρια ευρώ που έχουν προϋπολογίσει αυθαίρετα, αλλά άνω του μισού τρισεκατομμυρίου που ψιθυρίζουν παράγοντες της αγοράς;" Τα πράγματα είναι απλά, το μισό τρις είναι η αξία πριν την κρίση, με τα μέτρα καί τις μεταρρυθμίσεις λόγω κρίσης, αυτή η αξία χάθηκε καί έπεσε στα 25 δις. Αυτός ήταν ο σκοπός τους, υποτίμηση στα πάντα. Υποτίμηση στην αξία της ακίνητης περιουσίας, γιά να πάρουν την δημόσια καί ιδιωτική περιούσια γιά ένα κομμάτι ψωμί, υποτίμηση των ζωών μας, γιά να δουλεύουμε γιά ένα κομμάτι ψωμί έως τα βαθιά γεράματα μας.
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΣ Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]