Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο κ. Κοτζιάς είναι σίγουρο ότι εξυπηρετεί τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα;

Πέραν των κατωτέρω πληροφοριών του δημοσιογράφου και συγγραφέα Κώστα Βενιζέλου (συν-συγγραφέας μαζί με τους Μιχάλη Ιγνατίου και Νίκο Μελέτη του εξαιρετικού βιβλίου, «ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ, ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ, ΟΙ 129 ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ», που δεν έπρεπε να υπάρχει Έλληνας που να μην το έχει μελετήσει) για προσπάθεια της τουρκίας προσάρτησης των κατεχομένων υπάρχουν και άλλες κινήσεις της κατοχικής «Ελληνικής» διπλωματίας που δημιουργούν μεγάλες ανησυχίες για την Ελληνική Κύπρο.

Ειδικότερα ο εικονιζόμενος άδων ανωτέρω μαζί με ομοίους του, το νεοταξικό – φασιστικό, «We are the world» ΥΠΕΞ κ. Κοτζιάς (παλαιότερον διευθυντής του ΙΣΤΑΜΕ, του Ανανιακού ΠΑΣΟΚικού ιδρύματος), ετοιμάζεται να αναγνωρίσει το αποσχισθέν από τη Σερβία Κόσσοβο.

Αυτό προφανώς δημιουργεί τετελεσμένο για την κατοχική «ελληνική» εξωτερική πολιτική και για άλλα παρόμοια θέματα.

Με κύριο αυτό της Ελληνικής Κύπρου. Και όλα δείχνουν, ότι ο κ. Τσίπρας, «χωρίς να το θέλει», όπως στην περίπτωση του «καλού» του μνημονίου θα προχωρήσει «αποφασιστικά» σε κεκρυμμένη παρόμοια λύση στο Κυπριακό.

Θα επανέλθουμε και για το τί συμβαίνει στην ίδια την Ελλάδα με το λαθρομεταναστευτικό που θα αποτελέσει τον αφανισμό του Ελληνισμού. Πέραν των κινδύνων για τη Θράκη μας και τη Μακεδονία μας από τους γνωστούς νεοταξικούς «υπογραφάκηδες», Τσακαλώτους, Σίες Αναγνωστοπούλου και υπερκομματικών της ΣΙΑΣ.

Ακούστε τον, «καμαρώστε» τον και λυπηθείτε για το κατάντημα της Ελλάδας



Ευριπίδης Μπίλλης

Κίνηση προσάρτησης των κατεχομένων από την Τουρκία

Του Κώστα Βενιζέλου

Ως κίνηση προσάρτησης των κατεχομένων θεωρεί η Λευκωσία την κίνηση της Άγκυρας να μεταφέρει νερό στα κατεχόμενα μέσα από υποθαλάσσιους αγωγούς. Παράλληλα, είναι σαφές πως το λεγόμενο έργο του αιώνα, όπως το έχουν χαρακτηρίσει στην Τουρκία, εάν υλοποιηθεί χωρίς προβλήματα θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στο νησί αλλά και στην περιοχή.

Η τελετή που επισήμως θα παραδοθεί το νερό στην κατεχόμενη Λευκωσία ορίστηκε- όπως μεταδόθηκε από την Άγκυρα να γίνει στις 29 Οκτωβρίου, ημερομηνία που είναι εθνική επέτειος στην Τουρκία (την 29η Οκτωβρίου του 1923 ο Μουσταφά Κεμάλ ανακήρυξε επισήμως τη Δημοκρατία της Τουρκίας). Η παρουσία του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προσδίδει τη σημασία που θέλει να δώσει η Άγκυρα στο έργο αυτό, το οποίο ουσιαστικά «ενώνει» την Τουρκία με την κατεχόμενη Κύπρο. Σημειώνεται πως εκτός των άλλων, η τελετή θα γίνει μερικές μόνο μέρες πριν τις εκλογές στην Τουρκία, που χρονικά τοποθετούνται την 1η Νοεμβρίου. Βεβαίως η Άγκυρα προσδίδει μεγαλύτερη σημασία στο έργο αυτό από μια προεκλογική αξιοποίηση από τον Ερντογάν.

Προ ημερών το νερό από την Μερσίνη της Τουρκίας έφτασε- με καθυστέρηση δυο χρόνων- στις ακτές της Κερύνειας με υποθαλάσσιο αγωγό 250 μέτρων. Από τότε το νερό ρέει σε ποταμούς «για να φύγει η αλμύρα και να καθαρίσουν οι αγωγοί»

Πολλοί εκτιμούσαν αρχικά ότι το μεγάλο αυτό εγχείρημα δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί λόγω του μεγάλου βαθμού δυσκολίας στην υλοποίηση του έργου. Ωστόσο, το έργο φαίνεται πως έχει, ουσιαστικά ολοκληρωθεί αν και ακόμη έχει δρόμο να διανύσει προς την πλήρη υλοποίησή του. Κυρίως θα δοκιμαστεί στην πορεία καθώς με την υλοποίηση του αναλαμβάνεται ρίσκο. Όπως εξηγούν ειδικοί περιέχονται κίνδυνοι και κατά τη λειτουργία του. Υπάρχει πιθανότητα σύνθλιψης του αγωγού από εξωτερικές πιέσεις ( βρίσκεται σε βάθος 250 μέτρων στη θάλασσα) αλλά και από σύγκρουση ( π.χ. υποβρύχια αν και αναφέρθηκε ότι τοποθετήθηκαν ειδικοί πομποί προειδοποίησης ή ακόμη και μεγάλα ψάρια). Σημειώνεται πως ένας από τους λόγους που υπήρξε καθυστέρηση ήταν και οι καιρικές συνθήκες, που σαφώς και επηρεάζουν το έργο. Ειδικοί με τους οποίους επικοινώνησε ο «Φ», διερωτήθηκαν εάν υπάρχει δυνατότητα για άμεση επιδιόρθωση βλαβών, όταν για παράδειγμα πέρσι στην Κύπρο από μια βλάβη στο δίκτυο στην Τερσεφάνου η Λευκωσία έμεινε χωρίς νερό μια εβδομάδα. Και η βλάβη ήταν στην στεριά και όχι στη θάλασσα.

Είναι σαφές πως με βάση τους τουρκικούς σχεδιασμούς, το νερό θα αυξήσει τις «ανάγκες» σε εργατικά χέρια στους τομείς της γεωργίας ( κάνουν λόγο για «ολοπράσινη περιοχή») και του τουρισμού. Λύση στις ανάγκες που θα προκύψουν, σημειώνουν ενημερωμένες πηγές, θα δώσει η Τουρκία με τη μεταφορά εποίκων στο νησί. Θα χρειαστούν, όπως αναφέρθηκε, «εργατικά χέρια».

Παράλληλα, έχει αναφερθεί πως θα αυξηθούν οι ανάγκες και σε σχέση με το ηλεκτρικό ρεύμα. Όπως πρόσφατα έγραψε ο «Φ», με την εφαρμογή του έργου και τη λειτουργία των αντλιοστασίων. Είναι γι αυτό που προωθείται από τουρκικής πλευράς με γρήγορους ρυθμούς η συμφωνία που επιτεύχθηκε στις διαπραγματεύσεις για ενοποίηση του δικτύου του ηλεκτρισμού( θα ζητήσουν να αγοράζουν ρεύμα από την ΑΗΚ). Προς αυτή την κατεύθυνση έγιναν δυο δοκιμές, μια στην περιοχή της Λάρνακας και δεύτερη στην Αθαλάσσα. Θα γίνει και τρίτη σε άλλη περιοχή.Για να γίνει, όμως, ενοποίηση του συστήματος, έστω και εάν δεν είναι σε συνεχή βάση, προϋποθέτει τεχνική μελέτη, που θεωρείται αναγκαία και για την ασφάλεια του συστήματος. Θεωρείται απαραίτητη και για την ασφάλεια όσων θα χρησιμοποιούν το ηλεκτρικό ρεύμα.

ΨΕΥΔΟΫΠΟΥΡΓΟΣ: Δοκίμασε από τον αγωγό νερό

Ο ΛΕΓΟΜΕΝΟΣ Υπουργός Τουρισμού του ψευδοκράτους, Φάιζ Σουτζούογλου πραγματοποίησε επί τόπου επιθεώρηση στην παραλία όπου άρχισε να ρέει το νερό που μεταφέρθηκε από την Τουρκία με κρεμαστό αγωγό 250 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Ο Σουτζούογλου, ο οποίος γεύτηκε το νερό, «εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τη μητέρα πατρίδα την Τουρκία για την υλοποίηση του σχεδίου αυτού».

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Σουτζούογλου είπε ότι το νερό, που ρέει τώρα από τον αγωγό, θα μπορούσε να λύσει το υδάτινο πρόβλημα ολόκληρου του νησιού. Είπε ότι το νερό θα επιφέρει ένα σημαντικό στρατηγικό πλεονέκτημα για τους Τουρκοκυπρίους. Επίσης τόνισε την θετική επίδραση του νερού που θα έχει στη διαπραγματευτική διαδικασία στην Κύπρο.

ΤΑΛΑΤ: Η διαχείριση στο «κράτος» όχι σε ιδιωτική εταιρεία

Ο ΠΡΩΗΝ κατοχικός ηγέτης, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ διαφώνησε με τη θέση πως το νερό θα πρέπει να τυγχάνει διαχείρισης από ιδιωτική εταιρεία. Είπε πως το σωστό είναι να δημιουργηθεί από το ψευδοκράτος ένας ανεξάρτητος φορέας, ο οποίος να αναλάβει τη διαχείριση του νερού από την Τουρκία, καθώς και όλους τους πόρους του νησιού.

Ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ απέφυγε επιμελώς να αναφέρει εάν η θέση για να αναλάβει τουρκική ιδιωτική εταιρεία αποτελεί εντολή της Άγκυρας. Είπε πως δεν γνωρίζει, αν και αυτό είναι το θέμα που συζητείται στα κατεχόμενα.

Πηγή MIgnatiou


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
 


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]